28 Ocak 2020 Salı

Sağlık - Uyumadan önce modemi kapatmazsak ne olur?


Teknolojiyle beraber hayatımıza giren kablosuz internet kullanımı ve elektro manyetik dalgaların sağlığa etkilerine ilişkin pek çok çalışma yapıldığı, araştırmaların halen sürdüğünü belirtiliyor.


Elektro manyetik dalgaların dokular tarafından emildiğini, bu durumun vücutta çeşitli değişikliklere neden olduğunu, “Bugüne kadar kablosuz internet sisteminin ve cep telefonlarının güvenliği sar değeri adı verilen bir sistemle ölçüldü. Cep telefonlarının üzerinde bir sar değeri var. Avrupa Birliği ve Amerika’nın bu konuda koruduğu çeşitli kotalar var. Sar değeri hep dokunun emdiği ısıya göre hesaplanmış yani dokuyu ısıtıp ısıtmadığı tespit edilmeye çalışılmış yani termal etkisi ölçülmüş. Şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve son zamanlarda çıkan yayınlar bu sinyallerin ısı dışında dokuda birçok değişiklik yaptığını ortaya koyuyor.

wifi sinyallerinin dokularda hasara yol açtığı, doku genetiğini bozduğu, sperm sayısını azalttığı, erkeklerde özellikle kısırlığa neden olduğu, dikkat konsantrasyon problemlerine yol açtığı, çocuklarda öğrenmeyi bozduğu şekilde etkileri tespit edilmiş”
(
Nöroloji Uzmanı Doç.Dr. Barış Metin)
Kaynak : Sözcü-Alıntı   

--------------------------------------------------
Dinlemiş olduğum bir programda Özellikle 2400 radyo frekanslarının insan sağlığına öyle zararı varki vucudumuzdaki suyun yapısını bile değiştirebiliyor. Belkide bir çok norolojik hastalığın sebebi radyo frekansları olabilir. Hatta yakın bir zamanda insanların bilinç altlarına bile müdehale edilebilicek.

Öfke patlaması, şiddet; yani birçok pisikolojik saldırılara bile neden olacak. Aslında günümüzde bunları görebiliyoruz. İnsanların kendi eşlerini çocuklarını, yakınlarını, sokaktaki bir insanı incir çekirdeğini doldurmayacak sebeblerle nasıl katlettiklerini, oyunlar yüzenden canına kıyan çocukları, geçim derdinden  intehar eden insaların belkide  bu yüzden hayatlarına sonverdiklerini bilebiliyormuyuz, neden olmasın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder