1 Ocak 2020 Çarşamba

İMSAK İLE SABAH ARASINDA ZENGİNLİK TALEBİ İÇİN OKUNACAKLAR

İMSAK İLE SABAH ARASINDA ZENGİNLİK TALEBİ İÇİN OKUNACAKLAR
İbnü Ayyâd (Rahimehullâh)ın beyanı vechile; meşayih hazaratı zenginlik talebi için, imsak ile sabah namazı arasında okunacak bazı zikirleri hadis-i şeriflerden cem etmişlerdir ki bunlardan biri de:

"Sübhânallâhi'l-'azîmi ve bi hamdihî, sübhâne men yemünnü ve lâ yümennü 'aleyhi, sübhâne men yücîru ve lâ yücâru 'aleyhi, sübhâne men yübra'ü mine'l-havli ve'l-kuvveti ileyhi, sübhâne meni't-tesbîhu minnetün minhü 'alâ meni'ğtemede 'aleyhi, sübhâne men yüsebbihu küllü şey'in bi hamdihî, sübhâneke lâ ilâhe illâ ente yâ men yüsebbihu lehü'l-cemî'u tedâraknî bi 'afvike fe innî cezû'un"


سُبْحَانَ اللهِ الْعَظِيمِ وَ بِحَمْدِهِ، سْبْحَانَ مَنْ يَمُنُّ وَ لَا يُمَنُّ عَلَيْه، سْبْحَانَ مَنْ يُجِيرُ وَ لَا يُجَارُ عَلَيْه، سْبْحَانَ مَنْ يُبْرَأُ مِنَ الْحَوْلِ وَ الْقُوَّةِ إِلَيْهِ، سْبْحَانَ مَنِ التَّسْبِيحُ مِنَّةٌ مِنْهُ عَلَى مَنِ اعْتَمَدَ عَلَيْه، سْبْحَانَ مَنْ يُسَبِّحُ كُلُّ شَيْئٍ بِحَمْدِهِ، سْبْحَانَكَ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ يَا مَنْ يُسَبِّحُ لَهُ الْجَمِيعُ تَدَارَكْنِي بِعَفْوِكَ فَإِنِِّي جَزُوعٌ


"O Büyük Allâh'ı tesbih eder ve O'na hamdederim. Yaptığı iyilikleri sayan fakat Kendisine hiçbir iyilik sayılamayan Zat'ı tesbih ederim. (Dilediğini) kurtaran fakat Kendisinden kimse kurtarılamayan Zat'ı tesbih ederim.
('Allâh'ın yardımı olmadan hiçbir şeye güç yetmez' anlamına gelen 'Lâ havle ... ' zikri okunarak, kendinde) güç ve kuvvet (vehmetmek)ten beri olunup ancak Kendisine iltica edilen Zat'ı (bütün noksanlıklardan tenzih ve) tesbih ederim.
Ancak Kendisine itimad eden kimselerin, Yüce Zatı'nı tesbih etmeleri yine O'nun kendilerine bir lütfu olan Zat'ı tesbih ederim. Her şeyin Kendisine hamd ile tesbihte bulunduğu Zat'ı tesbih ederim. Seni tesbih ederim. Senden başka hiçbir ilah yoktur. Ey her şeyin Kendisini tesbih ettiği Zat! Bana affınla yetiş, şüphesiz ben (maddi ve manevi sıkıntılarımdan dolayı) çok dertliyim" tesbihatıdır ki bunu okuduktan sonra 100 kere istiğfar eden kişiye kırk gün geçmeden mutlaka dünya imkanları topluca gelecektir ve bu, denenmiş bir faydadır. [Ahmed ibnü 'Ayyâd, el-Mefâhıru'l-'aliyye fi'l-me'âsiri'ş-Şazeliyye, sh:158; Ahmed el-Habîb, Hızbü Ahmed el-Habîb, Mecmû'u Resâil Sûfiyye, sh:135]


Kaynak : Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder