7 Aralık 2023 Perşembe

HER TÜRLÜ HASTALIK VE MUSİBET İÇİN OKUNMASI VE YAZILIP TAŞINMASI FAYDALI OLAN BİR SIĞINMA DUASI

HER TÜRLÜ HASTALIK VE MUSİBET İÇİN OKUNMASI VE YAZILIP TAŞINMASI FAYDALI OLAN BİR SIĞINMA DUASI
Harameyn-i Şerifeyn müftüsü Ebû Abdillâh Muhammed ibni İsmâ'îl ibni Ebi's-Sayf el-Yemenî (Kuddise Sirruhû)nun beyanı vechile; aşağıda zikredilecek dua, hastalık, baş ağrısı, (migren gibi) yarım baş ağrısı, humma (sıtma), yüksek ateş, nazar, kem göz, sara (baygınlık), delilik türleri, panik (atak) ve bütün afetler için (okunur veya) yazılır, hastalık sahibi bunu üzerinde taşıdığı sürece Allâh-u Te'âlâ'nın izniyle çok faydasını görür.
Bu dua şöyledir:  
"Bismillâhillezî lâ yedurru me'asmihî şey'ün fi'l-erdı ve lâ fi's-semâi ve hüve's-semî'u'l-'alîmü, ve sallallâhü te'âlâ 'alâ rasûlihî seyyidinâ Muhammedin ve âlihî ve sahbihî ve selleme, ü'îzü hâmile kitâbî hâzâ bi vechi'l-kerîmi'l-'azîmillezî leyse şey'ün e'ğzamü minhü, ve bi kelimâtillahi't-tâmmâti küllihelletî lâ yücâvizühünne berrun ve lâ fâcirun ve bi esmâillâhi'l-husnâ mâ 'alimtü minhâ ve mâ lem e'ğlem min hemezâti'ş-şeyâtîni ve e'ûzü bike rabbi en ye(kh)durûni min şerri nefsihim ve nef(kh)ıhim ve min şerri külli dâbbetin rabbî â(kh)izün bi nâsiyetihâ inne rabbî 'alâ sırâtın müstekîmin inneke 'alâ külli şey'in kadîr" 
 
بِِسْمِ اللهِ الَّذِي لَا يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيْئٌ فِي الْأَرْضِ وَ لَا فِي السَّمَاءِ وَ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ، وَ صَلَّي اللهُ تَعَالَى عَلَى رَسُولِهِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ صَحْبِهِ وَ سَلَّمَ، أُعِيذُ حَامِلَ كِتَابِي هَاذَا بِوَجْهِ الْكَرِيمِ الْعَظِيمِ الَّذِي لَيْسَ شَيْئٌ أَعْظَمُ مِنْهُ، وَ بِكَلِمَاتِ اللهِ التَّامَّاتِ كُلِّهَا الَّتِى لَا يُجَاوِزُهُنَّ بَرٌّ وَ لَا فَاجِرٌ وَ بِأَسْمَاءِ الله الْحُسْنَى مَا عَلِمْتُ مِنْهَا وَ مَا لَمْ أَعْلَمْ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطِينِ وَ أَعُوذُ بِكَ رَبِّ أَنْ يَخْضُرُونِ مِنْ شَرِّ نَفْثِهِمْ وَ نَفْخِهِمْ وَ مِنْ شَرِّ كُلِّ دَابَّةٍ رَبِّي آخِذٌ بِنَاصِيَتِهَا إِنَّ رَبِّي عَلَى صِرَاطٍ مْسْتَقِيمٍ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْئٍ قَدِيرٌ
"O Allâh'ın ismiyle (duaya başlarım) ki, O'nun ismi(nin zikri)yle beraber iken ne yerde, ne de gökte hiçbir şey zarar veremez. O, hakkıyla işiten ve çok iyi bilendir. Allâh-u Te'âlâ, Rasûlü Efendimiz Muhammed'e, Ehl-i Beyt'ine ve sahabesine salat-ü selam eylesin.
Bu yazımı taşıyan kişiyi (veya hamili olan herhangi bir şeyi), şeytanların vesveselerinden (dürtülerinden, kışkırtmalarından, ifsat ve iğvalarından), Kendisinden daha büyük hiçbir şey bulunmayan O Kerîm ve Azîm olan Allâh-u Te'âlâ'nın Zat'ına, iyi veya kötü hiçbir kimsenin kendilerini aşamayacağı o tastamam kelimelerinin tümüne ve Allâh-u Te'âlâ'nın en güzel isimlerinden bildiğim, bilmediğim esmanın tamamına sığındırıyorum.
Ey Rabbim! Onların benim yanımda bulunmalarından, bana kötü şeyler üflemelerinin (zarar verici faaliyetlerinin) şerrinden ve Rabbim'in, perçeminden tuttuğu (yönetimi altında bulundurduğu) her debelenen canlının şerrinden Sana sığınıyorum.
Şüphesiz benim Rabbim (her işinde) dosdoğru bir yol üzeredir. (Ey Rabbim!) Muhakkak Sen her şeye hakkıyla gücü yetensin." [Habîb Alî ibni Hasen el-Attâs Bâalevî, el-Kırtâs, 1/272-273]

6 yorum:

  1. Hocam, bir arkadaşa çok sıkışması nedeniyle 4 yıl önce hatırı sayılır bir miktarda borç para verdim. Bir ay içinde geri ödeyeceğini söylemişti. Ancak, şu ana kadar geri ödemedi. Ödemeye niyeti de yok. Şu zaman öderim de demiyor. O kadar uğraşmama rağmen az bir şey dahi alamadım. Kendim de şu an çok zor durumdayım ve o paraya da ihtiyacım var. İyilik yapmanın karşılığı bu mudur. Bir terkibiniz var mı. Hangi dua veya esmaları okumam gerekiyor. Yardımcı olur musunuz. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 111 kere tekrar edildiğinde bütün hayırlı maksatların hâsıl olacağı on bir ism-i şerif
      "Evliyaullâhın Kendisine Ulaşmak İçin Ömür Ve Mal Tükettigi 11 İsm-i Şeriften Mürekkep İsmi Azam
      Allâhü-Hu, Melik'ün, Semî'un,Kâdir'un Kerîm'ün, Halîm'ün, Latif'ûn, Alîm'ün, Muîn'ûn, Sâdik'un"

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Yasin Suresi 58. Ayeti
    "Yasin , Selamun kavlen min rabbirrahim . Kün fe yekün.."
    36 Yasin . 58.Ayet
    Günde 100 okunabilir..
    ( Merhametli olan RAB katından onlara selâm vardır. OL der oluverir.)
    Uygulanırsa , bütün selamet , bereket ve hayır kapıları açılır.Kaza bela iptal olur.Maddi ve manevi istekler , dualar acil gerçekleşir.
    Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alacağını tahsil etmek için günde 573 defa; یا باعث يا الله “Yâ Bâisü Yâ ALLAH” zikri çekilir
      -----------------------------------------------
      Alacağını alamayan kişi gece yarısında 10816 kere; (Yâ Adlu Yâ ALLAH) Zikrini Okusun.

      Sil
    2. Ayrıca bol bol "Ya Bais" esmasını okursanız, hiç kimsede bir kuruş alacağınız kalmayacaktir.

      Sil