17 Nisan 2017 Pazartesi

KUREYŞ SURESİNİN ~FAZİLETLERİ

KUREYŞ SURESİNİN ~FAZİLETLERİ
KUREYŞ SURESİNİN ~FAZİLETLERİ ~
Bu sureyi her gün 7 kere okuyan kimse, kötülerin şerrinden korunmuş olur.
Bir kimse, herhangi bir şeyin üzerine Kureyş suresini yedi kere okur ve üfürürse, bereketli olur.
Bir kimse, bu sureyi yiyeceklerin üzerine üfürürse, o yiyeceklerden gelecek olan hastalıklardan korunur.
Güzel ahlaka sahip olmak, musibetlerden emin olmak ve zenginlik için yedi kere okunur.
Bir kimse, fakirlikten korunmak, açlıktan kurtulmak için her gün 21 kere okumalıdır.
Bu sure böbrek hastalıklardan şifa bulmak isteyen bir kimse için, okumaya devam edilmelidir. Evhamlı olanlar ve unutkanlıkları olanlar, gülsuyu karışımına yazıp, yağmur suyuna koyarak içilirse dertlerine şifa olur.
Her kim Cuma gecesi yatsı namazından sonra bu sureyi 1000 kere okur ve abdestli olarak yatarsa, Resulullah sallallahü aleyhi vessellem rüyasında görür.

Kureyş Suresinin Türkçe Okunuşu Bismillahirrahmânirrahîm. Li'î lâfi Kurayş'in Îlâfihim rihleteşşitâi vessayf Felya'büdû rabbe hâzelbeyt Ellezî et'amehüm min cû'in ve âmenehüm min havf

Kureyş Suresinin Türkçe Meali ( Anlamı ) Kureyş’e olanak verildiği için, hem kış hem de yaz yolculuk etme şansı sunulduğu için hiçbir şey yoksa sadece bunun için Kâbe’nin Rabbine kulluk etsinler. Ki o Rab ki hepsini açlıktan doyurdu ve hepsini korkudan emin kıldı. Kureyş suresinin başlangıcında Kureyşliler’in Allah tarafından kış ve yaz yolculuklarına alıştırıldığı belirtilir. Tefsirlerde söz konusu ayetlerde geçen yolculukların yazın Suriye kışın ise Yemen bölgesine Kureyşliler tarafından ticaret nedeni ile düzenlenen seyahatlerin kastedildiği belirtilmektedir. Kureyşliler ticari seferlerin yardımıyla ekonomik durumlarını güçlendirirken aynı zamanda da farklı kültür ve medeniyetleri tanıma şanı buluyorlardı. Sure de Allah’ın onları doyurarak açlıktan kurtardığı ve tüm korkularından arındırdığı belirtilerek tüm nimetler neden ile Allah’a ibadet etmeleri emredilir. Çünkü Cenab-ı Hak onları hem Mekke’de hem de civarında ve yaptıkları yolculuklar esnasında korumuştur. Kureyş suresinin genel mesajı Allah tarafından ihsan edilmiş olan tüm nimetlere layık olmaya ve sadece Allah’a kulluk etmek gerektiğine yöneliktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder