25 Nisan 2020 Cumartesi

"el-hâfid, er-Râfi'" ESMÂULLÂHİ'L-HÜSNÂ HAVÂSSI VE FAZİLETİ

ESMÂULLÂHİ'L-HÜSNÂ HAVÂSSI (YİRMİ ÜÇ VE YİRMİ DÖRDÜNCÜ İSM-İ ŞERİF)
اَلْخَافِضُ، اَلرَّافِعُ
"el-(Kh)âfid, er-Râfi'" 

 
el-(Kh)âfid, Yüce Rabbimizin "Dilediğini alçaltan, şan ve şeref sahibi iken rezil ve rüsva eden, cezalandıran; emirlerini dinlemeyen, başkalarını beğenmeyen, büyüklenip hak ve hukuk tanımaz zorbaları rezil, perişan eden" manalarına gelen ism-i şerifidir.
er-Râfi', Yüce Rabbimizin "Her türlü yüceliğe sahip olup, istediğine şan ve şeref veren, yücelten; dilediğine peygamberlik vererek onları yükselten; iman edenleri ve salih amel işleyenleri yücelten" manalarına gelen ism-i şerifidir.

BU İSM-İ ŞERÎFLERİN HAVÂSSI
1. Her kim: "el-(Kh)âfid"
اَلْخَافِضُ
ism-i şerifini hangi niyetle beş yüz kere zikrederse isteği yerine gelir.
2. Her kim: "el-(Kh)âfid"
اَلْخَافِضُ
ism-i şerifini bin dörtyüz seksenbir (1481) kere okursa Allâh-u Te'âlâ'dan hakkıyla sakınır ve düşmanlarına galip gelir.
3. Her kim: "el-(Kh)âfid"
اَلْخَافِضُ
ism-i şerifini bin kere okursa bütün düşmanlarından emin olur.
4. Her kim bu ism-i şerifi, adedini (ebced hesabı sayısı olan 1481'i) zalimin isminin sayısına çarparak gece yarısı okursa o zalim helak olur.
5. Her kim: "el-(Kh)âfid"
اَلْخَافِضُ
ism-i şerifinin zikrine devam ederek bir zalimin aleyhinde beddua ederse derhal müstecab olur. Bir hakim ve amirin huzuruna girmek mecburiyetinde olup da onun tarafından hakaret görmekten, ondan azar işitmekten ve hakarete uğramaktan korkan kimse: "Yâ (Kh)âfid"
يَا خَافِضُ
diyerek o kişinin huzuruna girerse tahkir ve azarlanmaya maruz kalmayacağı gibi bilakis iyi ve güzel muamele görür.
6. Haddini bilmeyen ve gözünü karanlık, zulüm ve kibir bürümüş olan makam sahibi azgın bir kimseye aşağıda zikredilecek dua ile beddua edilirse Allâh-u Te'âlâ onun layık olduğu cezayı tertip buyurur. Düşmanları kahretmek ve zalimleri cezalandırmak hususunda: "el-(Kh)âfid"
اَلْخَافِضُ
ism-i şerifinin büyük tesiri vardır.
7. "el-(Kh)âfid"
اَلْخَافِضُ
ism-i şerifini bir kağıt üzerine yazarak üstünde taşıyan kimse, kendisine düşmanlık besleyen kimselere her hususta galip gelir.
8 Her kim: "er-Râfi'"
اَلرَّافِعُ
ism-i şerifini yetmiş kere zikrederse zalim ve asilerden korunur.
9. Her kim: "er-Râfi'"
اَلرَّافِعُ
ism-i şerifini üçyüz ellibir (351) kere zikrederse ahirette kazanacağı derecelerini düşürecek kötü amelleri işlemekten muhafaza olunur, Allâh-u Te'âlâ'ya karşı tevazu ve muhabbeti artar.
10. Her kim pazartesi günü veya cuma gecesi akşam ya da yatsı namazından sonra yüz kırk (140) kere: "Yâ Râfi'"
يَا رَافِعُ
diye zikrederse mahlukat içinde kendisine bir heybet bahşedilir ve Allah-u Te'âlâ'dan başkasından korkmaz.
11. Her kim: "er-Râfi'"
اَلرَّافِعُ
ism-i şerifini gecenin sonunda (imsaktan önce) yüz kere zikrederse Allâh-u Te'âlâ kendisine zenginlik nasip eder ve kıymeti artar. [Yûsuf ibni İbrâhîm, Kazâu'l-hâcât, sh:29; eş-Şeyh Mâu'l-'ayneyn, Fâtiku'r-ratk alâ Râtikı'l-fetk, sh:325; İmâm-ı Zerrûk, Şerhu Esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:54-55; Muhammed Şebrâvî, Fevâidü'l 'ızzi'l-esnâ fî şerhi esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:34; Yûsuf en-Nebhânî, Se'âdetü'd-dâreyn, sh:506-507; Seyyid Süleyemân el-Hüseynî, Kenzü'l-havâs, sh:1/79-80, 3/189-190]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder