7 Şubat 2020 Cuma

İhtiyaç Sahibinin Okuyacağı Salat-I Şerif - Salavatı Tefriciye

İhtiyaç Sahibinin Okuyacağı Salat-I Şerif - Salavatı Tefriciye



Ne muradın , hacetin, dileğin ne olursa olsun cuma gecesi 100 kere tam iman, ihlas ve tevekkül ile okunduğunda  anında kabul olduğu beyan edilmekte, eğer gerçekleşmesse sorunu kendinizde arayın buyrulmakta.

Salavatı Tefriciye

Selati Tefriciye Okunuşu;

“Allâhümme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.”

Selati Tefriciye Anlamı

“Allah’ım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”

Bu Salavat-I Şerifi okumadan Önce 21 Kere "Estağfirullâh el aziym ve etûbü ileyh" diye istifar etmeli.

Selati Tefriciye duası, birçok ihtiyaç ve problemlerden çarçabuk kurtulmak amacı ile okunur. Okunma amaçları;

    Hastalık
    Gam ve keder
    Sıkıntı
    Üzüntü
    Uğranılan haksızlıktan kurtulmak
    Zulüm
    Borçtan kurtulma gibi nedenler olarak sıralanabilir.

Bu sıralanan sıkıntılardan kurtulmak için selati terficiye duası bol bol okunursa, okunan selavatın hikmeti ile ve Allah’ın izniyle kişi her türlü sıkıntısından kurtulur. Ancak bu dua Allah’a samimiyet ve inanç içinde okunmalı ve beklentiler yalnızca Allah’tan dilenmelidir. Bu dua sayesinde çoğu kişi isteğine nail olmuş, borç ve hastalık gibi birçok sıkıntısından kurtulmuştur.

Selati Tefriciye duasının 4444 defa okunmasının çok faziletli olduğu bilinmektedir. 4444 defa okumak kişi için zor olacağından başka insanların yardımı ile okumak gerekir. Dualardan istenilen etkiyi alabilmek için duanın kaç kere okunması gerekiyorsa o sayıda okumak ve diğer koşullara da uymak önemlidir.

4444 Salatı Tefriciye Esrarı Sırrı ve Fazileti

Bu salavat-ı şerife ye imam Kurtubi rahmetullahi aleyh Hazretleri “Salat- Tefriciyye” diğer ulema bu salavat-i serife hurmetine muradlarinin acilen meydana geldiğini gördükleri için “Salat-i Tefriciyye” tasavvuf ehli de kalp gözlerinin açılmasına vesile olduğu için–“Miftah-u Kenzi’l-Muhit” adını vermişlerdir.

4444 Salat-ı Tefriciye Duası’nın Faydası

” Bir mümin çok önemli bir işinin yapılmasını veya devamlı belanın ortadan kalkmasına vesile olması için Salat-ı Tefriciyye’yi 4444 defa okumalıdır. Hiç şüphesiz ki Cenab-ı Hakk kulunun niyet ettiği şeye onu muvaffak kılar matlubuna ulaştırır. Her gün 41 defa okuyan kimsenin kalbinden Allah’u Teala sıkıntıyı giderir bağlı işlerini açar ve gelecek zararları ondan uzaklaştırır. Bütün işlerini kolaylaştırır. Rızkına bolluk verir.”

Bu Salavat-i Serifeyi Hulus-u Kalp ile Okunduğunda
Günde 100 defa okumaya devam eden maksadına ulaşır arzu ettiği şeye nail olur.
Günde 100 defa okumaya devam eden kimse hatır ve hayaline gelmeyen şeylere nail olur.
Günde 4444 kere okuyan idam mahkumu bile olsa Allah’u Teala’nın izniyle kurtulur.
Hastaya okunmaya devam edilirse Allah’u Teala’nın izniyle şifa bulur.
Bu salavat- şerife’ye devam edenler her türlü düşmanların şerrinden Allah’u Teala’nın izniyle kurtulur.

5 yorum:

  1. Merhaba
    Bir ( 1) niyet içinmi 4444 aded okunmalımı?
    Bir dafada bir kaç niyet için okyna bilirmi?
    Önceden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bir çok hacet ve dilek niyet edebildiği beyan edilmiş.
    Selamlar.

    YanıtlaSil
  3. Tefriciye duası başvuru kabul edilmesi için okunur mu acaba

    YanıtlaSil
  4. Hertürlü Hacet için okunabilir.
    selamlar.

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar zamanda okunmalı

    YanıtlaSil