20 Ağustos 2021 Cuma

"el-Müsavvir" ESMÂULLÂHİ'L-HÜSNÂ HAVÂSSI (ON DÖRDÜNCÜ İSM-İ ŞERİF)

ESMÂULLÂHİ'L-HÜSNÂ HAVÂSSI (ON DÖRDÜNCÜ İSM-İ ŞERİF)
اَلْمُصَوِّرُ
"el-Müsavvir" 

el-Müsavvir, Yüce Rabbimizin "Yarattığı mahluklara dilediği şekil ve sureti veren; her şekli diğerinden farklı kılan; insanların maddi yapısını güzelce yaratan; insanların manevi yapılarını en güzel şekilde tasvir eden" manalarına gelen ism-i şerifidir

BU İSM-İ ŞERÎFİN HAVÂSSI

1. Her kim bu ism-i şerifi güneş battıktan sonra iftar yapmadan önce bir miktar suyun üzerine yirmi bir kere okur ve o suya üfleyip hamile kalamayan kısır bir kadına içirirse biiznillâh-i Te'âlâ hamile kalır.
Buna yedi gün devam edilmelidir.

2. Her kim (cima için) yatağına gittiğinde avretini açmadan ve ilişkiye girmeden önce bu ism-i şerifi on kere okursa Allâh-u Te'âlâ o kişiye salih bir veled ihsan eder.

3. Her kim bu ism-i şerifi çokça zikrederse yani sadakat ve itikad üzere bu ism-i şerifi her gün üç yüz elli altı defa okumaya devam ederse makul manalar kendisine gözle görülen suretler halinde zuhur eder.
Yani ilim sıfatının sütle temsili gibi varlıkların manevi tarafları o kişiye maddi boyutta gözükür ve ulvi ruhlarla münasebet peyda eder (alaka kurar).

4. Her kim bu ism-i şerifi yirmi bir kere okursa ilimlere nail olur.

5. Zanaat ve meslek erbabı kişiler bu ism-i şerifi çokça zikrederlerse yaptıkları işlerde muvaffak olurlar ve başladıkları iş bozulmaz. [Yûsuf ibni İbrâhîm, Kazâu'l-hâcât, sh:24-25; eş-Şeyh Mâu'l-'ayneyn, Fâtiku'r-ratk alâ Râtikı'l-fetk, sh:322; Muhammed Şebrâvî, Fevâidü'l 'ızzi'l-esnâ fî şerhi esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:20-22; Seyyid Süleyemân el-Hüseynî, Kenzü'l-havâs, sh:1/67-68, 3/182-183]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder