26 Ocak 2024 Cuma

ESMÂULLÂHİ'L-HÜSNÂ HAVÂSSI (YEDİNCİ İSM-İ ŞERİF) "el-Mü'min"

"el-Mü'min" اَلْمُؤْمِنُ
el-Mü'min, Yüce Rabbimizin "Emniyet veren; kullarını dünyada her türlü tehlike ve korkudan, ahirette de azaptan emin kılan; gönüllerde iman ışığını yakan; inanan kulların kendi hakkındaki ümitlerini doğrulayan, onların emellerini boşa çıkarmayan" manalarına gelen ism-i şerifidir.

BU İSM-İ ŞERÎFİN HAVÂSSI
1. Bu ism-i şerifin umumi hassası kendisini zikre devam eden kişide eman, sıdk, tasdik (güvence, doğruluk, doğrulama) ve kuvvetli iman hasıl olmasıdır.

2. Bu ism-i şerifi farzların akabinde otuz altı kere okuyan kişi canı ve malı hakkında güvencede olur.

3. Bir şeyden korkan kişi bu ism-i şerifi yüz otuz altı kere okursa hem nefsi hem de malı hakkında güvencede olur, güvencede olan kişi okursa onun da emniyeti artar.

4. Bu ism-i şerifi her gün sabah namazından sonra yüz altmış yedi kere okumaya devam eden kişi insanlara muhtaç olmaz, duası kabul olur. Bu ism-i şerifi zikretmeye çokça devam edenin kişinin lisanını Allâh-u Te'âlâ yalan söylemekten ve küfür sözlerinden muhafaza buyurur.

5. Bu ism-i şerifi her gün bin yüz otuz üç defa zikreden kişi darbe almaktan, veba hastalığından, bulaşıcı hastalıklardan ve ağır hastalıklardan emin olur.

6. Kaza-i hacet (istediği bir işin hallolması) için kırk üç gün her namazdan sonra bu ism-i şerifi yüz otuz altı kere kere zikreden kişinin isteği her ne olursa olsun gerçekleşir.


 [İmâm-ı Zerrûk, Şerhu Esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:34; Yûsuf ibni İbrâhim, Kazâu'l-hâcât, sh:21; Şeyh Mâu'l-'Ayneyn, Fâtiku'r-ratk alâ Râtikı'l-fetk, sh:321; Seyyid Süleymân el-Hüseynî, Kenzü'l-havâs, sh:56-57]

Kaynak: Cübbeli Ahmet Hoca Efendi (Allah Ondan Razı Olsun)

Sosyal Medya Hesapları:
 Web Site : https://www.cubbeliahmethoca.com.tr
Youtube : http://www.youtube.com/cubbeliahmethoca
 Facebook : http://www.facebook.com/cubbeliahmethoca
Twitter : http://www.twitter.com/c_ahmethoca
Instagram : http://www.instagram.com/cubbeliahmet...
Alıveriş :https://www.herseybusepette.com/ https://www.lalegultv.com.tr/ https://www.laleguldergisi.com/ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder