6 Mart 2024 Çarşamba

El Bâkî İsm-i Şerifi'nin Fazileti ve Esrarı


El Bâkî
  İmam-ı Zerrôk,  İmam-ı Şebravi ve Yusuf-u Nebhani (Rahimehumüllâh)ın beyanları vechile;
El Bâkî ism-i şerlfi "Varlığının sonu olmayan" anlamındadır.

  İSM-İ ŞERİFİNİN BAZI HAVASSI
1) Bu ism-i şerifi 1000 kere zikreden kişinin sıkıntıları zail olur.

2) Bu ism-i şerifi her farz namazdan sonra 113 kere zikretmeye devam eden kimse hastalık çekmez, Allah-u Te'ala kendisine hayır ve mutluluk kapılarını açar ve çok yüksek mertebelere nail olur.

3) Bu ism-i cellli her gün 113 kere zikreden kişinin ömrü uzun, sıhhat ve afiyeti daim olup belalardan (kurtulmuş) olur. Bu kişi emir ve idare sahiplerinden ise hayatta olduğu sürece mülkü elinden gitmez.

 4) Herhangi bir amel-i salihin peşinden 100 kere El Bâkî  diye zikreden kişinin ameli Allah-u Te'ala katında makbul olur. - 

5) Matlubuna ulaşmak, makam ve mevki sahibi olmak ve manevi hallerden nasipdar olmak için bu ism-i şerif Şems (Güneş) saatinde; (pazar günü sabah namazı vaktinde, pazartesi günü öğlen ile ikindi vakti arasında, salı günü kuşluk vaktinde, çarşamba günü ikindi namazı vaktinde, perşembe günü zeval vaktinde, cuma günü akşam namazı vaktinde ve cumartesi günü öğlen namazı vaktinde) 113 kere okunur.

6) Bu ism-i şerifin bütün hassalarından (özelliklerinden) müstefid olmak, hassaten belalardan uzak kalmak, isteklere kavuşmak, makam ve mevki sahibi olup makamda daimi kalmak, hayırlı kapıları açmak ve yüce mertebelere nail olmak için bu ism-i şerif 113 kere zikredildikten sonra şu duanın okunması çok faydalıdır:

"Rahman ve Rahim olan Allah'ın ismiyle! Ey Allah! Baki ancak Sensin, Senin varlığın için nihayet yoktur. Samed, Kayyfun ve Ezellsin (hiçbir şeye muhtaç değilsin, her şeyi yönetensin ve evveli olmayansın). Sen ezelde diri olan, sebep ve illetler kaybolduktan sonra da baki kalacak olansın. Ey Allah! Ben Senden ebediyyen ölmeyecek olan hayatın ve hiç bitmeyecek ve tükenmeyecek olan beka sıfatın hürmetine isterim ve her şeyi kaplayan ilmin ile, her diriye hayat verme kudretin bahşına dilerim ki manevi perdeleri(mi) kaldırarak kalbimi ihya edesin ki ben Senin hayatınla ebedi nimetleneyim ve sonsuza dek (sürecek ebem ahirette) o manevi hayatla mesrur kalayım.

Ey nihfil olarak kastedilen ve ancak Kendisine dönülecek olan Zat! Ey tüm ümitler son olarak Kendisine bağlanan Zat! Ey beka sahibi! Ey celal ve ikram sahibi! Baki olan Allah ancak Sensin. Senden başk~ hiçbir ilah yokur."

 (Ahmed el-Bunf, Şemsü 'l -me'arif, matbu nüs~a, 41110-111, mahtut nüsha, sh:1140; Imam-ı Zerruk, Şerhu Esmaillahi'l-hüsna, sh:126-127; Yasuf ibni Ibrahfm, Kazau'l-hacôt ve teysfrü'l-mühimmôt bi zikri esmaillahi'l-hüsna, sh:56; Mau'l-Ayneyn, Fôtiku 'r-ratk ala Rôtikı 'l-fetk, sh:344; Muhammed Şebravf, Fevôidü'l-ızzi'l-esna fi şerhi esmaillahi'l-hüsna, sh:lOl-102; Yasuf en-Nebhanf, Se'adetü'd-dareyn, sh:528; Seyyid Süleyman ~/-Hüseyni, Kenzü'l-havas, 11176; Ali Hicaz!, en-Nuru'l-esna fi şerhi esmaillahi'l-hüsna, sh:233-234, 536; Ibnü Acibe, Tefsfru'l-Fôtihati'l-kebfr, sh:330; Eyyub ibni Abdillah, Havassu esmaillahi 'l-hüsna, -Fezailü ş-şühur ve'l-eyyam kitabının devamında- sh:BB, 105, Süleymaniye Kütüphanesi, Reşid Efendi Kısmı, no:2038)


Kaynak: Cübbeli Ahmet Hoca Efendi (Allah Ondan Razı Olsun)

Sosyal Medya Hesapları:
 Web Site : https://www.cubbeliahmethoca.com.tr
Youtube : http://www.youtube.com/cubbeliahmethoca
 Facebook : http://www.facebook.com/cubbeliahmethoca
Twitter : http://www.twitter.com/c_ahmethoca
Instagram : http://www.instagram.com/cubbeliahmet...

Alıveriş :https://www.herseybusepette.com/
https://www.lalegultv.com.tr/
https://www.laleguldergisi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder