2 Aralık 2019 Pazartesi

Er Rauf İsm-i Şerifi Fazileti Esrarı

Er Rauf İsm-i Şerifi Fazileti Esrarı


Er Rauf  İSM-İ ŞERİFİ İmam-ı Zerruk, Mau'l-Ayneyn, İmam-ı Şebravi ve Yusuf-u Nebhani Rahimehumüllah) ın be- , J , yanları vechile; «Er Rauf )ln ism-i şerifi "Çok şefkat ve merhamet gösterip esirgeyen Zat" demektir.

Raûf ism-i şerifi "Ra'fet" kökünden gelmektedir. Bu kelime de "Rahmetten çok daha mübalağalı bir şekilde acımak" demektir. Ariflerin beyanına göre Rauf olan Zat; günahkar kullarına tevbe nasip ederek lutfeden (iyilik yapan), dostlarına ise onları günahlara düşmekten koruyarak iyilik edendir. Rauf olan Zat; gördüğü kusurları örtüp sonra da kimseye onları göstermeden affedip bağışlayandır. Halimi (Rahimehullah) şöyle demiştir: "Rauf olan Zat, kullarına kolaylık sağlayandır. Çünkü Allah-u Te'ala kullarına kaldıramayacakları ibadetler ve yükler yüklememiştir. Yaşlılık, hastalık ve zayıflık gibi hallerde onları birçok ibadetlerden muaf tutmuştur. Bununla birlikte Allah-u Te'ala güçleri olanlara emir ve yasaklara uymayı şiddetle emretmekte, zayıflık ve hastalık gibi güçsüzlük dönemlerinde ise emirlerini hafifletmektedir.

1-Allah’ın, kullarının amellerini boşa gidermeyeceği anlamında şu şekilde kullanılmıştır:
“…Allah sizin imanınızı asla zayi edecek değildir. Şüphesiz Allah çok şefkatli, çok merhametlidir.” (Bakara 143)
2-Allah, kendisi için canını feda eden kullarını şefkatle karşılayacaktır:
“İnsanlardan öyleleri de vardır ki, Allah’ın rızasını kazanmak için kendi canını feda eder. Allah da kullarına karşı çok şefkatlidir.” (Bakara 207)
3-Allah, şefkatinden dolayı kullarına kitap gönderendir:
“Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için kuluna apaçık ayetler indiren O’dur. Allah size karşı çok şefkatli, çok merhametlidir.” (Hadid 9)
4-Peygamber mü’minlere karşı çok şefkatlidir:
“Andolsun size kendinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir. Çünkü o, size çok düşkün, mü’minlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir.” (Teveb 128)

 İSM-İ ŞERİFİNİN BAZI HAVASSI

1) Bu ism-i şerifi zikretmek sinirli ve asabi olan insanlar için çok faydalıdır. Zira böyle olan birisi güneş doğmadan önce "Ya Allah! Ya Rauf!" diye 286 kere zikrederse, Allah-u Te'ala'nın izniyle daha sakin bir insan olur.

2) Ani bir sinirlenme halinde kişi bu ism-i şerifi 10 kere okuduktan sonra Rasulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)e salevat-ı şerife okursa, gazabı diner.

3) Her kim bu ism-i şerifin zikrine devam ederse, o kişinin kalbi ve ruhu letafet bulup yumuşayarak sözü güzelleşir, insanlarla iyi ilişkiler kurar ve muhtaç olanlara yardım etmek suretiyle güzel bir ahlaka sahip olur. Ayrıca onu her hangi bir zalim ve cebbar kişi görürse, kalbi derhal değişerek onun hakkında bir günah, zulüm ve fenalık icra edemeyecek hale gelir.

4) Her gün 286 defa "Ya Rauf!" diye zikreden kimseyi her gören sever, kalbi ona meyleder ve kaffe-i nastan (insanların tümünden) rahmet ve şefkat görür.

5) Bu ism-i şerif Utarit (Merkür) saatinde (pazar günü zeval vaktinde, pazartesi günü akşam namazı vaktinde, salı günü öğlen namazı vaktinde, çarşamba günü sabah namazı vaktinde, perşembe günü öğlen ile ikindi vakti arasında, cuma günü kuşluk vaktinde, cumartesi günü ise ikindi namazı vaktinde) erkek olsun, kadın olsun, emir (idareci) olsun, geda (hizmetçi) olsun, yavuz (sert ve kötü tabiatlı) kimseler üzerine (onların niyetine) 286 kere zikredilmeye müdavemet olunursa (devam edilirse), Allah-u Te'ala'nın izniyle bu kişiler yumuşak huylu ve iyi birisi haline gelirler.

 6) Bu ism-i şerifin bütün hassalarından faydalanmak için bu ism-i şerifi 286 kere okuduktan sonra şu duayı okumak çok tesirlidir:

 "Rahman ve Rahim olan Allah' ın ismiyle. Ey Allah! Sen Rauf sun (çok esirgeyensin), Rahim' sin, gerçekMevcud'sun(hakiki varlık sahibisin), Hayyve Kayyiım'sun (hakiki hayat sahibisin ve her şeyi yönetensin), çok geniş rahmet sahibisin.

 Sevapları kat kat artırdın, dereceleri yükselttin, Senden o geniş rahmetini isterim. Ey Allah! Ey Rahman! Ey Rahim! Senden dilerim ki, bana muradımı veresin ve umudumu boşa çıkarmayasın. Ey Allah! Sen beni Zat'ının müşahedesiyle metalandır, hayatım devam ettiği sürece ebediyyen sıfatlarının güzellikleriyle beni ziynetlendir. Ey Allah! Sen beni korktuğum ve sığındığım her şeyden ve görünen-görünmeyen her şey(in şerrin)den kurtar. Ey celal ve ikram sahibi! Ey alemlerin Rabb'i (kabul et)! Amin!"


(Ahmed el-BCıni, Şemsü'l-me arif, matbu' nüsha, 4/ 89-90, mahtut nüsha, sh:llll-1112; İmam-ı Zerruk, Şerhu Esmaillahi'lhüsna, sh: 116-117; Yusuf ibni İbrahim, Kazau'l-hacat ve teysirü'l-mühimmat bi zikri esmaillahi'l-hüsna, sh:52; Mau'l-Ayneyn, Fatiku'r-ratk ala Ratikı'ljetk, sh:341-342; Muhammed Şebravi, Fevaidü'l ızzi l-esnafi şerhi esmaillahi'l-hüsna, sh:90-91; YCısuf en-Nebhani, Se'adetü'd-dareyn, sh:525; Seyyid Süleyman el-Hüseyni, Kenzü'l-havas, 1/156; Ali Hicazi, en-NCıru'l-esna ff şerhi esmaillahi'l-hüsna, sh:214-216, 534; İbnü Acibe, Tefsiru'l-Fatihati'l-kebir, sh:318-319; Eyyub ibni Abdillah, Havassu esmaillahi'lhüsna, -Fezailü'ş-şühur ve'l-eyyam kitabının devamında- sh:88, 103, Süleymaniye Kütüphanesi, Reşid Efendi Kısmı, no:2038)
 -----------------------------------------------

Cenab-ı Hak buyuruyor:
“O, onlara karşı çok şefkatli, pek merhametlidir.” (Tevbe, 117)
“Eğer Allah’ın üzerinizde fazlı ve rahmeti olmasaydı, azabınızı çarçabuk verirdi. Gerçekten Allah Rauf’dur, Rahim’dir.” (Nur, 20)
“Allah insanlara karşı şefkatli ve merhametlidir.” (Bakara, 143)
“Muhakkak Rabbiniz Rauf’dur, Rahimdir” (Bakara, 207)
------------------------------------------------
Kaynak: Cübbeli Ahmet Hoca Efendi (Allah Ondan Razı Olsun)

Sosyal Medya Hesapları:
 Web Site : https://www.cubbeliahmethoca.com.tr
Youtube : http://www.youtube.com/cubbeliahmethoca
 Facebook : http://www.facebook.com/cubbeliahmethoca
Twitter : http://www.twitter.com/c_ahmethoca
Instagram : http://www.instagram.com/cubbeliahmet...

Alıveriş :https://www.herseybusepette.com/
https://www.lalegultv.com.tr/
https://www.laleguldergisi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder