31 Temmuz 2017 Pazartesi

Belayı Kovma Duası (sıkıntıya karşı okunacak dua)

Belayı Kovma Duası (sıkıntıya karşı okunacak dua)

Türkçe Okunuşu:
Bismillahirrahmanirrahim, La ilahe illallahu ya hayrel halasi, Muhammedun rasulullahi, Ya Hızru ve İlyas, ya Fettahu, ya Fettahu, Allahumme’ftah aleyna bâbel hayri bihakki innâ fetahna leke fethan mubînen ve yensurekallahu nasran azizen, la ilahe illallahül Melikül Hakkul Mübîn, Muhammeden rasulullahi sâdıkul va’dil emîn. bi lutfike ya Rahmanu ve keramik ya ErhamerRahimin.

Türkçe Anlamı:
Allah’tan başka ilah yoktur. Ey kurtarıcıların hayırlısı, Muhammed (sav) Allah’ın resûlüdür. Ey Hızır ve İlyas, ey açıcıların açıcısı Allah’ım, bana hayırlı kapılar aç. İnna fetahne leke fethan mubinen. Ya Muhammed, Büyük fetih, açık fetih sana müyesser olacak, Allah büyük yardımda bulunacak. Allah’tan başka ilah yok. O, mülkün hakiki sahibidir. Muhammed resûllerin sâdıkıdır, O va’dinde emindir. Lütfunla ey keremi ve bağışı bol olan ve merhametlilerin en merhametlisi olan Allah’ım.


Düşmanın Şerrinden Kurtulmak İçin Dua

Düşmanların şerrinden korunmak için okunacak bu dua tecrübe edilmiş dualardandır. Zalimlerin zulmünden ve eşkıyaların baskınından korunmak için bu dua okunmalıdır. Büyüklerimiz bu duayı bu gibi önemli hadiseler anında okumuşlar ve hakka sığınmışlardır.
Düşman Şerrinden Kurtulmak Ayrıca hased edenlerin hasedliklerinden kurtulmak için de yine bu duanın okunması tavsiye edilmektedir.

Türkçe Okunuşu
Bismillahirrahmanirrahim,
Alahummâhruz bi hırzi kudretike min keydil a’dâi, ve hallisnî bi mennike an sûi kasdil eşkıyâi ve eûzü bike min kahril kâhirine ve zulmizzâlimine ve keydil ümerâil hâsidine ve ta’nil eşkiyâil müfsidîne ve şemâtetil eşirrâil muzırrîne, vel hamdü lillahi rabbil âlemin.

Türkçe Anlamı:
Allah’ım düşmanların ellerinden kudretinle beni muhafaza et. Eşkiyanın kötülüklerinden beni muhafaza et. Kahredicilerin şerrinden sana sığınırım. Zalimlerin zulmünden ve hasetçilerin hasedinden sana sığınırım. Eşkiyaların ve müfsitlerin ve kötü kimselerin fenalıklarının şerrinden sana sığınırım. Alemlerin rabbine hamdü sena ederim.
******************************************
korunmna duası
" Ya Vedud! Ya Vedud! Ya Ze'l-arşi'l-mecîd! Ya Mübdi, Ya Mu'id! Ya Fe'aalün lima yürid! Eselüke bi-nuri vechike'l-lezi mele'e erkane arşike ve es'elüke bi-kudretike'l-leti kadderte biha halkake ve bi rahmetike-lleti vesiat külle şeyin. La ilahe illa ente. Ya Muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni! "

"Ey Vedûd! Ey yüce Arşın Sahibi! Ey kâinatı hiçten ve benzersiz bir şekilde yaratıp bin bir isminin tecellileriyle emsalsiz bir şekilde süsleyen Mübdi'! Ey varlıkları ölümünden sonra yeniden inşa edip dirilten Muîd! Ey dilediği her şeyi yapan! Arşının rükünlerini dolduran Zâtının nûru hürmetine; yarattığın bütün varlıklara hükmeden kudretin hürmetine ve her şeyi kaplayan rahmetin hürmetine istiyorum. Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Ey kendisinden yardım isteyene yardım eden! Bize yardım et. Ey güç durumda olanlara yardım eden ve ummadıkları yerlerden ihtiyaçlarını ellerine veren Muğîs! Bize yardım et!"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder