8 Aralık 2017 Cuma

Ya Kerim İsm-i Şerifin Fazileti ve Havası

Yâ Kerim zikri ile müşkilatsız bol ve bereketli rızık elde etme:

YA KERİM ismi şerifinin vefkide yazılıp üzerinde taşıyan, her gün (270) kere YA KERİM C.C ismi şerifini okmayı adet haline getiren kimseye CENAB-I HAKK hiç zorluksuz bol, bereketli rızık ihsan eder. İşlerini yoluna koyar. Bu kimse o kadar kolaylıklara nail olur ki, kendisi de hayretler içinde kalır. Adeta tuttuğu altın olur.

EL-KERİM;Cömert, iyiliksever, iyilik ve ikramı bol ve bütün mevcudata yeter.

Ebced değeri ve zikir saati: EL-KERİM isminin zikri(270) adettir. Zikir saati Zühre, günü Cuma dır.

Özellikleri ve faydaları:
Saatine ve miktarına uyarak zikreden kimsede gam, keder, ve kasavet kalmaz. Yatmadan önce zikreden halktan birilerinin yardımıyla cenabı-Hakkın ikramına kavuşur. Fakirse zengin olur.
Zalimden zulüm gören zikrederse, çektiği zulümden kurtulur. Zalim kendisine zarar veremez.
Birisini seven zikrine devam ederse,sevdiğine kavuşur.
Bu ismin zikrine devam eden kimseyi Cenab-ı Hak hatalarından koruyup ihsanlarda bulunur.
Bu ismin zikrine devam eden kimse hasta ise şifa bulur.
Bu mübarek isim teshir edici bir özelliğe sahiptir.

Kaynak: Gizli İlimler

YA REZZAK, YA KERİM:
Rezzak, Cenab-ı Mevlamız’ın güzel isimlerinden biri. O’nun rızık veren, bol bol, hak edilenden fazlasıyla rızıklandırdığına işaret eden ismi.
Rızık, aklımıza ilk anda geldiği gibi, yediğimiz içtiğimiz şeylerden ibaret değil sadece. Giydiğimiz kuşandığımız şeylerden tutun da, sahip olduğumuz ev, iş, makam, mevkiye; taşınır- taşınmaz bütün mülklerden bize verilen manevi nimetlere kadar uzanan çok geniş bir anlam çerçevesini ifade etmekte. Hatta sevgilerimiz, diğer duygularımız da buna dahil.
Resulullah(sav) Efendimiz’in hz. Hatice validemiz hakkında, onun ölümünden nice zaman sonra da dile getirdiği şu cümle, rızkın iç dünyamızla ilgili boyutunu çok güzel ifade etmekte: “Ben Hatice’nin sevgisi ile rızıklandırıldım.”
Evet, Allah için sahip olduğumuz sevgilerin ve diğer duyguların da bize Allah tarafından verilmiş bir rızık olduğunu hiç düşünmüş müydünüz? Öyle ya, kalplerimizi doyuran, vücudumuzu besleyen nimetler rızık oluyor da, kalbimizi dolduran, ruhumuzu besleyen duygular niçin rızık olmasın? Bütün bu nimetlerin hepsi rızık. Rızkın gerçek sahibi de, vereni de Cenab-ı Mevlamız. “Şüphesiz ki rızkı veren, bütün güç ve kuvvetin gerçek sahibi olan Allah’tır.” (zariyat-58)
Rızkı veren O. Bize düşen görev, O’ndan rızık istemek, bol bol istemek. Hem maddi hem manevi rızıklar istemek. Çünkü o Rezzak’tır ve Kerim’dir.
Evet, rızkı veren O. Üstelik O, lütuf ve kerem sahibi. Ve çok ama çok cömert. Öyle ki cömertliğin bir sınırı yok. Çünkü o Kerim Allah. Dilediğine sınırsız verir. ve nice hikmetlere bağlı olarak dilediğininkini de kısar. Aslında bu da O’nun cömertliğinin bir tezahürü. Ama bunu arif olanlar anlar. Anladıkça da O’na hayranlıkları artar.
“Ey Allah’ım! Ey bütün mülkün gerçek sahibi! Sen mülkü dilediğine verirsin, dilediğinden alırsın... Dilediğine de sınırsız rızık verirsin.” (Al-i İmran,26-27)
evet, Rezzak ism-i şerifine anarken, hemen arkasından O’nun Kerim ismi dile geliverir. Kerim, aynı zamanda vaadini yerine getiren anlamında. O bir şeyi vaad ettiği zaman, mutlaka yerine gelir. Peki, Yüce Rabbimizin biz müminlere vaadi nedir? Mukaddes kitabımızda buyuruluyor:
“Eğer siz, size yasaklanan şeylerin büyüklerinden sakınırsanız, biz sizin diğer günahlarınızı örteriz ve sizi güzel ve şerefli bir yere koyarız.” (Nisa-31)
ey Allahım! Sen bütün güzel isimlerin sahibisin. Biz seni o güzel isimlerinle zikrediyor, senden o güzel isimlerinle istiyoruz. Bize maddi ve manevi rızıklardan bolca ver. Bizi sevdiklerinden ayırma. Senin ve sevdiklerinin sevgisini bol bol ver.
ya Rezzak ya Kerim...

El-Kerim Esması ve faydaları-Fazileti:

El-kerim (c.c): Keremi bol olan kuluna istemeden karşılıksız veren.

El-Kerim (c.c):Ebced değeri 270 olup, her gün okunabildiği gibi, özellikle cuma günü sabah güneş doğarken, ikindi namazı sonrası ve gece yarısı okunması daha tesirlidir.

Bu ismi şerifi her gün ve gününde saatinde okuyanın rızkı açılır. Her işinde başarılı olur.

Her gün 1171 defa Ya Allah Ya Kerim Ya Vehhab c.c diye okuyanın ne muradı varsa kısa zamanda olur.

Gününde ve saatinde okuyan sevdiğine kavuşur.

Borçlu olan her gün 1000 defa Ya Allah Ya Kerim c.c diye okursa kısa zamanda borcundan kurtulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder