19 Ekim 2017 Perşembe

Safer Ayında Kılınacak Namaz ve Dualar-Zikirler


BELALARIN 1. KAT SEMAYA İNDİĞİ AY"SAFER AYI".

BELALARDAN KORUNMAK İÇİN DUA VE NAMAZI.


(Efendimiz SAV bu ayda ölüm hastalığına tutulmuştur)  Safer ayında Levhi Mahfuz'dan birinci kat semaya 320.000 bela inmektedir. Bu belalar ve kazalar sene içine yayılmaktadır. Bir dahaki safer ayına kadar bu 320.000 beladan birinin size isabet etmesinden korunmak isterseniz, aşağıda tarif edilen namazları kılınız, tesbihatları yapınız. Aile efradınıza ve çevrenize de tavsiye ediniz. Bu namazları kılanların, bir dahaki sene aynı güne kadar (üzerine kat'i yazılmış yani ALLAH'ın Teâlâ'nın C.C., senin üzerinde gerçekleşmesine kesin hüküm verdiği kazalar müstesna) kazalardan korunacağı rivayeti vardır.

Allahümme barik lena fi şehri safer vahdim lena bissaadeti vezzafer.
"Allah'ım safer  ayını hakkımızda hayırlı bereketli eyle.
Bu ayı hayırlazaferle tamamlamayı nasip eyle.
 **************************************

Safer Ayının İlk Gece Namazı:

Safer ayının ilk gecesinde yatsının farzını ve sünnetini kıldıktan sonra vitirden önce dört rekât namaz kılınıp birinci rekâtta fâtihadan sonra onbir kere kâfirûn sûresi, ikinci rekâtta onbir kere ihlâs sûresi, üçüncü rekâtta onbir kere felak sûresi, dördüncü rekâtta onbir kere nâs sûresi okunur, selamdan sonra yetmiş kere:
سُبْحَانَ اللّٰهِ وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ وَلَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللّٰهُ اَكْبَرْ وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللّٰهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمْ
"Sübhânallâhi velhamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azim"
Anlamı;’(Allah şerikten(ortaklıktan) ve kusurdan uzaktır. Her türlü hamd ve minnet Allah’a mahsustur. Allah’tan başka ilah yoktur. Güç ve kuvvet ancak yüce ve azamet sahibi olan Allah’a mahsustur.) peşine de yetmiş kere: 
okunur, peşine de yetmiş kere:

إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
"İyyâke na’budu ve iyyâke nestaîn(nestaînu)."
“Ancak Sana ibadet (ve kulluk) ederiz ve yalnız Senden yardım dileriz!” âyet-i kerîmesi oku­nur.
âyet-i kerimesi okunur


(Muhammed ibni Hatîrüddîn, el-Cevâhiru’l-hams, sh:50-52; İbrâhîm el-Ensârî, Rava’z-zam’ânfifedâili’l-eşhuri ve’l-ey- yâm, sh:4; Muhammed Âbidîn, Tenbîhu’l-kulûbi’n-naime ale’l-evrâdi’d-dâime, sh:71-72; Mahmud Sâmî, el-Ed‘iye ve’l-ezkâr)
*****************************************
Cübbeli Ahmet Hoca Efendinin 19.10.2017 Tarihli Sohbetinden
Alıntı Yaptığım 21 Ekim 2017 Cumartesi Günü İmsaktan sonra
Sabah Namazından Önce Okunacak Zikirler,Dualar ve Ayeti Kerimeler

******************************************
"LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNI KÜN­TÜ MİNE’Z-ZALİMIN." (126 Defa)
Manası : «Senden başka hak ma’bud yoktur. Seni tenzih ederim. Şüphesiz ki ben zalimlerdenim.»
******************************************
Hasbiyallâh(hasbiyallâhu), lâ ilâhe illâ hûve, aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîm(azîmi). (7 Defa)
- “Bana, Allah yeter (kâfidir), O'ndan başka ilâh yoktur. Ben, Allah'a tevekkül ettim (güvendim). Ve O, azîm arşın Rabbidir.” (Tevbe,129)
 ******************************************
Hasbunâllâhu ve ni’mel vekîl. (Manası: “Allah bize kâfidir, o ne güzel vekîldir!”) (7 defa)
*******************************************
“La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil’Aziym" (19 defa)
Anlamı :  Güç ve kuvvet ancak Allahu Teâlâ'nındır.
*******************************************

 سَلَامٌ قَوْلًا مِن رَّبٍّ رَّحِيمٍ
"Selamün kavlen min Rabbir-Rahim "   (19 defa)
Anlamı :Bir selâm, rahîm bir rabdan kelâm 
*******************************************
"Ya Vedud" (3 defa)
*******************************************
"La İlahe İllallah" Bu kelime zikirlerin en faziletlisidir.  (1000 defa)
Anlamı : “Allah’tan başka ibadet edilmeyi hak eden hiçbir ilah yoktur”
******************************************* 
 "Ya Latif" (129 defa)
*******************************************
 "Ya Kafi" (111 defa)
*******************************************
 "Ya Halim" (88 defa)
*******************************************
  "Ya Mucip" (55 defa)
*******************************************
  "Ya Selam" (131 defa)
*******************************************
   "Ya Hafiz" (889 defa)
*******************************************
*****************************************
SAFER AYI BOYUNCA BU ZİKİRLERİDE HERGÜN UĞURSUZLUKDAN KORUNMAK İÇİN OKUYALIM İNŞAALLAH. (Cübbeli Ahmet Hoca Efendi)

Yüz kere: «بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ» 
"Bismillâhirrahmânirrahîm"
-------------------------------
Yüz kere: «يَا خَالِقُ»
"Ya Halık"

-------------------------------
Yüz kere: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ»
"Sübbuhun Kuddüsün"
-------------------------------
Yüz kere: «لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللّٰهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ» 

“Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym”
 
okumaya devam eden kişiyi Allâh-u Te‘âlâ o sene inecek bütün belâlardan muhafaza eder.
(Mâu’l-‛Ayneyn, Na‘tü’l-bidâyât, sh:168)

********************************************
Safer ayı namazı:
Safer ayının ilk ve son çarşamba gecesi gece yarısından sonra, yeryüzüne nazil olacak (inecek ) belâlardan biiznillahi tealâ muhafaza olmak için sabah namazından evvel  (teheccüd vakti, imsak öncesi) dört rek´at nafile namaz kılıp birinci rek´aktda Fatiha dan sonra onyedi kevser suresi, ikinci rek´atda Fatiha dan sonra beş ihlas-ı şerif, üçüncüde Fatiha´dan sonra bir Felak suresi dördüncüde bir Nas suresi okuyup selam verilip dua edilecektir.
Aynen Safer ayının son çarşambasının gecesi veya gündüzü iki rek' at namaz kılıp, birinci ve ikinci rek'at da Fatiha' dan sonra onbir İhlas-ı şerif okunacak, namazdan sonra yedi defa istiğfar edip, el kaldırıp onbir defa Salat-ı Münciye ve sonralarında:انك على كل شىء قدير  okunacaktır.namazdan sonra yedi defa istiğfar edip el kaldırıp onbir defa Salât-ı Münciye


اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ صَلاَةً تُنْجِينَا بِهَا مِنْ جَمِيعِ اْلاَحْوَالِ وَاْلآفَاتِ وَتَقْضِى لَنَا بِهَا جَمِيعَ الْحَاجَاتِ وَتُطَهِّرُنَا بِهَا مِنْ جَمِيعِ السَّيِّئَاتِ وَتَرْفَعُنَا بِهَا عِنْدَكَ اَعْلَى الدَّرَجَاتِ وَتُبَلِّغُنَا بِهَا اَقْصَى الْغَايَاتِ مِنْ جَمِيعِ الْخَيْرَاتِ فِى الْحَيَاتِ وَبَعْدَ الْمَمَاتِ اِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ

“Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî’il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi’s-seyyiât ve terfe’unâ bihâ a’lâ’d-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ’l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî’l-hayâti ve ba’del-memât birahmetike Yâ erhame’r-rahimîn.”
Mânâsı:

"Allâh'ım Efendimiz Muhammed'e ve ehl-i beytine bizi bütün korku ve âfetlerden kurtaracağın bütün ihtiyaçlarımızı göndereceğin bütün günahlarımızdan temizleyeceğin nezdindeki derecelerin en yücesine yükselteceğin hayatta ve ölümden sonra bütün hayırların nihâyetine ulaştıracağın şekilde râhmet eyle. Muhakkak sen her şeye kaadirsin."

Safer ayının ilk ve son çarşamba gününün gecesinde, yani salı gecesi kılınacak namazdır; İSLÂM'da gece günden önce gelir. Yani Cuma günü, Perşembe Günü akşam ezanı okunduğunda giriyor)
1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 17 Kevser Sûresi 2 Rekât: Fatiha'dan Sonda; 5 İhlâs Sûresi 3 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Felâk Sûresi 4 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Nâs Sûresi

Safer ayının ilk ve son çarşamba günü, öğlen ve ikindi namazı arasında kılınacak namazdır; 1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 11 İhlâs Sûresi 2 Rekât: Fatiha'dan Sonda; 11 İhlâs Sûres Bu namazdan sonra

100 kere "Yâ dâfia'l-belâyâ, idfâ anna'l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü'r-Râhimin, inneke alâ külli şey'in kadir" okunmalı ve dua edilmelidir.

Yine Korunmak için; Ayet-el Kûrsi:
Evden çıkarken ve eve girerken Ayet-el Kûrsi okunmalıdır: Evden çıkarken okuyan her işinde muvaffak olur ve hayırlı işleri başarır. Evine gelince okursan iki Ayet-el Kûrsi arasındaki işlerin hayırlı olur ve fakirliğin önlenir. Bir kimse evinden çıkarken Evden çıkarken üç kere: "BİSMİLLAHİ HASBİYALLAHİ LAİLAHE İLLA HÛ ALEYHİ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBİL ARŞİL AZİYM"söylenmelidir.
Safer ayında her gün mutlaka
100 kere "LA HÂVLE VELÂ KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİYM" denilmelidir. Günde 100 kere söyleyenden, en hafifi fakirlik olmak üzere 70 çeşit bela, musibet kaldırılır.
Ayrıca yine safer ayında (ve her zaman) her gün mutlaka günde 100 kere salâvat getirmek lazımdır. salâvat çok bela ve musibetleri çevirir, dünya ve Ahirette kurtuluşuna sebep olur. En EFDÂL Salâvat'ı Şerife:
ALLAHÜMME sâlli âla seyyidina Muhammedin ve ve âla âlihi ve sahbihi efdâle salevatike ve adade me'lumatike ve bârik ve sellim"

SAFER AYINDA HER GÜN OKUNACAK DUA ,

Bismillahirrahmanirrahim.Euzubillahi min şerri hazezzemani ve esteizu bihi min şüruri sairizzemani ve euzu bicelali vechike ve cemali kudsike entücirani minelbelai fi hazihisseneti ve kına min şerri makadayte fiha ve ekrimna fissaferi ya ekramelekramin. Azhir vahtim hazihişşuhura aleyye bisselameti vesseadeti veliehlibeyti veliakribai velicemii Ümmet-i Muhammedin aleyhisselatü vesselemü birahmetike ya erhamerrahimin. Allahümme ferricna biduhuli-ssaferi vahtimlena bilhayri vezzafer.

 Enes bin Mâlik'e RA Peygamberimizin SAV öğrettiği çok tesirli bir dua:
Bu duayı sabah (mümkünse güneş doğmadan) 3 kere ve akşam güneş battıktan hemen sonra okuyan, korkmaya tek layık olan yalnız ALLAH'tan C.C. korksun .Başta zalim devlet başkanı , şeytan, cin ve insanların şerrinden,büyü ve efsunlardan hiçbiri ALLAH'ın C.C. izniyle hiçbir şekilde zarar veremez.Hz Osman'dan RA bildirildiğine göre ani belalardanda korunur.Ayrıca Zehir verilse tesir etmez ALLAH'ın izniyle(hergün okumak lazımdır):
"Bismillahillezi Lâ Yedurrü meâs mihi şey-ün fil-erdi ve lâ fissemai ve hüves semiül âliym"


Kaynak : Cübbeli Ahmet Hoca Efendi (Allah Ondan Razı Olsun)
Medya Hesapları:

Youtube : http://www.youtube.com/cubbeliahmethoca
Facebook : http://www.facebook.com/cubbeliahmethoca
Twitter : http://www.twitter.com/c_ahmethoca
Instagram : http://www.instagram.com/c_ahmethoca
Web Site : http://www.cubbeliahmethoca.tv

Alışveriş: https://www.herseybusepette.com/   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder