13 Aralık 2019 Cuma

ESMAULLAHİ'L-HÜSNA HAVASSI (ÜÇÜNCÜ İSM-İ ŞERİF) er-Rahim

ESMÂULLÂHİ'L-HÜSNÂ HAVÂSSI (ÜÇÜNCÜ İSM-İ ŞERİF)
اَلرَّحِيمُ
"er-Rahîm"
Er Rahim – Allah’ın isimleri anlamı ve faziletleri
Er- Rahim ismi Allahın 99 isminden 3 sırada yer alan ismi şerifleridir. Er- Rahim ismi merhamet eden olarak ifade edilir ama bu dünyaya değil ahiret hayatında sadece Müslümalara merhamet eden olarak açıklanır. Er- Rahim isminin açıklması, faziletini güzel bir şekilde sizlere aktaracağız.
Er- Rahim ismi şerif açıklaması, olarak rahman ismi şerifinden daha farklıdır. Çünkü sadece ahiret hayatını elen alan bir merhamet ismidir. Ahiret gününde yani insanlarında yeniden diriltildiği ve Allah’ın huzuruna çıkartılacakları gün olan Ahiret günün de sadece Müslümanlara merhamet eden acıyan olarak açıklanmaktadır.


BU İSM-İ ŞERİFİN HAVÂSSI
1. Allâh-u Te'âlâ'nın Rahmân ve Rahîm isimleriyle dua eden kişi büyük bir rahmet celb etmiş olur. Âişe validemizden rivayete göre; babası Ebû Bekr (Radıyallâhu Anh) ona şöyle demiştir; Rasûlullâh ﷺ bana şu duayı öğretti ve:
"Îsâ (Aleyhisselâm) onu havarilere öğretirdi" buyurdu. Eğer üzerinde Uhud Dağı kadar borç olsa Allâh-u Te'âlâ bu dua bereketiyle elbette onu sana ödettirir.
[Hâkim, el-Müstedrek, 1-515]
O dua da şudur: 'Allâhümme fârice'l-hemmi kâşife'l-ğammi mücîbe de'ğveti'l-müdtarrîne rahmâne'd-dünyâ ve'l-â(kh)irati ve rahîmehümâ ente terhamünî ferhamnî bi rahmetin tüğnînî bihâ 'an rahmeti men sivâk'
اَللّٰهُمَّ فَارِجَ الْهَمِّ كَاشِفَ الْغَمِّ مُجِيبَ دَعْوَةِ الْمُضْطَرِّينَ رَحْمٰنَ الدُّنْيَا وَ الْأٰخِرَةِ وَ رَحِيمَهُمَا أَنْت تَرْحَمُنِى فَارْحَمْنِى بِرَحْمَةٍ تُغْنِينِى بِهَا عَنْ رَحْمَةِ مَنْ سِوَاكَ

2. Her gün yüz kere bu ism-i şerifi zikretmeye devam eden kişiye karşı bütün kalpler yumuşar.

3. İstenmedik bir şeyle karşılacağından endişe eden kişi: "er-Rahmânü'r-Rahîm"
اَلرَّحْمٰنُ الرَّحِيمُ
isimlerini yüz kere zikreder veya yazıp üzerinde taşır.

4. Muradına ermek isteyen kişi bu ism-i şerifi çokça zikreder.

5. Bu ism-i şerifin bir hassası da yaratıklara karşı kalbin rikkat ve merhamet kazanmasıdır. Bu vesileyle her gün bu ism-i şerife yüz kere devam eden kişide mahlukata karşı büyük bir şefkat ve acıma duygusu hasıl olur.

6. Bu ism-i celilin kıymetli havassından biri de dünya ve ahirette mazharı rahmeti Mevlâ olup, insanlar arasında makamı ve mertebesi yüksek, hürmet ve muhabbeti de çok olmaktır.
Her gün beş vakit namaza müteakiben iki yüz seksen dokuz adet: "Yâ Rahîm"
يَا رَحِيمُ
zikrine devam eden kimse, her hususta hayırlara muvaffak olur, dünya ve ahiret afetlerinden mahfuz olur (korunur), maksadlarına nail olarak mesud olur ve rahat bir hayat geçirir.
Cenâb-ı Hak ona hüsn-ü ahlak, rızk-ı kesir, afiyet-i beden velhasıl her türlü nimetleri ihsan buyurur.

7. Ayrıca bu ism-i şerifi bir kağıt üzerine iki yüz seksen dokuz defa yazıp, uykusunda korkan ve daima ağlayan bir çocuğun üzerine asarlarsa biiznillâhi Te'âlâ bu halden kurtulur.

8. Merhamet ve şefkat celbedip, buğuz ve düşmanlığın giderilmesi için bu ism-i şerifi misk ve safran ila yapılan bir mürekkeple temiz kağıt üzerine iki yüz seksen dokuz defa yazıp, bir muşambaya sararak üzerinde taşımak lazımdır
Tam bir itikad ve hulus-u kalp ile bunu yazıp taşıyan kimse niyet ve maksadına nail olur. En katı kalpli kimseler tarafından bile rahmet ve şefkat görür. Kendisine karşı buğuz ve adaveti olanların düşmanlıkları zail olur.

9. Malum ola ki: "er-Rahmânü'r-Rahîm"
اَلرَّحْمٰنُ الرَّحِيمُ
zikr-i şerifleri dara düşenler için belaları açan bir kaşif, korkanlar içinde bir emandır.
Cuma günü akşam bu iki ism-i şerifi bir yüzük üzerine yazıp daima parmağında taşıyan ve ara sıra bu esma-i celile (zikri) ile dilini ıslak tutan kimse her işinde Cenâb-ı Bârî Te'âlâ'nın lütf-u keremine mazhar olur.

[Fevâidü'l-'ızzi'l-esnâ fî şerhi esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:11; Yûsuf ibn-i İbrâhim, Kazâu'l-hâcât, sh:19; Şeyh Mâu'l-'Ayneyn, Fâtiku'r-ratk alâ Râtikı'l-fetk, sh:320; Seyyid Süleymân el-Hüseynî, Kenzü'l-esrâr fi'l-havâssı ve'l-ezkâr, 1/99-100; Seyyid Süleymân el-Hüseynî, Kenzü'l-havâs, 1/49-50]

Kaynak : Alıntı
Cübbeli Ahmet Hoca Efendi (Allah Ondan Razı Olsun)

Sosyal Medya Hesapları:
 Web Site : https://www.cubbeliahmethoca.com.tr
Youtube : http://www.youtube.com/cubbeliahmethoca
 Facebook : http://www.facebook.com/cubbeliahmethoca
Twitter : http://www.twitter.com/c_ahmethoca
Instagram : http://www.instagram.com/cubbeliahmet...
Alıveriş :https://www.herseybusepette.com/ https://www.lalegultv.com.tr/ https://www.laleguldergisi.com/ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder