7 Ağustos 2017 Pazartesi

Namaz Kılmıyorsan Sende Kıl Bir Farkın Olsun

Değerli dostlar her şeye bir vesile oluyor, öyle yazılmış öyle oluyor. Namaz da öyle aileden gelirse daha çocukken insan namazı, dini islamın farzını, facibini kuranı öğreniyor. O da ahiret için yeterlimi inşaallah yetirli yeterki farzları tam anlamı ile yerine getirelim. Mümkünse kabair büyük günahlardan uzak olalım. Namazla tanışmamız ailede yoksa Allah'u Teala hazretleri mutlaka bir yerden nurunla namaz ateşini müslümanın kalbine indiriyor.

Sebebler alemi, ya hastlıkla, ya yoksullukla, Rabbim sınıyor bizleri ve kişi aramaya başlıyor biçare ne aradığını bilmeden, yollara hep Rahmana Çıkıyor elbette derde düşen, hastalığa çare olsun diye başlıyoruz duaya, salavata, Ayete, sureye ve Rabbim 5 Vakit Namazı Nasip ediyor nasibi olana.
Böyle çok örnekler gördüm inanın.

Her müslümanın içinde zaten bir ateş var, onu yakacak kıvılcım lazım. O kıvılcıma bir vesile gerek.
Benim bile namaza başlamam bir vesile oldu.
Tesadüf ya Esma-ül hüsna ile ilgili kitap ararken EYÜP'te çarşı içinde bir dükkanda yaşça benden büyük bir ablamız bana Peygamber Efendimizin Hayatını: Doğmadan,doğduktan sonra ve Peygamber olarak hayatını tamamlasına kadar olan tüm yaşantısını anlatan bir kitap önerdi. İnanın o kitabı 3 defa okudum her okuyuşumda farklı şeyler öğrendim. Peygamber efedimizi (S.A.V.) ben bu kitapla sevdim.



Her şeyden önce Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallahü Aleyhi ve Sellem Efendimizi sevmek ve nurların nurunu devamlı anmak yani bolbol salavatı şerif okumak lazım.




Peygam Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallahü Aleyhi ve Sellem Efendimizi Sünnetlerini, hadislerini öğrenip hayatımıza mükün olduğu kadar almaya özen gösterelim.
Rabbim hepimizi 5 Vakit Namazı Tam Anlamıyla Eksiksiz ve Tam Olarak Eda Etmeyi Nasip Etsin.
AMİN.








4 yorum:

  1. Rabbim namaz sevgisi versin insallah bende bir türlü namazlarimi oturtamadim bir dönem kiliyorum bir dönem kilamiyorum iman zayifligi var demek ki bende.Rabbim namazlarimizi hakkiyla kilanlardan eylesin.Amin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah akşam evde,işe giderken-gelirken,otobüste,metroda heryerde zikre devam.
      "Euzu billahi minesseytanirracim.
      Bismillahir-Rahmanir-Rahiym."
      “La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil’Aziym"
      "La İlahe İllallah" Bu kelime zikirlerin en faziletlisidir. Günde 100-1000 – 70000
      Allah'u Teala Herşeye Kafidir.

      Sil
  2. Her şey Allah'u Tealayı bolca anmak, zikirle kalbi güçlendirmek gerekiyor. Zikir olmazsa kalpdeki iman gücü zayıflıyor. Şeytanda veriyor vesveseyi abdest almakmı !!! birde hava soğuksa, çok zor insan yerinden kalkmak istemiyor.İşin sırrı zikirle şeytanı yenmek ona galip gelmek. Zormu hiçde değil.
    Sabah Akşam Günde 100 Kere Okuyun Farkı göreceksiniz
    "Euzu billahi minesseytanirracim.
    Bismillahir-Rahmanir-Rahiym."
    “La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil’Aziym"
    "La İlahe İllallah" Bu kelime zikirlerin en faziletlisidir. Günde 100-1000 – 70000
    Allah'u Teala Herşeye Kafidir.
    Rabbim ben müslümanın diyen bütün kardeşlerimizi vakit namazı huzur içinde kılanlardan eylesin amin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vesvese için okunacak dualar

      "Hasbiyallahu la ilahe illahu aleyke tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym." Meali, "Allah'a güvendim, bana yeter. Ondan başka ilah yoktur. O'na bağlanarak işimi bıraktım. O arşın tek rabbidir." İçinize gelen her türlü vesvese halinde bu zikri söylemeniz, sizler için hayırlı olacaktır. Okurken anlamını da düşünerek okumanız, vesvesenizi bir kenara koyarak, Yüce Allah'a kendinizi teslim etmeniz gerekir.

      "Hasbinallah ve ni'mel vekil ve ni'mel Mevla ve ni'mel nasir." Meali, "Allah bize yeter, O ne güzel vekildir, ne güzel Mevla, ne güzel yardımcıdır." Her konuda Allah'a güvenirseniz, daima güzel sonuçlara ulaşacaksınız. İnancınızı koruyarak, imanınızla vesveseli anlarınızda Allah'a sığınınız.

      Sabahları Müminun suresinin 97. ve 98. ayetlerini okumak, hem vesveselerden kurtulmanıza, hem de bütün kötülüklerden Allah'ın izniyle emin olmanızı sağlayacaktır.

      Her gün 100 defa Besmele çekmek, şeytanın vesvesesinden ve şerrinden korunmanıza yardımcı olur. Böyle zamanlarda Kuran okuma, euzü besmele çekme oluşan vesveseyi izale edecektir.

      "La ilahe illallah" zikrini çekmek, şeytanı uzaklaştıracaktır. Vesveseyi gideren en faydalı şey, Allah'a zikretmektir. Zikirlerin başı ise bu "La ilahe illallah" sözüdür. Bunu çekebildiğiniz kadar çok çekmeniz faydalı olacaktır.

      "Ya Allah ür rakip ül hafiz ür rahim. Ya Allah ül hayy ül halim ül azim ür rauf ül kerim. Ya Allah ül hayy ül kayyüm ül kaimü ala külli nefsin bima kesebet, hul beyni ve beyne adüvvin!" Vesveseden kurtulmak için, her zaman Allahü Teala'ya sığınmalı, bu duayı her gün okumalısınız.

      Sil