7 Eylül 2017 Perşembe

Şifa İçin Okunacak Dualar ve İsmi Şerifler

Hastalıklara ya hastanın kendisi yada başkası tarafından okunacak şifa duaları:
  •  45 gün süreyle her gün  1 FATİHA  süresi,arkasından (422) kere  “Ya Şafi”  İsmi  Şerifi okunur.Ve şöyle dua edilir.” Ya Rabbi! Sen şifa vericisin.Bu hastaya(bana) şifa ver.Onu (Beni) iyi edecek,ancak Senin şifandır.Ey Allah’ım ! Öyle bir şifa ver ki bir daha acı ve üzüntü görmesin(görmeyeyim).
  • Bir miktar suya (yağmur suyu olursa daha iyi) (100) kere  “Ya Rahman41 kere “Ya Şekur“, 21 kere “Ya Selam” ve  786 defa  “Bismillahirrahmanirrahim” okunur.Sonra “Ya Rabbi Hazret-i Muhammed salla ‘llahu aleyhi ve sellem ve ehli beyti Muhammed rıdvanallahi Teala aleyhim ve ecmain’in hürmetine beni(şu hastayı)bütün dertlerinden halas eyle” diye dua edilir ve su içilir.
  • Cuma günü Cum’a namazından önce 200 defa ” Ya Allah” denilip dua edilir.

"Allahümme Rabbena Ezhibil-bese işfi ente'ş-şafi La şifaen illa şifaüke şifaen la yuğadiru sekamen"


 Enes bin Malik –r.anh- hasta olan Sabit –r.anh-e ‘’Sana Resulullah Aleyhisselam’ın rukyesi ile dua edeyim mi?’’ buyurur. O da ‘’Evet’’ deyince şu duayı okur:

* Allahümme Rabben-nas müzhibel-be’s üşfi enteş-şafi la şafiye illa ente üşfi şifaen la yüğadiru sekamen

‘’Ey ALLAH’ım! İnsanların Rabbi sensin, her zorluğu gideren sensin. Şifa ver, şifayı ancak sen verirsin, senden gayrı şifa verecek yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hasta üzerinde hastalık izi ve eseri bırakmasın.’’ (Buhari)

اللهم رب الناس أذهب البأس أشفها يا شافي لا شفاء إلا شفائك شفاء لا يغادر بعده سقما

Hz. Aişe (r.a)'dan şöyle rivâyet edilmiştir: Hz. Peygamber (s.a.s) hasta olan akrabalarının üzerine okuyarak sağ eliyle onları sıvazlar ve şöyle derdi: "Ey Allah'ım, ey insanların Rabb'ı, şu hastalığı götür, şifâ ver, şifâ veren Sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Hastalığı ortadan kaldıracak bir şifâ ver" (İbn Mace, Tıb, 35, 36)
.
************************************

Ya Şafi Ya Allah...Sensin yaralı kalplere ve hasta bedenlere şifa veren...Ya Şafi Ya Allah... Hem kalbe devadır hem de bedene


“Ve izâ meridtü fehüve yeşfîn.” (Hastalandığımda bana şifâ veren Allah’tır.”. Şuarâ Sûresi: 80

“Kul hüve li’llezîne âmenû hüden ve şifâün.” (De ki: Kur’ân, inananlar için hidâyet ve şifâdır.).Fussilet Sûresi: 44

Resûl-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm hastalara şöyle duâ etmiştir:

“Allahümme rabbi’n-nâsi ezhibi’l-be’se işfi. Ente’ş-şâfî. Lâ şifâe illâ şifâüke. Şifâen lâ yüğâdiru sekamen. Allahümme işfi abdeke yenke’ leke adüvven ev yemşî leke ilâ salatin.”
(Allah’ım! Ey insanların Rabbi! Şifâ ver! Şifâ veren ancak Sen’sin! Sen’den başka şifâ verecek kimse yoktur! Allah’ım! Şu kuluna şifâ ver ki, Senin bir düşmanına acı versin veya Senin rızânı kazanmak için namaz kılmak üzere yürüsün.)

“Bismillâhi erkîke min külli şey’in yü’zîke min şerri külli nefsin ev aynü hâsidin. Allahümme yeşfîke bismillâhi erkîke.”
(Sana ıztırap veren her şeyden, her kıskanç nefisten, her hasetçi gözden Allah’ın adıyla sana şifâ dilerim. Allah sana şifâ versin. Allah’ın adıyla sana şifâ dilerim.)

************************************************************


Eş-Şafi : Hastalara şifa veren Allâh. Şafii ismi ile Allâh (cc) insanın maddi ve manevi hastalıklarına şifa verir.

Kaynaklarda Peygamber Efendimizin ( s.a.v. ) hastalandığında şu duayı okuduğunuda görüyoruz ;

Okunuşu : Allâhümme. Rabbe’n nas. Ezhebi’l be’s . İşfi Ente’ş Şafi. La şifa e illa şifauke.

Anlamı : İnsanların Rabbi olan Allâh’ım ! Bu hastalığımı gider. Bana şifa ver. Zira şifa veren sadece sensin. Senden başka şifa verecek olan da yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder