21 Temmuz 2017 Cuma

Okuduğunu Ve Dinlediğini Unutmamak İçin Okunacak Dualar

“el-Câmi‘u limefterak min düreri’l-ulûmi’l-fâiza” isimli eserde naklolunduğu üzere; insanlar içerisinde hafızası en güçlü olmak isteyen kişi okuyacağı kitabı eline alırken:
“Allâh’ın ismiyle! Allâh-u Te alâ noksan sıfatlardan münezzehtir. Allâh-u Te alâ ‘dan başka hiç bir ilâh yoktur. O en yüce ve en büyük Allâh-u Te‘âlânın yardımı olmadan hiç bir günahtan dönüş, hiç bir ibâdete de kuvvet yoktur."

(Bu zikirleri) sonsuzların sonsuzuna ve ebediyyetlerin ebedîliğine kadar yazılacak her harf ve yazı adedince (söylüyorum).
Allâh-u Tealâ Efendimiz Muhammed e Ehl-i Beyt’ine salât eylesin ve çokça selam eylesin.” (Muhammed Fethâ ibni Abdilvâhid es-Sûsî, ed-Dürratul-harîde, 1/153)
Ulemanın beyanı veçhile; okuduklarından bir harf bile unutmak istemeyen kişi okumaya başlamadan önce şu duayı okur:
“Ey Allah! Sen bize hikmet kapılarını aç> Sen rahmetinin hazînelerini üzerimize saç^ ey celâl ve ikram sahihi (kabul et)!”
(MuhammedFethâ ibni Abdilvâhid es-Sûsî, ed-Dürratul-harîde, 1/153)
el-Buğye isimli eserde zikredildiğine göre; İlim kitaplarını mütalea etmek isteyen kişinin itinâ göstermesi gereken hususlardan biri de okumaya başlamadan önce huzur u kalp ile şöyle demesidir:
“Ey Allâh! Bu kitapta göreceğim şeylerin tümünü, o bilgilere muhtaç olduğum vakit onları benim hıfzıma iade edesin diye Sana emanet ediyorum”
Bazı alimler bu duayı Allâh-u Te âlâ’nın fazlıyla hafıza için çok faydalı bulduklarım beyan etmişler, yine böylece bir âlimin sohbetine veya dersine katıldıklarında:
“Ey Allâh! Bu zattan veya bu mecliste istifade edeceğim ilimlerin tümünü, o bilgilere muhtaç olduğum vakit onlar, benim hıfzıma iade edesin diye Sana emanet ediyorum” dedikleri zaman Allâh-u Te âlânın izniyle hafızalar, zayıf olsa da o mecliste dinlediklerini unutmadıklarını bildirmişlerdir.
(Muhammed Fethâ ibni Abdilvâhid es-Sûsî, ed-Dürmtü'l-harîde, 1/153)

Kaynak : Cübbeli Ahmet Hoca Efendi


Youtube : http://www.youtube.com/cubbeliahmethoca
Facebook : http://www.facebook.com/cubbeliahmethoca
Twitter : http://www.twitter.com/c_ahmethoca
Instagram : http://www.instagram.com/c_ahmethoca
Web Site : http://www.cubbeliahmethoca.tv

Alışveriş : https://www.herseybusepette.com/   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder