27 Aralık 2017 Çarşamba

YÜREKLERİMİZDE OLANI BİLEN ALLAHA SONSUZ HAMD ŞÜKÜRLER OLSUN


"Yerde yürüyen hiçbir canlı hariç olmamak üzere rızıkları Allah´ın üstünedir. Onların duracak yerlerini de, emânet edilen yerlerini de O bilir. (Bunların) hepsi (ve bütün halleri) o apaçık kitaptadır" ( - Levh-i Mahfuz - ) (HÛd. 6).
Yeryüzündeki Canlıların Rızıkları-- DABBE *
Dâbbe kelimesi, her canlıya verilen bir addır.
Kımıldanma , debelenme anlamınada gelir...

Bunlar, karada, denizde ve dağlarda bulunan canlılardır ki, Allah´tan başkası onların sayısını bilemez. Allah Teâlâ, onların yapılarının nasıl olduğunu, uzuvlarını, durumlarını, gıdalarını, girdikleri delikleri ve yerlerini; onlara uygun olan olmayan şeyleri bilendir. Göklerin ve yerlerin tabakalarını, hayvanların ve bitkilerin karakterlerini yöneten ilâh, nasıl olur da onların hallerini bilemez?

ALLAH cc.. "Eğer bana ibadet ve taattan yüz çevirirseniz, başınıza gelecek büyük bir günün azabından korkarım" buyurup, bunun peşine, gizlice yüz çevirmenin de, açıkça yüz çevirme gibi olduğunu beyan buyurunca, "Haberiniz olsun ki onlar, yani o kâfirler, ondan, yani Hz. Peygamberden ve kavminden, hallerini gizlemek için göğüslerini dürüp bükerler (içlerinde ne olduğunu gizlemeye çalışırlar)..." buyurmuştur.
Rivayet edildiğine göre....

Hz. Musa (a.s), kendisine vahiy geldiği bir sırada, kalbi, çoluk çocuğunun durumlarına takılıp kalmıştı. Bunun üzerine Allah Teâlâ Hz. Musa´ya. asasıyla, bir kaya parçasına vurmasını emretti. O da vurunca, kaya parçası yarıldı, içinden ikinci bir kaya parçası çıktı. Sonra, asasıyla ona da vurunca, o da yarıldı, içinden üçüncü bir taş çıktı. Daha sonra da değneğiyle ona da vurunca, o da yarıldı ve içinden, adeta bir zerre gibi, ağzında da gıdası yerine geçecek birşey olarak bir kurtçuk çıktı. Musa (a.s)´nın kulağından perde kaldırıldı da O, kurtçuğun "Beni gören, benim sözümü duyan, benim yerimi bilen, beni hatırlayan, rızıklandiran ve beni unutmayan zâtı, noksan sıfatlardan tenzih ederim" dediğini duydu.
Bazen rızkın haram olunacağınıda söyler alimler...Bizlerin en önce dikkat etmemiz gereken kural , illaki helal olandır..Lakin, ömrü boyunca helal yemeyenler vardır , Allah rızk verici olduğuna göre , eğer haram rızk olmasaydı , o canlıya rızkı ulaştıramazdı, rızkı olmazdı...İşte haramda rızk olabiliyor çünkü , ALLAH , vaadinden dönmez...
SONSUZ SEVGİMLE.....

Kaynak : Alıntı