28 Kasım 2020 Cumartesi

ESMÂULLÂHİ'L-HÜSNÂ HAVÂSSI (OTUZUNCU İSM-İ ŞERİF) el-'Adl

 

ESMÂULLÂHİ'L-HÜSNÂ HAVÂSSI (OTUZUNCU İSM-İ ŞERİF)

اَلْعَدْلُ

"el-'Adl"

el-'Adl, Yüce Rabbimizin "Adaletin kendisi; her hükmünü hak ve adaletle yerine getiren; hükmünde zulüm olmayan; gerçek adalet sahibi; bütün icraatları hak ve adalet üzere olan; herkese hakkını veren; koyduğu adil hükümleri ile zulme razı olmayan" manalarına gelen ism-i şerifidir.

BU İSM-İ ŞERÎFLERİN HAVÂSSI

1. Her kim bu ism-i şerifi, cuma gecesi yirmi tane ekmek parçası üzerine ayrı ayrı okuyup yazar ve bunları yerse Allâh-u Te'âlâ mahlukatın kalplerini bu kişiye karşı itaatkar kılar.

2. Beş vakit namazdan sonra bu ism-i şerifi yüz dört kere zikreden kişi Allâh-u Te'âlâ'nın sevdiği adaletli kullardan olur.

3. Yönetici konumunda olan idare sahipleri her gün bu ism-i şerifi yüz dört kere okumaya devam ederlerse Allâh-u Te'âlâ onlara adaleti muhafaza etmeyi nasip eder.

4. Alim bir kişi bunu okumaya devam ederse ilmi birçok yere yayılır.

5. Doğru yoldan çıkıp şaşıran bir idareci aleyhine bu ism-i şerifin zikriyle dua edilirse, o kişi görevinden azledilir.

6. Gece yarısından sonra tam bir temizlik üzere tenha bir yerde kıbleye karşı oturulup yüz dört defa: "Yâ 'Adl"

يَا عَدْلُ

diye zikredilerek bir zalim aleyhine dua edilirse Allâh-u Te'âlâ o zalimi ya uslandırır ya da helak eder. [Yûsuf ibni İbrâhîm, Kazâu'l-hâcât, sh:31; eş-Şeyh Mâu'l-'ayneyn, Fâtiku'r-ratk alâ Râtikı'l-fetk, sh:326; İmâm-ı Zerrûk, Şerhu Esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:58-60; Muhammed Şebrâvî, Fevâidü'l 'ızzi'l-esnâ fî şerhi esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:38-39; Yûsuf en-Nebhânî, Se'âdetü'd-dâreyn, sh:508-509; Seyyid Süleyemân el-Hüseynî, Kenzü'l-havâs, sh:1/86]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder