2 Ekim 2019 Çarşamba

Bağlı İşlerin Açılması İçin Dua - Tekasür Suresi


Tekasür suresini pazartesi ve çarşamba günleri 40 defa okuyan için beklemediği yerlerden rızk gelecektir inşallah.

YÜZİKİNCİ SÛRE-İ CELİLE
el-Tekâsür
SÛRE-İ CELîLESİ

Mekkî (Mekke-i Mükerreme döneminde inmiş)dir. 8 ayettir.
أَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ , بِسْمِ ﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

"Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm. "
Kovulmuş Şeytandan Allah'a sığınırım. Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla


Elhâkümüttek
âsür hattâ zürtümülmekâbir kellâ sevfe ta’lemun. Sümme kella sevfe ta’lemûn. Kellâ lev ta’lemûne ılmel yakıyn. Le teravünnel cahıym sümme leteravün-nehâ aynelyakıyn. Sümme le tüs’elünne yevmeizin anin ne'ıym.

Rahmân ve Rahîm olan Allâh’ın ismiyle!
1  (Malınızla, çoluk-çocuğunuzla ve bazı üstünlük lerinizle) çokluk taslamak sizi (Rabbinize itaat et mekten ve gazabından kurtaracak faziletli amellerle meşgul olmaktan) alıkoydu.
2  Tâ ki siz (aşiretinizin ve kavm-ü kabilenizin çokluğuyla övünmek için dirileri saymakla yetinmeyip,) kab ristanları ziyaret ettiniz (de, ölümden ibret alacak yerde işi tersine çevirerek, kabir ziyaretini bir gaflet se bebi yaptınız)!/ (Bu gurur ve iftiharı ömür boyu sür dürerek, âhiret gibi en önemli bir işi ihmal ettiniz,) tâ ki siz (ölüp gömülerek) mezarlıkları ziyaret ettiniz!/
3  Hayır! (Kendini düşünen bir kişinin, dinine önem vermeyip, bütün gayretini dünyaya sarfetmesi olacak şey değildir!) Yakında (can boğaza dayandığı zaman ve kabre girdiğinizde, yaptığınız işin kötü sonucunu) bileceksiniz!
4  Sonra hayır! (Akıllı birinin, gafleti bu kadar sürdürmesi yakışır bir şey değildir!) Yakında (dirilirken, uyarılarımızın ne kadar yerinde olduğunu) bileceksiniz!
5  Hayır! (Artık korkutulduğunuz şeyi önemsememeyi bırakın!) Eğer siz (gözle görür gibi) kesin bir ilimle (önünüzdeki tehlikeleri) bilseydiniz (, elbette bu düşünce sizi diğer meşguliyetlerinizden alıkoyardı, ama ne var ki siz cahil ve sapık kimselersiniz)!
6  Andolsun ki; elbette siz o şiddetle tutuşturulmuş ateşi göreceksiniz!
7  Sonra (yine) yemin olsun ki; elbette siz o nu, gerçeğin ta kendisi olan bir (göz görüşü) hal(in)de muhakkak göreceksiniz!
8  Sonra (tekrar) kasem olsun ki; elbette siz işte o gün (dünyada sizi Rabbinize itaat ve şükürden alıkoymuş olan) nimetlerden kesinlikle sorulacaksınız!
Birçok sahih hadîs-i şerîflerde; hurma ve su gibi zaruri yiyecek ve içeceklerden dahi mesul olunacağı, özellikle güvenlik ve sağlık, göz ve kulak gibi nimetlerin şükrünün sorulacağı bildirilmişse de, bu sorgu, inkâr eden ve farzları ihmal eden kimseler hakkında azâba dönüşen bir azarlama niteliği taşıyacak, ibadetlerini yapan müminler hakkında ise, nimeti hatırlatma kabîlin den olacaktır! (Hâzin)



Kaynak : Alıntı

9 yorum:

  1. Selamun aleyküm Salih bey pazartesi,çarşamba diyorsun (okunacak zaman ve vakti bellimi)Allaha emanet ol

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanı belirtilmemiş. En güzel zaman, imsaktan önce teheccüt namazından sonra, sabah namazından sonra, 5 vakit namazın ardından okuyabilirsin.

      Sil
  2. Bağlı İşlerin Çözülmesi İçin Salavatı şerifler var.
    Bu konu ile ilgili bir çok dua ve salavatı-şerif var.
    Blog içinde (işleri Kolaylık) başlığı altında bulduğum bütün sure,ayet,salavat, ism-i şerif leri buraya ekliyorum. buradan takip eder ayrı ayrı okuyup dua edersin. Bizede dua et.
    Yeni gördüğüm bu ayeti burada yazıyorum.
    39.Zümer 62.63

    (Allahu haliku külli şeyin ve hüve ala külli şeyin VEKİL.
    Lehu mekalidussemavati velard.)

    Meali : (ALLAH herşeyi yaratandır.O,herşeye VEKİL dir.Göklerin ve Yerin KİLİTleri O'nundur.)

    Günde 100 okunur.

    YanıtlaSil
  3. Sağolasın Salih bey dualar müşterek sende bizlere dua et Allaha emanet ol

    YanıtlaSil
  4. Selamun aleyküm Salih bey özelden görüşme imkanın varmı bazı konuları konuşmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm Selam Osman Bey. Ne ile ilgili.

      Sil
  5. dini konular özel bir durum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ilmim yok, okuduklarım ve araştırdıklarımdan dolayı biraz bilgim var. Her hangibir sıkıntı varsa buradan isimsiz olarak yazın sizin yazdığınız yorumu kaldırıp,ben araştırıp yardımcı olmaya çalışırım.
      Selamlar.

      Sil
  6. Selamun aleyküm salih bey çok sağolun

    YanıtlaSil