6 Haziran 2017 Salı

Hazreti Ali (Kerremallahu Veche)’nin dersinden parça

Bu duayı bir kimse ezberlerse, üzerinde taşırsa, her gün ders olarak bir kaç sefer sabah namazının sonunda okursa dünya ve ahiret bütün sıkıntılardan tehlikelerden kurtulur.

Hazreti Ali (Kerremallahu Veche)’nin dersinden parça:
﴿ وَاللّٰهُ اَعْلَمُ بِاَعْدَٓائِكُمْ وَكَفٰى بِاللّٰهِ وَلِيًّا وَكَفٰى بِاللّٰهِ نَص۪يرًا وَكَفٰى بِاللّٰهِ حَس۪يبًا وَكَفٰى بِاللّٰهِ وَك۪يلًا وَكَفٰى بِاللّٰهِ هَادِيًا وَكَفٰى بِاللّٰهِ نَص۪يرًا وَكَفٰى اللّٰهُ الْمُؤْمِن۪ينَ الْقِتَالَ وَكَفٰى اللّٰهُ قَوِيًّا عَز۪يزًا وَكَفٰى بِاللّٰهِ بِذُنُوبِه۪ عِبَاد۪يهِ حَب۪يرًا بَص۪يرًا وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ اِلَّا بِاللّٰهِ الْعَلِىِّ الْعَظ۪يمِ ﴾
Vallahu A’lemu bia’dâiküm ve kefâ billahi veliyyen ve kefa billahi nasiyrâ, ve kefâ billahi hasiyben ve kefa billahi vekiylâ, ve kefâ billahi hâdiyen ve kefâ billahi nasiyrâ, ve kefallahül mü’miniynel gıtale ve kânellahü gaviyyen aziyzâ ve kefâ billahi bizünübi ibadihi habiyren basiyrâ, velâ havle velâ guvvete illâ billahil aliyyül aziym. (El Fatiha)

Not: Bu dua Hazreti Ali (Kerremallahu Veche)’nin her günkü çektiği evradından (dersinden) bir parçadır. : Bu duayı bir kimse ezberlerse, üzerinde taşırsa, her gün ders olarak bir kaç sefer sabah namazının sonunda okursa dünya ve ahiret bütün sıkıntılardan tehlikelerden kurtulur. Çok sıkıntılı zamanlarda Nadi Ali duasını ve bu duayı birde “Allah Allah gurbetiy ya Resûlullah Ferriç kürbetiy” bunların okunmasını tavsiye etti. Her sıkıntıdan kurtulur.
Bu dua bütün kaza, belâ ve kötülüklerden korunmak içinde okunur, yazılıp üzerinde de taşınır.

1 yorum: