31 Mart 2024 Pazar

Esma-ül Hüsna Ya Muksit Fazileti ve Havvası

SEKSEN ALTINCI İSM-İ ŞERİF "MUKSIT. المقسط" İSM-İ ŞERİFİ 

MUKSIT. المقسط" ism-i şerifi "Hükmünde asla bir aldatma olmaksızın adaletle hükmeden Zat" demektir. Hulvani (Rahimehullah) bu ism-i şerif hakkında şöyle demiştir: "Allah-o Te'ala çok insaflı olan yegane hikmet sahibidir. Allah-o Te'ala nın adaleti haktan asla şaşmaz ve O Mevla mahlukatının hepsi hakkında adaletle hüküm verecek tek Zat'tır." Şeyh Ahmed el-Akkad (Rahimehulliih) ise bu ism-i şerif hakkında şu malumatı serdetmiştir: "Allah-o Te'ala mazlumların hakkını zalimlerden alacak olan yegane hüküm sahibidir. Bütün zalimlerden mazlumların hakkını alarak yarattığı varlıkların tamamını bu bakımdan razı etmektedir ve edecektir. Zaten buna sadece şanı yüce olan Allah-o Te'ala güç yetirebilir." Muksid olan Zat'ın yaptığı bütün işleri güzeldir. Allah-o Te'ala kıyamet gününde mahlukatını haşrettiği zaman sevaplarının ve günahlarının karşılığını hepsine teker teker verecektir.

 İSM-İ ŞERİFİNİN BAZI HAVVASI
1) Bu ism-i şerifi çok zikredenlerde bu ism-i şerifn nuru parlar yani her hususta çok adaletli kimseler olurlar.

2) Bu ism-i şerifi her gün 209 kere okuyan kişi korku ile ümit arasında bir halde olarak ibadet eder, ibadetlerinde şeytanın vesveselerinden korunur ve işleri hususunda ifrat ve tefritten (eksik yapmak ve aşırıya kaçmaktan) muhafaza olunur (korunur).

3) Kendisine sinirlenen bir kişinin, gazabının yatışması için bu ism-i şerifi 209 kere okuduktan sonra, noktalı yerde kendisine kızgın olan kişinin ismini zikrederek :


"Ey Allah! Afüvv ve Muksit isminin hürmetine felan kimsenin bana karşı olan gazabını söndür" diye dua ederse, Allah-u Te'ala'nın izniyle o kişinin kendisine karşı olan buğuz ve adaveti (kızgınlığı ve düşmanlığı) geçer.

4) Bu ism-i şerifi Utarit (Merkür) saatinde (pazar günü zeval vaktinde, pazartesi günü akşam namazı vaktinde, salı günü öğlen namazı vaktinde, çarşamba günü sabah namazı vaktinde, perşembe günü öğlen ile ikindi vakti arasında, cuma günü kuşluk vaktinde ve cumartesi günü ise ikindi namazı vaktinde) 209 kere zikreden kişi borçlu
ise borcunu ödemeye muvaffak olur, eğer hapiste ise Allah-u Te'ala'nın izniyle en kısa zamanda hapisten kurtulur.

5) Bu ism-i şerifin bütün hassalarından faydalanmak için bu ism-i şerifi 209 kere okuduktan sonra şu duayı okumak çok tesirlidir:

"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Ey Allah! Sen adaletli ve insaflısın, mazlumun hakkını zalimden alırsın. Alemlerde olmuş ve olacak en ufak ve gizli şeyleri ilminle kuşatıcısın. Nefislerin göğüslerinde gizlediği şeylere de, fiilleriyle ve sözleriyle bütün işlerinde açıkladıklarına da hakkıyla vakıfsın. Alemlerden adaletli olmalarını talep ettin ve onlara zulüm yapmalarını haram ettin. Ey Allah! Ey cismani ve ruhani alemlerde adaleti icad eden, insanlık aleminde adalet icrasına fazilet bahşeden Zat! Parçalardan derlenmemiş nurani filemlerde kesinleşmiş bir kader olan hılim (aceleci olmama) sıfatın hürmetine, yerlerdeki ve göklerdeki tüm yaratıkların ağırlıklarında var ettiğin o eşsiz denge ve beden ile ruh kuvvetlerine bahşettiğin o emsalsiz teadül (birbirlerine denge veren orantı) vesilesiyle Senden dilerim ki Zat'ının vahdaniyetini (birliğini) hakkıyla müşahede edebilmem için, Rabbani nurlarından benim gönlümde de bir nur parlatasın.


 Ya Muksıt! Ya Allah! Ya Rahman! Ya Rahim! Amin!


(Ahmed el-Bunl, Şemsü'l-me'arif, matbu' nüsha, 41101-102, mahtut nüsha, sh:1116-118; İmam-ı Zerruk, Şerhu Esmaillahi'l-hüsna, sh:119-120; Yusuf ibni İbrahim, Kazau'l-hacat ve teyslrü'l-mühimmat bi zikri esmfül/ahi'l-hüsna, sh:53; Mau 'l-Ayneyn, Fatiku 'r-ratk ala Ratikı '1-fetk, sh:342; Muhammed Şebravl, Fevaidü 'l 'ızzi'l-esna fi. şerhi esmaillahi'l-hüsna, sh:93-94; Yusuf en-Nebhanl, Se 'adetü'd-dareyn, sh:525; Seyyid Süleyman el-Hüseyni, Kenzü'l-havas, 11162; Ali Hicazı, en-Nuru'l-esna fi şerhi esmaillahi'l-hüsna, sh:217-218, 535; İbnü Acibe, Tefslru'l-Fatihati'l-kebfr, sh:322-323; Eyyub ibni Abdillah, Havassu esmaillahi'l-hüsna, -Fezailü'ş-şühur ve'l-eyyam kitabının devamındash:BB, 104, Süleymaniye Kütüphanesi, Reşid Efendi Kısmı, no:2038) 

 

Kaynak : Cübbeli Ahmet Hoca Efendi

Youtube : http://www.youtube.com/cubbeliahmethoca
Facebook : http://www.facebook.com/cubbeliahmethoca
Twitter : http://www.twitter.com/c_ahmethoca
Instagram : http://www.instagram.com/c_ahmethoca
Web Site : http://www.cubbeliahmethoca.tv
Alışveriş: https://www.herseybusepette.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder