14 Mayıs 2017 Pazar

Lev enzelnâ Okumanın Fazileti ve Esrarı


Lev enzelnâ Arapça Türkçe Latin Harflaeri İle Okunşu

لَوْ أَنزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ عَلَى جَبَلٍ لَّرَأَيْتَهُ خَاشِعًا مُّتَصَدِّعًا مِّنْ خَشْيَةِ اللَّهِ وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ
هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ
هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ
هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْمَاء الْحُسْنَى يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ

Lev enzelnâ hâzâl kur’âne alâ cebelin le raeytehu hâşian mutesaddian min haşyetillâh(haşyetillâhi), ve tilkel emsâlu nadribuhâ lin nâsi leallehum yetefekkerûn(yetefekkerûne).
Huvallâhullezî lâ ilâhe illâ hu, âlimul gaybi veş şehâdeti, huver rahmânur rahîm(rahîmu).
Huvallâhullezî lâ ilâhe illâ hu, el melikul kuddûsus selâmul mu’minul muheyminul azîzul cebbârul mutekebbir(mutekebbiru), subhânallâhi ammâ yuşrikûn(yuşrikûne).
Huvallâhul hâlikul bâriul musavviru lehul esmâul husnâ, yusebbihu lehu mâ fîs semâvâti vel ard(ardı) ve huvel azîzul hakîm(hakîmu).
Anlamı : Eğer Biz, bu Kur’ân’ı, dağa indirseydik, O’nu mutlaka, Allah’ın korkusundan huşû ile boynunu bükmüş, parça parça olmuş görürdün. Ve insanlar için bu misalleri veriyoruz. Umulur ki, böylece onlar tefekkür ederler.
O Allah ki, O’ndan başka İlâh yoktur. Gaybı (görünmeyeni) ve görüneni de O bilir. O; Rahmân’dır, Rahîm’dir.
O Allah ki; O’ndan başka İlâh yoktur, Melik’tir (hükümrandır), Kuddüs’tür (mukaddestir), Selâm’dır (selâmete erdirendir), Mü’mindir (emniyet verendir), Müheymin’dir (koruyup gözetendir), Azîz’dir (yücedir), Cabbar’dır (cebredendir), Mütekebbir’dir (pek büyük olandır). Allah, şirk koşulan şeylerden münezzehtir (uzaktır).
O Allah ki; Yaratan’dır, Bâri’dir (yokken var eden), Musavvir’dir (şekil verendir), güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanlar O’nu tespih eder. Ve O; Azîz’dir (yücedir), Hakîm’dir (hüküm ve hikmet sahibidir).

 Fazileti:
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Haşr Suresini okursa, Allah geçmiş ve gelecek bütün günahlarını bağışlar."(2)
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) uyumadan önce Müsebbihat (İsra, Hadid, Haşr, Saff, Cuma, Teğabün, ve A’la) surelerini okurdu.(3)
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim sabahladığında üç kere [E'ûzü billahissemî'ıl alîmi mineşşeytânirracîm.] der. Sonra Besmele ile beraber Haşr Suresinin 21-24. ayetlerini okursa ve o gece veya gündüz ölürse, muhakkak cenneti kendisine vacip kılmış olur."(4)
Bir hadisi şerifte şöyle zikredilmiştir: "Her kim Haşr Suresinin sonunu okur da, o gün veya gece ölürse, yapmış olduğu bütün günahları silinir."(5)
Bir Başka hadisi şerifte de şöylke zikredilmiştir: "Her kim sabah olduğunda Haşr suresinin sonundan 3 ayet okursa, Allah(‘u Teala) o kişiye akşama kadar dua ve istiğfar etmek üzere 70.000 melek görevlendirir. O gün ölürse, şehit olarak ölür. Akşamladığında bunları okuyana da aynı derece vardır."(6)
Bir diğer hadisi şerifte şöyledir: "Kim sabaha ulaştığında Haşr Suresinin sonundan üç ayet okur, sonra da o gün ölürse, o şehidler mührü ile mühürlenir! (Her kim) o(nu) akşama ulaştığında okur da o gece ölürse, (yine) şehidler mühürü ile mühürlenir."(7)
Rivayet Edildi ki:
Her türlü meşru hacet için 3 kere okunur.
Zihin açıklığı için okunur.
Bu sureyi okumaya devam edenler, din ve dünya işlerinde her türlü kötülüklerden güvence altında olur.
fudayl bin İyaz (Kuddise Sirruh) der ki: "Haşr suresinin son ayetini sabahladığında okuyup, aynı günde ölen kimsenin defteri, şehitler defterinin mührü ile mühürlenir. Akşamleyin aynı surenin ayetlerini okuyup o gecede ölen bir kimsenin de defteri şehitlerin defterlerini sonuçlandıran mühür ile mühürlenir."
Maddi ve Manevi hastalıkları için şifa arayan kişi, şu ayetleri okuması ve bunları yazıp bir su dolu kabın içinde bir müddet beklettikten sonra içmesi tavsiye edilmektedir: "Fatiha Suresi, Haşr Suresinin son dört ayeti, üç kere İhlas Suresi, üç kere Felak Suresi, üç kere Nas Suresi okunur
Maddi ve Manevi Hastalıklar İçin Dua
Müminlere karşı kalplerde kin ve düşmanlık hissi olmamasını isteyen kişi, sahabelerin yaptığı gibi Haşr suresinin 10. ayetini okumaya devam etmelidir.
Yüksek zekaya sahip olmak isteyen kişi, bir Cuma gecesi Haşr suresinin 22-24. ayetlerini yazıp, zemzem suyunun içine koyup o sudan içmeye devam etmelidir.
Kendisinde sihir ve büyü olan kişi, Haşr suresinin 22-24. ayetlerini okur, yüzünü ve bütün bedenini mesheder ve sıvarsa, o sihir ve büyü bozulur.

Cübbeli Ahmet Hocaefendi'nin Okumuş Olduğu Aşr ı Şerif Haşr Suresi 22 - 24

23 yorum:

  1. Herşey çok güzel ama cübbeli ahmet olmasa idi zira hiç sevilmeyen biri ben şimdi elimde tlf um var ona göre bu şeytan işi günah !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cübbeli hocadan Allah razı olsun. ♡♡♡ CÜBBELİ HOCAM ♡♡♡

      Sil
    2. Cübbeli Ahmet Hocadan Allah razı olsun.

      Sil
    3. Onu tanıyanlar seviyor güzel insan. Sen merak etme Allah hepimize hidayet versin inşallah.

      Sil
    4. Ne alakası var o senn kendi fikrin ön yargı ile yaklaşma

      Sil
    5. Kendinin cep telefonu var.Telefonun seytan işi olduğunu söylediğini nereden cikardiniz

      Sil
    6. Kendi adına konuş. 😤Cübbelli çok da sevilen biri. Allah ondan razı olsun.

      Sil
    7. Cübbeli Ahmed hoca sağken kıymetini bilelim Allah uzun ömürler versin. Ondan istifade etmeyin nasip etsin

      Sil
  2. Dikkat edersen faziletler hadisi şeriflerden ve alimlerimizden
    alınmış.
    Cübbeli Ahmet Hoca Efendi Çok sevilen ve saygı duyulan bir insan.
    Yanlış ne doğru ne bilmeden,başkalarının dolduruşana gelmemek lazım. Eğer vaktin varsa Hoca efendinin sobhetlerini dinle.

    YanıtlaSil
  3. Allak cc hacamdan razi olsun inşaalah
    Elbet meyve veren ağaci taşlarlarmiş
    Ama duamizdir
    Allah cc onu düşmanlarindan muafaza buyursun.
    Ve yine derimki
    Musallaya yatmadan uyan kardeşim
    O musalla dam geri dönüş yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ülkenin %70 ahiretten - imandan - Namazdan bi haber adedeta uyuşturucu bağımlısı gibi yaşıyor.
      Bizde öyle idik. Rabbim nasip etti inşaallah ölmeden imanımızı kurtarabiliriz.
      Cübbeli Ahmet Hoca Efendi gibi alimlerimizi Allah-u Teala başımızdan eksik etmesin.
      İnsanların çoğu sanki kıyamet yok,mahşer yok, tekrar dirilmek yok, mizan yok. Dünyaya kazık çaktım ebedi burada kalacam havasında. İşlenen günahların bini bin para bedavadan geçinmek derdinde. Nerden gelirse gelsin,
      haram ne helal ne bilmez. Haramı helal - helalide haram gibi gören insanlar var.
      Cehenneme düşsek bile bir duş alıp çıkacam zannnediyor.
      Allah-u Teala bütün müslüman kardeşlerimize hidayet nasip etsin.AMİN.

      Sil
    2. Allahu Teala Cübbeli hocamızdan ve tüm ehli sünnet alim ve hocalarımızdan razı olsun ve dahi başımızdan eksik etmesin Rabbim bizleri kadir kıymet bilen kullarından eylesin

      Sil
    3. Alllah razı olsun inşallah hocam

      Sil
    4. Allah yanlış yazilmis

      Sil
  4. Amin evet kardeşim gerçekten insanlarımız büyük bir gaflet içindeler oysaki ölüm bir nefeslik mesafede azrail alehselam hergün yetmişkez yüzümüze bakıyormoş Allahım tüm müslümanlara hidayet nasibet

    YanıtlaSil
  5. Allah dostlarini ancak onlari sevenler muhabbet eder...sevmeyenler ise bugz eder..ki buda munafiklik alametidir

    YanıtlaSil
  6. Ķisiler üzerinden konuşmak istemiyorum ama, ehli sünnet bir hoca için sevilmeyen biri diyorsan söylediklerini beğenmiyorum demektir ki. İMAN konusunu tekrar sorgulaman gerekir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Allah razı olsun din adına konuşanlar dan amin

    YanıtlaSil