29 Haziran 2017 Perşembe

SAĞLIKLA İLGİLİ AYETLER




"Ey Ademoğulları, her mescitte ziynetinizi (güzel elbiselerinizi) giyin. Yiyiniz, içiniz ve israf etmeyiniz. Muhakkak O (Allah), israf edenleri sevmez."
 [ARAF(7)/31]

"Size, rızık olarak verdiğimiz temiz olan şeylerden yiyin. Orada azgınlık yapmayın, yoksa gazabım, üzerinize iner. Ben'im gazabım, kimin üzerine inerse, muhakkak o, helak olur."
 [TAHA(20)/81]

ANNE SÜTÜ

 “Emzirmeyi tamamlamak isteyenler (babalar) için, anneler, çocuklarını iki tam yıl emzirirler. Onların (annelerin) yiyeceği ve giyeceği "maruf"(örfe uygun) olarak, çocuğun babasına aittir. Bir kimseye, gücünün yeteceği dışında bir sorumluluk yoktur. Ne anne doğurduğu, ne de baba çocuğu sebebiyle zarara uğramasın. Varis üzerine de bunun benzeri bir durum (söz konusudur). Şayet (anne ve baba) aralarında istişare ederek, (çocuğu, iki yıldan önce) sütten kesmek isterlerse, ikisi için de bir sakınca yoktur. Yine şayet çocuğunuzu, süt anneye emzirtmek isterseniz, "maruf" (örfe uygun) ücretini ödediğiniz takdirde bir sakınca yoktur. Allah'tan korkup-sakının ve bilin ki, muhakkak Allah, yaptıklarınızı görendir.”
[BAKARA(2)/233]

“Biz insana, anne ve babasına güzellikle davranmasını tavsiye ettik. Annesi onu güçlükle taşıdı ve onu güçlükle doğurdu. Onun (hamilelikte) taşınması ve sütten kesilmesi otuz aydır. Nihayet güçlü, buluğa (erginliğe) ve (arkasından) kırk yaşına eriştiğinde, dedi ki: "Rabbim, bana, anne ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve Senin razı olacağın salih ameli yapmamı, bana ilham et! Ve benim soyumu ıslah et! Muhakkak ben, Sana döndüm ve (Sana) teslim olanlardanım."
[AHKAF(46)/15]

"BAL ŞİFADIR"

 “Rabbin bal arısına vahyetti: "Dağlarda, ağaçlarda ve yüksek yerlerde kendine evler edin!"
"Sonra meyvelerin-çiçeklerin  tümünden ye! Böylece Rabbinin yollarında boyun eğmiş olarak dolaş!" Arıların karınlarından, muhtelif renkte içecek-şerbetler çıkar ki, 'onda (balda)insanlar için şifa vardır. Muhakkak düşünen bir topluluk için bunda bir ayet vardır.”
  [NAHL (16)/ 68-69]

 
ZEYTİN

"Andolsun incire ve zeytine
!”
[TİN(95)/1]

HURMA

"Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş taze hurma dökülüversin.”
[MERYEM (19)/25]



SÜT

 “Muhakkak sizin için hayvanlarda ibret vardır. Onların karınlarındaki o şeyden (sütten) içirmekteyiz. Sizin için onlarda birçok menfaatler vardır ve sizler, onlardan yersiniz.” [MÜ'MİNUN(23)/21]

"Sizin için hayvanlarda bir ibret vardır. Size, onların karınlarındaki yarı sindirilmiş gıdalar ile kan arasından, içenlerin boğazından kolaylıkla geçen bir süt içiriyoruz."
[NAHL(16)/66]


Kaynak : http://www.seyhosmanefendi.com
Allah'u Teala Öğretenden,aktarandan,yazandan razı olsun. AMİN. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder