7 Aralık 2017 Perşembe

Peygamber Efendimiz'in düşmana karşı okuduğu dua


Buhari ve Müslim’in,Abdullah İbn-i Ebi Evfa’dan rivayetine göre ,Resulullah (s.a.v) düşmanla karşılaştığında  şöyle dua ederlerdi.
“Allahümme,münzile’l-kitâbi ve mücriye’s-sehâbi ve hâzime’l-ahzâbi ihzimhüm vensurnâ aleyhim.”
“Ey kitabı indiren,bulutları yürüten,orduları bozguna uğratan Allah’ım! Onları hezimete uğrat ve bizi onlara muzaffer kıl!.”

“Allahümme,münzile’l-kitâbi ve mücriye’s-sehâbi ve hâzime’l-ahzâbi ihzimhüm vensurnâ aleyhim.”

********************************************************
NUSRET DUA'SI


Türkçe Meali:

Ey bütün kötülüklerden, maddi ve manevi bütün ayıplardan münezzeh, pak ve temiz olan Kuddüs!
Ve ey necis ve kirli şeylerden ve noksan sıfatlardan müberra olan Tahir! (bizi de bütün kötülüklerden muhafaza eyle)


Umum mahlukatından O’na sözleriyle denk gelecek kimse yoktur. (hüküm ancak O’nundur.)
Ya İlahena! düşmanlarımızın bize galebe etmesinden ve bize üstünlük sağlayarak hakkımızda şamata yapmalarından sana sığınırız.

Ey Rahmet olarak üzerimize Kuran’ı indiren.. ve bulutları gezdiren.. ve düşman birliklerini hezimete uğratan Rabbimiz!
O düşmanlarımızı perişan eyle.. ve onlara karşı bize yardım et.
Amin.
***************************
Peygamber Efendimiz ( sav ), Müminler kızgınlık anında sabretmeyi, kendilerine yapılan kötülüğü affetmeyi başardıklarında, Allah onları düşmanlarına karşı korur ve düşmanları onlara boyun eğer.(Buhari) buyurmaktadırlar.
Düşmanı olan kimse, Allah’a hamd, Peyamber Efendimiz ( sav )’e salavat getirerek Hizbü’n Nasr duasını bol bol okuyarak Allah’a sığınmalıdır.
Bismillahirrahmanirrahim
Allâhümme bi-satveti ceberûti gahrike. Ve bi-sür’ati iğâseti nasrike ve bi-ğayratike li-intihâki hurumâtike. Ve bi-himâyetike li-meni’htemâ bi-âyâtike. Neselüke yâ Allâhu yâ Garîbü yâ Semîu yâ Mücîbü yâ Serîu yâ Cebbâru yâ Mütekkebbiru yâ Gahhâru yâ Şedîdü’l batşi. Yâ men lâ yu’cizühü gahru’l cebâbirati velâ ya‘zumu ‘aleyhi helâkü’l mütemerridîne mine’l mülûki’l ekâsirati ve’l-a‘dâi’l fâcirati en-tec‘ale keyde men kâdenî fî nahrihî ve mekra men mekeranî ‘âiden aleyhi ve hufrate men hafera lî vâgı‘an hüve fîhâ. Ve men nesabe lî şebekete’l hıdâ‘i ic‘alhü yâ Seyyidî müsâgan ileyhâ ve müsâden fîhâ ve esîran ledeyhâ.

Esirgeyen ve Bağışlayan Allah’ın adıyla
Allâhım! Kahrının gücü, yardımının imdat hızı, haramlarının çiğnenmesine olan hassasiyetin, ayetlerine sığınan kimseleri olan himayen hürmetine!… Yâ Karîb (Yakın)! Yâ Semî’! (İşiten)
Yâ Mücîb! (Duaları kabul eden) Yâ Serî’! (Hızlı azab veren) Yâ Cebbâr (Kahhar)! Yâ Mütekebbir! (Kibirli) Yâ Kahhâr! (Kahreden) Yâ şedîde’l-batş! (Kahrı şiddetli), Ey zorbaların kahrının âciz bırakamadığı! Ey zalim hükümdar ve günahkar düşmanlardan âsilerin helakinde zorlanmayan Allahım! Bana tuzak kuranların tuzaklarını kendi boyunlarına geçir! Bana hile yapmak isteyenlerin hilelerini kendi başlarına çevir! Bana kuyu kazanları kazdıkları kuyulara düşür! Bana aldatma ağı atanların ağlarına Ey benim dayanağım! Kendilerini düşür! Kendilerini av eyle o ağlara! Kendilerini esir eyle o ağlarda!
Okuyacağınız duaları duaların en çok kabul olduğu aşağıdaki vakitlerde okumaya çalışın. Aşağıda resmi tıklayarak bu vakitleri detaylı öğrenebilirsiniz.

*************************

  
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem bir şeyden korktuğu zaman böyle dua ederdi: 

"Huvallah, Allahu rabbi laşerike leh."

 Manası : O Allah’tır, Allah benim Rabbimdir, şeriki (ortağı) yoktur. İbn Sünni, 337.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder