Sayfalar

21 Nisan 2017 Cuma

AMENERRASULÜ’NÜN FAZİLETİ ve SIRLARI

AMENERRASULÜ’NÜN FAZİLETİ ve SIRLARI
AMENERRASULÜ’NÜN FAZİLETİ

Aklı başında hiçbir adam görmedik ki Bakara Suresi’nin son iki ayetini okumadan uyusun

Bu söz Hz Ömer ile Hz Ali’ye (ra) aittir Bakara Suresi’nin son iki ayetinin ne kadar önemli olduğunu Kainatın İftihar Tablosu’ndan bizzat işitmişler ve bu iki ayeti hayatları boyunca uyumadan önce okumuşlar

Hz Peygamber (S.A.V.) “Amenerrasulü” diye başlayan Bakara Suresi’nin son iki ayeti hakkında bakın neler buyuruyorlar: “Her kim geceleyin Bakara Suresi’nden bu iki ayeti okursa ona yeter” “Allah Teala, Bakara Suresi’ni iki ayetle sona erdirdi ki, bunları bana, Arş’ın altındaki bir hazineden verdi Bunları öğreniniz, kadınlarınıza, çocuklarınıza belletiniz, öğretiniz Çünkü bunlar salattır (namazdır), hem duadır, hem Kur’an’dır”

Efendimiz’in (sas) bu kadar önemle vurguladığı Bakara Suresi’nin son iki ayetinin meali hakikaten çok muazzam hele de bu günlerde daha da bir anlam kazanıyor.

Şimdi teklifimizi yapalım: Efendimiz’in buyurduğu gibi bu iki ayeti bir hafta içinde bilmiyorsak önce kendimiz öğrenelim sonra eşlerimize, çocuklarımıza öğretelim ve bugünden itibaren her gece yatmadan önce mutlaka okuyalım.

Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm
BAKARA-285 - 286 Son 2 Ayeti :AMENERRASULÜ



Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm 
2/BAKARA-285 - 286: Âmener rasûlü bimâ ünzile ileyhi min rabbihî vel mü’minûn(mu’minûne), küllün âmene billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve rusülih(rusulihî), lâ nüferriku beyne ehadin min rusülih(rusulihî), ve kâlû semi’nâ ve eta’nâ ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr(masîru).
Lâ yükellifullâhu nefsen illâ vüs’ahâ lehâ mâ kesebet ve aleyhâ mektesebet rabbenâ lâ tüâhıznâ in nesînâ ev ahta’nâ, rabbenâ ve lâ tahmil aleynâ ısran kemâ hameltehu alellezîne min kablinâ, rabbenâ ve lâ tühammilnâ mâ lâ tâkate lenâ bih(bihî), va’fu annâ, vağfir lenâ, verhamnâ, ente mevlânâ fensurnâ alel kavmil kâfirîn(kâfirîne).



Amene'r-Resulü Diyanet Meali:
Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü’minler de (iman ettiler). Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: “Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz.” Şöyle de dediler: “İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır.” Bakara 285
Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): “Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.” Bakara 286.


Amenerrasülünün Havası

* Amenerrasulü okunan eve 3 gün şeytan girmez
okuyan ALLAH'ın  C.C. sevgisini kazanır.
* ALLAH'ın C.C. himayesine girer.
* Okuyana ferahlık verir. Bütün arzuları ayağına gelir.
* Yatsıdan sonra okuyan geceyi ibadetle geçirmiş
gibi sevaba nail olur.

* Bütün olumsuzluklara karşı bir gecede 313 defa okumak büyükler tarafından uygun görülmüştür.
* Safran mürekkebiyle yazılır ve taşınır ise antibiyotik görevi görür. (Ne eksiklik var ise o eksikliği   giderir)
* Yazılır ve suya atılır. Bu sudan da içilirse maddi manevi hastalıklar kalkar.
* Nurundan, feyzinden ve bereketinden faydalanmak için yatsı namazından sonra 313 defa okunur.
Bu okumanın 1-3-7 gün yapılmasını tavsiye ederiz. * Okunurken sessiz bir şekilde okunmalıdır.
* Bu ayetleri Allah'ü Teala Efendimiz (sallallahü aleyhi vesellem)'e bizzat okumuştur. Ayrıca bu ayetlerde ayrı bir sır vardır ve sadece ehli olan anlar.
-----------------------------------------------
(Bu bölüm internetten alıntıdır
Kim başarılı ve zengin olmak istiyorsa bir gün boyunca  Amenerrasulü ayetini (duasını) çokça okusun bu şekilde okumaya devam etsin çok kısa bir surede dünya sizin ayağınıza gelir,
şan şeref iş para hepsi gelir. İnansanızda gelir inanmasanızda. Çok kısa sürede mucizeleri
yaşamaya başlarsınız, özellikle iş arayanlar bolca okusun.. Denenmiş mücerrep bir uygulamadır.
Sayı verilmemiş ama ben bunu 7 gün 41 okumuştum maddi anlamda çok fazla mucize yaşayıp hayrete düşmüştüm bunu da söylemiş olayım. Aslında en az 100 defa okunabilse çok daha iyi olur)

ALINTI
-----------------------------------------------
 * Başında Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm çekip 7-11-21-41-100-313 gibi faziletli sayılarda ara vermeden hergün en az 7 gün okuyalım, hacetimiz olana kadar devamlı okumanın mutlaka fazileti olacaktır.

Duam kabul olmuyor diye üzülme, ya senin için hayırlı değildir, yada ahirete kalmış olabilir.

(En iyisini Allah'u Teala Bilir.)
------------------------------------------------------------------------
Bakara Suresi’nin son iki ayeti Amenerrasuluhem bir salât (namazda okunan Kuran) hem bir Kuran (ayetleri), hem de bir duadır." (Bu yüzden fazileti çoktur)


AMENERRASULÜ’NÜN FAZİLETİ HAKKINDAKİ HADİSİ ŞERİFLER


“Allah Teala cennet hazinelerinden olan iki ayeti(ayetel kürsi,amenerrasulü) bana indirdi Allah mahlukatı yaratmazdan iki bin sene evvel o iki ayeti kudret eli ile yazdı Kim gece yatsı namazından sonra o iki ayeti okursa gece ibadetinden ona kafi gelir”

Resulü Ekrem yine bu iki ayetin faziletine dair buyurdu:

“Kim Sure-i Bakara’nın son iki ayetini geceleyin okursa,onlar , ona gece namazı kılmak yerine kifayet eder”

“Cenab-ı Ecelli Ala,Sure-i Bakara’yı iki ayetle bitirdi ve bunları bana arşın altındaki bir hazineden verdi. Bunları öğreniniz,kadınlarınıza,oğullarınıza öğretiniz,çünkü bunlar hem salattır,hem Kur’an’dır”

“Sure-i Bakara’nın sonundaki ayetler bana arşın altındaki hazineden verildi Onlar benden evvel hiç bir nebiye verilmemiştir”

“Bir insan bu ayetleri geceleyin okursa bir muradına kifayet eder O gece o eve şeytan giremez”

Bu ayet-i kerimelerin okunmasına gerek gece gerek gündüz olsun devam edilmelidir. Bu ayetler hakkında Cenab-ı Peygamber Efendimizin çok müjdeleri vardı

Amenerrasulü’nin Fazileti Hakkında Hadisi Şerifler

    Ebu Zer (R.anh)’den rivayet edildiğine göre, Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Allah’ü Teala Bakara suresini iki âyetle sona erdirdi ki, bunları bana Arş’ın altındaki bir hazineden verdi. Bunları öğreniniz, kadınlarınıza, oğullarınıza öğrettini, talim ediniz. Çünkü bu iki ayet: hem bir salât (namazda okunan Kuran) hem bir Kuran (ayetleri), hem de bir duadırlar." (1)
    Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu ki: "Dört şey Arş’ı Azâm altındaki hazinelerden indirildi: Fâtiha, Ayete’l-Kürsi, Âmenerrasûlü, Kevser Suresi." (2)
    Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu ki: "Bana Arşın altındaki hazineden Ben’den önce hiçbir peygambere verilmeyen Bakara Suresinin son âyetleri (Âmenerrasûlü) verildi."(3)
    Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Her kim bir gece içerisinde Bakara suresinin iki âyeti (Amenerrrasûlü) okursa, artık o iki âyet ona (ibadet etmek ve belalardan korunmak bakımdan) kâfi gelirler." (4)
    Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu ki: "Kuran’da iki ayet vardır ki, müminler için şifadır ve Allah’ın sevdiği şeylerdendir. O iki ayet Bakara suresinin son iki ayeti (olan Amenerrasülü)‘dür."(5)
    Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Şüphesiz Allah’u Teala, gökleri ve yeri yaratmadan 2000 yıl önce bir kitap yazdı ve o kitaptan iki ayet indirerek Bakara suresini bu iki ayetle bitirdi. Bu iki ayet, bir evde 3 gece okunursa, şeytan o eve yaklaşamaz."(6)

    Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu ki: "Her kim Ayetle’l-Kürsi’yi ve Bakara suresinin sonunu sıkıntılı (kederli) anında okursa, Allah’u Teala ona yardım eder."(7)
    Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu ki: "Her kim Bakara suresinin başından dört ayet, Ayete’l-Kürsi ve ondan sonraki iki ayet, surenin sonundan da 3 ayet olmak üzere, bir gece içinde bakara suresinden 10 ayet okursa, o gece o eve şeytan giremez."(8)

    Başka bir rivayette ise şöyledir: "Her kim bu ayetleri okursa; ona ve aile efradına o gün şeytan yaklaşmaz; çoluk çocuğunda ve malında istemediği şeyle karşılaşmaz ve bu ayeti kerimeler aklı başından gitmiş bir kişiye okurnursa, Allah’u Teala izni ile mutlaka akıllanır." (9)
    Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu ki: "Kim uyuyacağı sırada Bakara Suresinden on ayet okursa, Kuran-ı (Kerim’den ezberlediklerini) unutmaz. (Bu ayetler şunlardır:)Bakara suresinin başında dört ayet, Ayete’l-Kürsi ve ondan sonraki iki ayet, surenin sorundanda üç ayet." (10)


 ---------------------------------------------------------------------
Amenerrasulü’nün Fazileti Hakkında Ashabı Kiram, Evliyaullah ve Alimlerin Rivayetleri

    Hz. Ömer (Radıyallahü Anhümâ) ve Hz. Ali (Radıyallahü Anhümâ) şöyle buyurdular: "Sure-i Bakara’nın son iki ayetini okumadan yatan bir adamı, akıl sahibi olarak görmedim."
    Abdullah ibni Mesud (Radıyallahü Anh) dedi ki: "Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’e Miraç’ta üç hususi şey verilmişti. Birincisi beş vakit namaz, ikincisi; Amenerrasulü, üçüncüsü; ümmetinden Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmadan ölenlerin günahlarına şefaat etme."
    Ukbe bin Amir (Radıyallahü Anh) şöyle demiştir: "Bakara suresinin sonundaki iki ayeti:"Amenerrasulü’yü" başından sonuna kadar sık sık okuyunuz. Çünkü Allah, onlarla Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’i mümtaz kılmıştır."
    İmam Nevevi (Rahimehullah) dedi ki: "Bu ayeti kerimeleri okumak, geceyi ihya etmeye kafidir. Bazıları da kötülüklerden korunmasıan kafi gelir, demişlerdir."
    Bedreddin Ayni (Rahimehullah) dedi ki: "Amenerrasulü’yü okuyanlar için, bu ayetler, gece ibadet, vird ve zikir yerine geçer. Sevap ve fazilet olarak yeter. O gece, olması muhtemel afetlerden, şeytanın, insanların ve cinlerin şerrinden korur."
    İbni Abidin (Rahimehullah) dediki: "Ölüyü defnettikten sonra birkaç dakika oturup sessizce Bakara suresinin başını ve sonunu okumak meyyit için dua ve istiğfar etmek müstehaptır."

Dipnotlar

    Dârimi, Fedailül-Kuran, 14; Ahmed bin Hanbel, Müsned, 4/147, 151, 5/180; Hakim, elMüstedrek, 1/562; Suyuti Cami’ussağir, 2/209,no.1731
    Suyuti, Cami’ussağir, 927; ali el-Müttaki, Kenzül-Ummal, 2504
    Ahmed bin Hanbel, Müsned, 5/151; suyuti, Cami’ussağir, 1/586, no.1172
    Buhari, Fedailül-Kuran, 10, 27, 34; Megazi, 12;Müslim, Müsafirin 255,256;Ebu Davud, Ramazan, 9; Tirmizi, Sevabü’l-Kuran,4
    Suyuti, Cami’ussağir, 1/64, no.27; deylemi, Müsnedül-Firdevs
    Tirmizi, Fedailül-Kuran, 4; Darimi, Fedailül-Kuran, 14, no.3390;Hakim, Müstedrek, 1/562, 2/260; Beyhaki, Şu’abül-İman, 2/460
    Suyuti, Dürru’l-Mensür, 2/11
    Heysemi, Mecme’uzzevaid, 10/121;Darimi, Fezail’l-Kuran, 14, no.3385
    Beyhaki, Şu’abül-İman, 2/464; Darimi, Fewzailü’l-Kuran, 14, no.3386
    Darimi, Fezailü’l-Kuran, 14, no.3389

 İlginizi Çekebilir.

Maddive Manevi Sıkıntılarda Okunac Ayetler 

 Açılması gereken, çözülmesi gereken bütün problemler ve sıkıntıları açan bütün kapıları açan bir Salavattır.

 İş Bulmak ve Rızık İçin Okunacak Ayet-i Kerimler ,Dualar,Salavatlar ve İsm-i Şerifler Terkibi

 Mal Mülk Sahibi Olmak İçin Dua

 Fatiha sûresinin fazileti ve Sırları

 Borcu Olup Ödeyemeyenler İçin Borç Ödetme Duaları

 İşi gücü rast gitmeyenlerin okuyacağı dua

 Evlenmek İsteyen Bu Dua Terkibi Uygulasın

 Dertleri Sıkıntıları KESİNLİKLE Açan Bir Dua | Cübbeli Ahmet Hoca 

 Miftâhu’l-Esrâr Salâtı (Düğümleri çözen salavat) Her türlü istek he.

 Yasin Suresi Faziletleri ve Sırları

Ayetel Kürsi'nin Fazlileti ve Sırları


İsra Suresi 82. Ayetin Fazileti Nedir ? (Okununca RAHMET ve ŞİFA Kapıları açılır. )
Dünya ve Ahiret Zenginliği , ilmi olan Hikmet, feraset, Akıl, zeka , Beyinsel fonksiyonlar artar ve gelişir.Sanatlı konuşma dili, HİTABET gelişir.
Şura Suresi 19. Ayetin Fazileti (Bolluk , Bereket , Rızık , Enerji , GÜÇ , Kuvvet artar)
Duaların daha hızlı kabülü için herdaim okumaya devam edelim
Maddi ve manevi tüm sıkıntılara , hastalıklara ŞİFA olur  
Taha Suresi 124 Ayeti'nin Fazileti Nedir ? (Rızık Artar ve Bereketlenir) 
ALİ İMRAN Suresi 154. ayeti Fazileti (Duaların kabul olması için okunur)


********************************************************************

 




58 yorum:

  1. Allah dualarinizi kabul etsin inşaallah

    YanıtlaSil
  2. Allah hepimizi hayırlı kullarından eylesin ve makam-ı cennetine girmeyi nasip etsin inşallah. (Amin)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Allah bütün Müslümanların duaşını kabul etsin inşallah..

    YanıtlaSil
  5. Allahım dualarımızı kabul etsin .

    YanıtlaSil
  6. Allah kimseyi darda koymasın inşallah

    YanıtlaSil
  7. 41 adet amenerrasulu duasını bir gecede mı okumamiz gerekli yoksa günlere yatabilir mıyız.

    YanıtlaSil
  8. Hergün, okumaya ara vermeden devam edilir.

    YanıtlaSil
  9. Hergün 41 defa okuyacaksın.
    Genelde bütün terkipler böyledir. hiç ara vermeden 7-21-41 gün gibi faziletli sayılarda devam edilir. Rabbim hayırlı isteklerinizi dualarınızı kabul etsin. AMİN.

    YanıtlaSil
  10. Hatalı yerler var kontrol edelim lütfen

    YanıtlaSil
  11. Ben manevi anlamda çok faydasını gördüm cehennemden cıktım resmen Rabbim dualarımızı kabul etsin İnşallah

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar ben bir muradın için okudum gerçekleşti yıllar önce şimdi yine okuyorum Allah'ın izni ile olur inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar bu gece dua ettim rabbimden beni iyi edecek duayi karsima cikarmasi icin ve bu dua cikti.acaba murat icin herhangi bir teetibi var mi

      Sil
    2. Merhaba, kach gun kach defa okudunuz, dileginiz ne kadar sure sonra gerchekleshdi?

      Sil
    3. Kac gun kac kez okudunuz ve dileginiz ne zaman gerceklesti

      Sil
  13. Rabbim herkesin dualarini kabul etsin ben yeni ogrendim esim nafaka odemiyordu 2 senedir kaciyordu gunde 41 kere okudum bir hafta icin de eski esim yakalandi nafakayi odedi cok rahatladim rabbim herkesin gonul muradini versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşinden istıycegıne git çalış oturdgunz yerden para kazanmak içnmi ewlendiniz

      Sil
    2. Kur'an'ı Kerim'e gore eski esler bakilmakla yükümlüdür. Hakkidir. Hiçbir kadın nafaka için calismak zorunda bırakılmamalı hele boyle bir devirde.

      Sil
    3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
  14. BenIm hayrına dönüşüp olmasını istediğim bir hacetim..duam var kardeslerim.41kere kaç gün okumaliyim lütfen cevaplayın çok kötü haldeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 41 Kere (21 vey 41 Gün) Sonuç Alıncayakadar hergün aynı vakitlerde ara vermeden okumaya gayret edin.
      Hadisleride okuyun.

      Sil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 41 Güne niyetin sabit kalmakla kaldığınız gün sayısından devam edip tamamlayın.Ameller niyetlere göredir. Rabbim muradınız ne ise kabul etsin.
      “Ya bedi'assemâvâti vel erdı, ya zel-celâli vel-ikram”
      “Ya bedi'assemâvâti vel erdı, ya zel-celâli vel-ikram”
      “Ya bedi'assemâvâti vel erdı, ya zel-celâli vel-ikram”
      Fatiha'dan önce her duanızın sonunda üç defa bu ismi azam duasını ilave edin.
      İsmi azam ile yapılan dua kabul olur. Bununla ilgili bir çok hadis var.

      Sil
    2. Benim evimden toplu paramı caldi yeni tanidigim insan tez zaman çıkması için ne okuyabiliriz yardım istiyorum Allah Rizasi için

      Sil
    3. 2 Dua Buldum Bu Duaları Okursunuz.
      Siteye yeni ekledim.
      Geçmiş Olsun.

      Çalınan ve Gasbedilen Malın Geri Gelmesi İçin Dualar



      Kayıp yada çalınan parayı bulmak için okunacak dua;



      Hazreti Ömerin oğlu Abdullah şöyle buyurmuştur: Bir eşyasını Çalınan ve Gasbedilen Malın Geri Gelmesi İçin Dualar kaybeden veya çaldıran kişi, iki rekât namaz kılındıktan sonra şöyle dua eder: “Allâhümme rabbe’d-dâlleti ve hâdiye’d-dâlleti, rudde aleyye dâlletî bi kudretike ve sultânike. Fe in-nehâ min fadlike ve atâike.”



      Meali : “Ey kaybolanların Rabbi ve kaybolanları ve yolunu kaybedenleri doğru yola kılavuzlayan Allah’ım! Kudretin ve saltanatın hakkı için kaybettiğim şeyi bana iade eyle. Çünkü bu senin fazl ve keremindendir.”



      Çalınan Çalınan ve Gasbedilen Malın Geri Gelmesi İçin Dualar yada kaybolan bir eşyanızı bulmak için, her gün 25 kere,

      “Yâ câmi’annâsi li-yevmin lâ raybe fihi innallahe lâ yuhlif-ül mi’âd icma’ beyni ve beyne”

      duasını okuyabilir. Bulunun caya dek okumaya devam eder. Noktaların yerinde, kaybolan şeyin ismini söylemelidir.

      Sil
    4. Allah razi olsun insaÂllah

      Sil
  16. Çok şükür, geç başladık ama aksatmadan her yatsı namazından sonra okuyoruz.
    Hakkın rahmetine kavuşuncaya kadar, okumak nasip olur İnşaallah .

    YanıtlaSil
  17. Benim dag kadar borcum var rabibiz bunu ödemeyi bana kolsylastirsin diye yapabilirmiyim ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle kendini bir çek et nerde yanlışın var bunu tesbit.
      Savurganlık, gösteriş, kibir varmı ? .
      Ondan sonra 5 vakit namaz varmı ?
      Namazda bereket ve huzur vardır. Sonra
      Teheccüt namazına devam et. Seher vakti kalk ve ellerini aç ve Rabbimizde iste

      Allah'a dua eden herkese Allah icâbet eder. Bu icâbet, ya dünyada peşin olur, ya da ahirete saklanır, yahut da dua ettiği miktarca günahından hafifletilmek suretiyle olur, yeter ki günah talep etmemiş veya sıla-ı rahmin kopmasını istememiş olsun, ya da acele etmemiş olsun.” (Tirmizî, Daavât 145)

      Sil
  18. Allah hayırlısıyla bütün müslüman kardeşlerimizin duasını kabul etsin inşaAllah

    YanıtlaSil
  19. Üç tane bekar kardeşim var üçüde bekar ayrıca çok küçük yaşta öksüz ve yetim kaldılar ablası olarak ne yapmam lazım yaşlarıda 35-30arası

    YanıtlaSil
  20. Çok yere kız istemeye gittik ailesi istiyor ama kız istemiyor yıllardır üçüde bende yıllardır dua ediyorum ama yok yardımcı olun Allah rızası için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmet İçin Okunacak Bir Çok Dua Blog İçinde Var.
      Site İçinde Aram - Buraya Kısmet yazın ve aratın.
      Bir çok dua bulacaksınız. Hem siz onlar için okuyun onlarda kendileri için okusunlar. Ve bol bol istiğfar okuyun. Günde 789 gibi böylece okumaya devam edin.
      Kısmet İçin Okunacak Ayetler
      https://sifaayetleridualari.blogspot.com/p/kismet-icin-okunacak-ayetler.html
      ----------------------------
      İş Bulmak ve Rızık İçin Okunacak Ayet-i Kerimler ,Dualar,Salavatlar ve İsm-i Şerifler Terkibi
      https://sifaayetleridualari.blogspot.com/p/is-bulmak-ve-rzk-icin-okunacak-ayet-i.html
      ------------------------------------
      Sabah Okunacak Duala
      https://sifaayetleridualari.blogspot.com/p/sabah-okunacak.html
      Burada bir çok dua var
      Selamlar

      Sil
    2. Ablacım, ben de aynı durumdayım ve aynı şekilde ben de çocukken ailemi kaybettim.Benim de isteyenlerim oldu ama nasip olmadı.Allah inşallah hepimize hayırlı bir yuva kurmayı nasip etsin.

      Sil
  21. Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu
    sıkıntım için duanıza ihtiyacım var. edendende etmiyendende ALLAH razı olsun.

    YanıtlaSil
  22. Ben 8 aydır okuyorum okumaya başladığımdan beri müthiş faydasını gördüm çok badireler atlattım arkadaslar okuyun bolca okuyun ben 1 gün ara ile 7 tekrar yapıyorum her okumamda 41 defa tekrarlıyorum yani 1ıncı gün 41 defa ertesı gun ara veriyorum diğer gün Bi 41 defa daha okuyorum boyle 7 gün tekrar ediyorum Allaha hamd olsun ki müthiş faydasını goruyorum çevremdekilere hep anlatıyorum ama eşim ve kardesım haric bana inanan pek yok Allaha herkesi hidayete erdirsin başıma gelen bazı vakalar şunlar oldu kardesım için cok dua ettim hamd olsun memur oldu sonrasında bır aracım olsun istiyordum ve kredı dahi üzerime çıkmıyordu sadece cok az bir param vardı araba almam belkı de sadece hayaldi bu ayetleri okumaya basladıkdan sonra bendekı paranın 7 katı değerinde bır arabaya sahıp oldum iş yerinden bş arkdsım durup dururken arabasını bana teklif etti bendekı parayı pesınat verdım gerisini elden senet yaptık cok sükür bitirdim de borcumu Allah ondanda razı olsun bızı kredı faızıne düşürmedi ve bu anlattıklarım en basit leri arkdslar daha yaşadığım ruyalarımda sabr etmem gerektiğini anlatan birsürü şey daha var okumaya devam Allaha ın ıznıyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okurken besmele çekiyor musun cevabını bekliyorum

      Sil
    2. Besmeleyle okunmalı.

      Sil
    3. Peki duayı yazarmisiniz nasıl edicez dua

      Sil
    4. Okuduğumuz Kuran’ı Kerim için dua:
      -------------------------------------------

      "Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm. "
      Kovulmuş Şeytandan Allah'a sığınırım. Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
      سُبْحَانَ رَبِّيَ العَلِيِّ الأَعْلَى الوَهَّابِ
      "Sübhâne rabbiyel aliyyil a'lel vehhâb"
      Çok bahşedenlerin en yücesi olanRabb'im! Sen noksan sıfatlardan münezzehsin.
      El-hamdü lillahi Rabbil-alemiyn. Peygamberimiz (Aleyhisselam)a Salavati Serifeden
      "Vesselatü Ves-selamü ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmaiyn."


      Ya Rabbi, rıza-ı şerifin için okumuş olduğumuz Kur’an-ı kerimden hasıl olan ecir ve sevabı evvela, sevgili Peygamberimiz Muhammed aleyhisselamın aziz, mübarek ruh-u şerifelerine,
      Bütün Peygamberlerin (aleyhissalatû vesselam) aziz, mübarek ve muazzez ruh-u şerifelerine,

      Bütün Eshab-ı kiramın, Ehl-i beytin, ezvac-ı tahiratın, bütün Tabiin ve tebe-i tabiinlerin, müctehidlerin, müfessirlerin, âlimlerin, salihlerin ve velilerin mübarek ve muazzez ruh-u şerifelerine ayrı ayrı hediye eyledik, vasıl eyle ya Rabbi.

      Yine hasıl olan ecir ve sevabı; Anne, baba ve kardeşlerimizin, kayınpeder, kayınvalide ve bütün dedelerimizin, ninelerimizin, hala, teyze, amca, dayı ve sair akrabalarımızdan olup ahirete göç edenlerin ve diğer bütün ehl-i imanın ruhlarına ve Ehl-i sünnete hizmet edenlerin ruhlarına, bahusus yakın zamanda bu dünyadan göçedip Allahın Rahmetine giden ([varsa eğer] ismi…………………..) hediye eyledik, vasıl eyle ya Rabbi, Âmin.

      Ya Rabbi, günahlarımızı affet, kusurlarımızı bağışla, dualarımızı kabul eyle,
      Ahir ve akıbetimizi hayreyle, Son nefesimizde kelime-i tevhid söylememizi nasip eyle, Ölmüşlerimizi af ve mağfiret eyle, hastalarımıza şifa, dertlilerimize deva ihsan eyle, Bizi şeytan ve düşman şerrinden ve nefs-i emmaremizin şerrinden muhafaza eyle, Evimize iyilikler, hayırlı ve bereketli rızıklar ihsan eyle,


      -İyi Huylu İyilerden Hayırlı Bir Eş Nasip Ayle
      -Ev Sahibi Olmayı Nasip Eyle
      -Araba Sahibi Olmaya Nasip Eyle
      -Hastalığıma Şifalar İhsan Eyle
      -Helal Kazanç Kazanabileceğim İş Nasip Eyle
      -Yarabbi İşlerimi Bana Kolaylaştır ve Başarılı Olmayı Nasip Eyle
      -Yarabbi Akıl Sağlığı Zihin Açıklığı Nasip Eyle
      -Unutkanlıktan , Korkaklıktan, Tembellikten Muhafaz Eyle
      -Yarabbi Gireceğim Sınavda Başarılı olmamı ve kazanmamı nasip eyle
      ........

      "Ya Rabb! Gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle!
      Hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle!"

      Âmin.

      Velhamdü lillahi Rabbilalemin.

      El-fatiha

      "Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm.

      بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ﴿١﴾
      الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ﴿٢﴾
      الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ ﴿٣﴾
      مَلِكِ يَوْمِ الدِّينِ ﴿٤﴾
      إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ﴿٥﴾
      اهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ ﴿٦﴾
      صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ ﴿٧﴾


      " El hamdu lillâhi rabbil âlemîn. Er rahmânir rahîm. Mâliki yevmid dîn. İyyâke na’budu ve iyyâke nestaîn. İhdinâs sırâtel mustakîm. Sırâtallezîne en’amte aleyhim gayril magdûbi aleyhim ve lâd dâllîn.AMİN
      Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

      Sil
  23. 1gun okuyup ertesi gun okumucakmiyiz ayrintili yazamisiniz birde 100 mu yoksa 41defa mi okumaliyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara vermeden hergün 41 kere okunacak ve en az 7 gün devam edilmesi tavsiye edilmiştir.
      7 günü tamamlayınca 7-11 kere okumaya deva
      Hacetiniz oluncaya kadar devam edilmesi de öneriliyor.

      Selamlar.

      Sil
  24. Biri besmele cekmeyin diyor ayrı zamanda dua olduğu için çekilmeden de okunur diyor biri kesinlikle besmele çekin diyor tamam besmele çekmek zor değil ama 14 gün büyünde 1 gün oku 1 gün okuma ve besmelesiz oku faydasını görmek için diyorlar bir başkası ise kesin besmele çek diyor gercekden bu konuda bilgi sahibi olan açıklamalı yazabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım Açıklayıcıdır. Besmele anahtar gibidir. fazileti çoktur. Konu ile alakalı bir yazı ekledim.
      Selamlar

      Değerli kardeşimiz,

      Sure okurken, euzü ve besmele okunur. Âyet-i kerime okurken, âlimlerin çoğuna göre, yalnız euzü okunur, besmele okunmasa da olur. Mesela Âyet-el kürsi, Amenerresulü, Hüvallahüllezi gibi âyetleri okurken besmele çekilmese de olur. Sadece euzü okunabilir. Besmele de çekilirse mahzuru olmaz.

      Sure veya âyet okumaya başlarken euzü okumak vaciptir. Surelere başlarken besmele okumak sünnettir.

      Namaz içinde Fatiha'dan önce besmele çekmek sünnet, namaz dışında Fatiha okumaya başlarken besmele okumak vaciptir. Şafii mezhebinde ise her zaman Fatiha okurken besmele çekmek farzdır.

      Ancak, ezbere bildiğiniz sure ve ayetleri dua niyetine okursanız, o zaman euzü besmele çekilmemesinin bir sakıncası olmaz.

      Namazda Fatiha'dan sonra amin demek sünnettir. Dualardan önce besmele çekmek faziletli olsa da şart değildir.

      Sorunuzun ikinci kısmının cevabı için tıklayınız:

      Hayızlı iken hangi ibadetleri yapabiliriz?..

      Selam ve dua ile...
      Sorularla İslamiyet

      Sil
  25. 5 vakit namaz kılıyorum şükür ama dediginiz gibi yaptım başına besmele koymadan 1 gün arayla 41 defa okudum 3 4 günde öyle bir ağırlık çöktü ve vakit namazımı kılamaz hala geldim ve okumayı kestim düzeldim bu neden böyle oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumaya devam edin. Başta yine bir kere euzü besmele çekip devam edin. Üç aylardayız sevap kazınırsınız. Ağırlık esneme olur. Nazardan olabilir. hergün 21 kere felak ve nas surelerini başta besmele çekerek okuyup kendinize nefes vererek üfleyin. Allah-u Tealanın izni ile rahatlarsınız.
      Selamlar.

      Sil
  26. Selamünaleyküm eşim bir anda benden soğuduğuna mutlu olmadığını yüzümü bile görmek istemediğini söyledi evi terk etti 3 aydır ayrı hiç konuşmuyoruz dava açacak bosanacagiz ama bir anda neden bu kadar değişti bilmiyorum ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
  27. Bir çok neden olabilir bunu Allah-u Teala bilir. Eğer büyü ve sihirden şüphe ediyorsanız. Büyü ve sihir iptal etmek için okunacak dualarvar. Alt tarafa linklerini ve başlıklarını koyacağım mutlaka bu terkipleri sonuç alıncaya kadar uygulayın.
    Özellikle siz. Mutlaka 21 Felak - Nas surelerini okuyun ve üzerinize üfleyin.
    -------------------------
    Sihir ve Büyüden Korunmak İçin Okunacak Yada Yazılacak Dua
    https://sifaayetleridualari.blogspot.com/2021/04/sihir-ve-buyuden-korunmak-icin-okunacak.html
    ----------------------------------------
    Büyü Sihir İptali İçin Okunacak Sureler Ayetler Dualar
    https://sifaayetleridualari.blogspot.com/p/fatiha-suresi-1fatiha-1-bismillahir.html
    -----------------------------------------
    Ayrıca
    Sureler ve ayeti kerime okunurken başta besmele çekilecek.

    7 Ayetel Kürsi , 7 Fatiha Suresi , 7 Kureyş suresi , 7 Felak Suresi , 7 Nas Suresi


    9. Tevbe suresi 81. ayet (7 Kere okunur)
    Allah'ın Rasul'üne muhalefet ederek geride kalanlar, oturup kalmalarına sevindiler. Mallarıyla, canlarıyla cihat etmekten hoşlanmadılar. Bir de, "Bu sıcakta savaşa çıkmayın." dediler. De ki: "Cehennem ateşi daha sıcaktır." keşke anlasalardı.

    فَرِحَ الْمُخَلَّفُونَ بِمَقْعَدِهِمْ خِلاَفَ رَسُولِ اللّهِ وَكَرِهُواْ أَن يُجَاهِدُواْ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ فِي سَبِيلِ اللّهِ وَقَالُواْ لاَ تَنفِرُواْ فِي الْحَرِّ قُلْ نَارُ جَهَنَّمَ أَشَدُّ حَرًّا لَّوْ كَانُوا يَفْقَهُونَ

    Ferihal muhallefune bi mak'adihim hılafe resulillahi ve kerihuen yucahidu bi emvalihim ve enfusihim fi sebilillahi ve kalu la tenfiru fil harr, kul naru cehennemeeşeddu harra, lev kanu yefkahun.
    ------------------------------------------------
    Sure başlarında mutlaka besmele çekelim ve abdesti olalım.
    Ve Mutalaka 5 vakir farz namazlarımızı kılalım.
    Rabbim fereha erdirsin.
    Selamlar

    YanıtlaSil
  28. Selamün aleyküm. Oğlum çok korkuyor. Uyurken sürekli bağırarak uyanıyor. Geçenlerde evde birini gördüğünü söyleyip korkup ağlamıştı. Allah rızası için bize bir yol gösterin. Ne yapmam ne okumam gerekli? Evimi görünür ve görünmezlerin şerrinden nasıl arındırmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim oğlumda 2 yaşlarında gece korkusuna yakalandı hava karardı mı hiç durmadan ağlardı doktora götürürdüm birşeyi yok okutun bu çocuğu derdi bende 7 gün sabah akşam mahallede teyzeler vardı üç kişiye ayrı ayrı okuttum hamdolsun iyileşti çocuğum üç kişiye sabah akşam 7 gün okutun çok faydalı nazar çok kötü şifalar dilerim ..paylaşayım dedim belki birilerine faydası olur özel bir dua okutmadım içlerinden ne geldiyse onu okudu teyzeler ...

      Sil
  29. Rabbim Şifa Versin


    (Enerji Temizliği) Başlığı Altın Blog Menüsünde Bir Bölüm Var
    Linkini Buraya Yazıyorum. Burada Tam sizin ihtiyacınız olan 5-6 dua terkibi var. Bir bardak suya ve Çocuğunuza üfürerek okuyun.
    Okunmuş suyu çocuğa içirin en 7 gün ve şifa buluncaya kadar buradki terkiplerden istediğinizi okuyun.
    Enerji Temizliği - Yaznın Alt Tarafında
    --------------------------
    https://sifaayetleridualari.blogspot.com/p/enerji-temizligi.html
    ----------------------------
    Ayrıca Ayeti HIrz Tavsiye Edeceğim
    https://sifaayetleridualari.blogspot.com/p/ayeti-hrz-turkce-okunusu-buyu-sihir.html
    ----------------------------
    Şifa İçin Okunacaklar
    https://sifaayetleridualari.blogspot.com/2022/01/sifa-icin-okunacaklar.html
    ------------------------------
    Çoğcuğununuzu Akşam Namazından sonra dışarı çıkmasına müsade etmeyin.
    -----------------------------------------------
    Rabbim Şifa Versin. AMİN.

    YanıtlaSil
  30. Merhaba şimdi amenerrasulu yu okuyunca besmele cekmelimiyiz biri net bir cevap verebilirmi ?yukarıda okudum ama tam anlayamadım hem ayet ve dua olduğu için çekmek gereklimi?konu dışında bir sorum daha olacak 313 ayetel kursi okuyunca da her birinde besmele cekmelimiyiz?biraz ayrıntıya önem veren biriyim.cevaplayanlardan Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  31. Amenerrasulu Ayeti kerime olduğundan başta bir kere besmele çekmek yeterli. 313 ayetel kursi içinde geçerlidir.
    Sure okurken başta euzu besmele veya besmele çekilir.
    Selamlar.

    YanıtlaSil