22 Eylül 2016 Perşembe

sıkıntıları, korkuları olanlar bu duayı okusun

sıkıntıları, korkuları olanlar bu duayı okusun
"Rabbî innî messeniyeş şeytanu binusbin ve azâb. Rabbî euzü bike min hemezatiş şeyatıyni ve euzü bike rabbi en yahdurun"

(Sâd:41; Müminun:97/98) Bu konuda sıkıntıları, korkuları olanlar bu duayı günün içinde 200-300 defa okurlarsa umarım çok büyük fayda görürler... Sadece korunma amacıyla sabah akşam 20`şer veya 40`ar defa okumanın büyük faydası olur.Ayrıca Saffat suresinin ve Yasin Suresinin okunmasıda süfli varlıkları uzaklaştırıp ulvi varlıkları celb eder.
İçiniz sıkılıyorsa huzursuzsanız İnşirah Suresi (Elemneşrah leke) suresini okuyunuz.
kesinlikle tavsiye ederim.
İnşirah suresi Mekke’de inmiş olup 8 ayetten oluşan, kuran-ı kerim’in 94. Suresidir. Duanın okunma amacı sıkıntı ve kederin giderilmesi, feraha kavuşmak ve rahatlamak amacı ile okunmaktadır.
Peygamber Efendimiz'in İslam dinine getirdiği kolaylıklardan bahseden bu duanın bir çok faziletleri bulunmaktadır.

İnşirah Suresi Okunuşu


Bismillahirrahmânirrahîm.

Elem neşrah leke sadrek
Ve vada'na 'anke vizreke
Elleziy enkada zahreke
Ve refa'na leke zikreke
Feinne me'al'usri yüsren
İnne me'al'usri yüsren
Feiza ferağte fensab
Ve ila rabbike ferğab


İnşirah Suresi'nin Türkçe Meali


Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

Senin için bağrını açmadık mı?
İndirmedik mi senden o yükünü?
O sırtında gıcırdamakta olan
(ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü?
Senin şanını yüceltmedik mi?
Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.
Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!
O halde boş kaldığında yine kalk yorul!
Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!



İnşirah Suresi'nin Arapça okunuşu


بسم الله الرحمن الرحيم (') أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ (') وَوَضَعْنَا عَنْكَ وِزْرَكَ (') الَّذِي أَنْقَضَ ظَهْرَكَ (') وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ (') فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا (') إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا(') فَإِذَا فَرَغْتَ فَانْصَبْ (') وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ


Genel anlamda maneviyatta ilerlemek isteyenler için bu surenin günde 70 kez okunması tavsiye edilmiştir. Bununla birlikte alınan yüksek seviyeli ilmi ve değerli keşifleri hazmetmek isteyenlerde günde 70 kez bu sureyi okumalıdır.
Daralan kimseler, iç sıkıntısı yaşayanlar ve bunalımda olanlar yaşadıkları sorunlardan kurtulmak için günlük olarak bu sureyi okumalıdır. Bu sureye devam eden kimselerin Allah tarafından muradlarına erdirileceği söylenmiştir. 5 vakit namazdan sonra bu sureyi okumaya devam edenler Allah tarafından her işleri kolaylaştırılır ve rızkını çoğaltmaktadır. Sıkıntılarını gidereceği gibi umulmadık yerden rızıklandıracaktır.
Bu süreyi her gün duha vaktinde 200’er kez okumaya devam eden kimse daha güzel durumlarla karşılaşır. Dilek için okunacak ise, 2 rekat hacet namazı kılınmalı ve besmele ile birlikte 152 kez elem neşrah leke sadrak suresini okumalıdır.
Bu sureyi her gün 7 defa okuyan kimseler kalp sıkıntısından kurtulur ve bol rızka kavuşur şeklinde de müjdelenmiştir. Ayrıca bu sureyi cam kaba koyup gül suyu ile yazıyı silip içen kimse, korku ve endişelerinden kurtulur. Tembellik ve keder halleri ise yok olur.
Kişi saçını ve sakalını tararken bu sureyi her gün okumaya devam ettiğinde fakirlik görmez. Her türlü sıkıntı için okunması gereken bu dua, din âlimleri tarafından da tavsiye edilmektedir.
Evliyalar, herhangi bir belanın gelmesinden sonra bu surenin okunmasını söylemiştir. Özellikle kalbinde sıkıntı olan kişiler namazdan sonra 10 kez okuduktan sonra her türlüdarlanmalar yok olur.
İnşirah Suresi - Nasser al Qatami
Dinleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder