4 Haziran 2021 Cuma

MUSİBET VE HÜZNÜ DEFEDEN BÜYÜK BİR LÜTUF İNMESİNİ TEMİN EDEN MÜBAREK BİR DUA

 


HER GECE 7 VEYA 5 YA DA EN AZ 3 KERE OKUYAN KİŞİDEN BİRÇOK MUSİBET VE HÜZNÜ DEFEDEN, BAŞA GELMESİ KADERDE KESİN OLSA DAHİ BERABERİNDE BÜYÜK BİR LÜTUF İNMESİNİ TEMİN EDEN MÜBAREK BİR DUA

İnsanların başına deniz-derya gibi mihnet ve fitnelerin yağdığı bu ahir zamanda kişiyi ancak, boğulmak üzere olanın dua ve feryadı gibi samimiyetle Rabbine dua etmesi kurtarabilir.
Bu dualar da; "istiğfar, salat-ü selam, la ilahe illallah, la ilahe illa ente sübhaneke inni küntü mine'z-zalimin, hasbünallahü ve ni'me'l-vekil" gibi zikirlerdir. Zira kişi bu gibi zikirleri çok yaptıkça, birçok musibet ve şer ondan uzaklaşır. Bu zikirleri azalttığı nispette de musibetler ve şerler ona yakın olur.
Bu yüzden herkes takatı nispetinde zikir ve duayı çoğaltmalı, izzet ve celal sahibine karşı yalvarış ve yakarışını artırmalıdır. Şüphesiz Allâh-u Te'âlâ musibet ve hüzünlerin esiri olup da Kendisine yalvaran kulunu ümitsiz bırakmayacak kadar fazl-u kerem sahibidir.
O Yüce Zat az bir zaman için de olsa, her gün kapısında durmayı adet edinenleri içinden çıkamayacakları musibetlere teslim etmeyecek kadar lütf-u kerem sahibidir.
Bu vesileyle aşağıda zikredilen duayı okumaya devam edenler birçok işlerinde kolaylık ve birçok şerlerden kurtuluş bulacaklardır.



 
İlk başta 20 kere şu ism-i şerifler tekrar edilir:
"لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ، يَا عَلِيُّ يَا عَظِيمُ يَا مَجِيدُ يَا كَرِيمُ يَا وَاسِعَ الْجُودِ يَا بَرُّ يَا رَحِيمُ!".

 Yirmi kere tekrar edilecek ism-i şerifler: "Lâ ilâhe illâ ente, yâ 'Aliyyü, yâ 'A(z)îmü, yâ Mecîdü, yâ Kerîmü, yâ Vâsi'a'l-cûdi, yâ Berru, yâ Ra(h)îm!".
"Ey pek büyük! Ey pek yüce! Ey çok büyük! Ey pek ulu! Ey ziyade kerem sahibi! Ey cömertliği geniş! Ey pek Lütuf sahibi! Ey çok acıyan! Senden başka hiçbir ilah yoktur!".

Sonra 10 kere Salatü'l-Fatih siğası okunur ki, o kıymetli salat siğası da şöyledir:
"اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ الْفَاتِحِ لِمَا أُغْلِقَ وَ الْخَاتِمِ لِمَا سَبَقَ نَاصِرِ الْحَقِّ بِالْحَقِّ وَالْهَادِي إِلَى صِرَاطِكَ الْمُسْتَقِيمِ، وَ عَلَى آلِهِ حَقَّ قَدْرِهِ وَ مِقْدَارِهِ الْعَظِيمِ".
 
 Salatü'l-Fatih siğası: "Allâhümme salli 'alâ seyyidinâ Mu(h)ammedi'l-fâti(h)ı limâ üğlika ve'l-(kh)âtimi limâ sebeka nâsıri'l-(h)akki bi'l-(h)akki ve'l-hâdî ilâ sırâtıke'l-müstekîmi ve 'alâ âlihî ve as(h)abihî (h)akka kadrihî ve mikdârihi'l-'a(z)îm".

"Ey Allâh! Bütün kilitlenmişleri açan, bütün geçmiş (peygamber)leri sonlandıran, hakk (din olan İslam)a Hakk (Te'âlâ'nın emri) ile yardım eden ve Senin o dosdoğru yoluna hidayet eden (eriştiren) Efendimiz Muhammed'e ve Ehl-i Beyt'ine, kıymetinin ve yüce mertebesinin gerektirdiği kadar salat eyle".
Duanın peşinde de yine 10 kere Salatü'l-Fatih okunur.
Bu duaya her gece 7 yahut 5, en azından 3 kere devam etmek musibet ve kederlerden bir çoğunu savuşturur. Eğer o musibetin inmesi kesinlikle mukadder ise, o zaman bu duanın bereketiyle o musibete katlanmayı kolaylaştıracak büyük bir lütuf da o bela ile birlikte iner.
Bahsedilen dua şöylecedir: "Ey İlahımız! Varlık aleminde vuku bulan bütün hayır ve şerleri harekete geçiren ve durduran ancak Sensin. Bütün işleri çözmek ve bağlamak ancak Senin hükmündedir.
Kaderleri ve takdir edilen kazaları yönetmek ancak Senin iradenden (neş'et etmekte)dir ve Senin (kudret) elindedir.
Sen Bizim acziyetimizi ve zafiyetimizi, başımıza gelen şerlerden uzaklaşmak için gücümüz kuvvetimiz kalmadığını, varmak istediğimiz hayırlara ulaşmaktan veya tüm işlerde maksadımıza uygun düşen şeylere nail olmaktan aciz kaldığımızı çok iyi bilmektesin.
Gerçekten biz Senin kapında kaldık. Yüce Cenabına sığındık, eşiklerinde durduk, zamanın birbirini takip etmesiyle cereyan eden olaylardan, tahammülüne güç bulamadığımız, sağanağı bir yana, çisesine dahi gücümüz yetmeyen belalardan başımıza gelen şer ve helak edici musibetleri bizden çevirmen için Sana sığındık.
Sen o kadar çok affedici bir Kerîm ve öyle ulu bir Rahmân'sın ki, hangi medet isteyen Sana sığındıysa mutlaka ona imdad etmişsindir, hangi sıkıntılı derdini anlatarak Sana yöneldiyse mutlaka onu kurtarmışsındır, düştüğü belanın acısından zarar gören her kim Sana nida ettiyse, mutlaka ona acıyıp afiyet vermişsindir.
İşte bu yalvarışım, Senden medet bekleyen ve Sana sığınanın durduğu noktadır, Sen benim Senin huzurundaki yalvarışıma ve alçalışıma rahmet buyur da bana destek ve yardımcı ol. Başıma gelen tüm musibet ve kederleri savuşturucu ol. Büyük günahlarımı bize varan lütuflarına ve kereminden bize ikram ettiklerine engel ve mani kılma.
Bütün günahlarımız hakkında bize affınla ve mağfıretinle muamele eyle, tüm zelle ve ayak kaymalarımızda bize rahmetin ve ihsanınla davran. Şüphesiz biz Senin fazl-u keremini ummaktayız. Lütfuna itimat etmekteyiz, ihsanını dilenmekteyiz, izzet ve celalinin kemaline teveccühle yalvarıp durmaktayız.
Bizim Senden nasibimizi eli boş dönmek ve mahrumiyetten ibaret eyleme, lütfundan bize kovulmak ve rüsvaylık isabet ettirme, şüphesiz Sen kapısında dilenci durulanların en keremlisisin.
Ümit bağlayanların, Kendisinden umutlandığı her şeyden ululuk bakımından daha geniş imkanlara sahipsin. Muhakkak en büyük lütuf ve en değerli cenab Sana aittir.
Sen darda kalan biri Zatından yardım isteyip de, onu boş çevirmeyecek kadar büyük kerem sahibisin. Yahut herhangi biri Sana yalvararak lütfundan merhamet dilenip de, Senden nasibi mahrumiyet olmayacak kadar yüce ululuk sahibisin.
Ey pek yüce! Ey çok büyük! Ey pek ulu! Ey ziyade kerem sahibi! Ey cömertliği geniş!
Ey çokca iyilik sahibi! Ey çok acıyan! Senden başka hiçbir ilah yoktur". [Ali Harâzim ibnü'l-'Arabî el-Fâsî; Cevâhiru'l-me'âni ve Bulûğu'l-em'âni fî feyzı Seyyidi Ebi'l-'Abbâs et-Ticânî, sh: 239]

 

Kaynak: Cübbeli Ahmet Hoca Efendi (Allah Ondan Razı Olsun)

Sosyal Medya Hesapları:
 Web Site : https://www.cubbeliahmethoca.com.tr
Youtube : http://www.youtube.com/cubbeliahmethoca
 Facebook : http://www.facebook.com/cubbeliahmethoca
Twitter : http://www.twitter.com/c_ahmethoca
Instagram : http://www.instagram.com/cubbeliahmet...

Alıveriş :https://www.herseybusepette.com/
https://www.lalegultv.com.tr/
https://www.laleguldergisi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder