21 Ocak 2022 Cuma

DİLEKLERİN YERİNE GELMESİ İÇİN YEDİ KERE OKUNACAK ÇOK FAZİLETLİ BİR SALAT-Ü SELAM

DİLEKLERİN YERİNE GELMESİ İÇİN YEDİ KERE OKUNACAK ÇOK FAZİLETLİ BİR SALAT-Ü SELAM
Süyûtî (Rahimehullâh)ın beyanına göre: "Kim bu salevatı yedi kere okursa, o kişinin bütün istekleri verilir, bütün dertler ve kederler ondan kaldırılır ve bütün hayırlar ve menfaatler kendisine celbedilir. Ayrıca bunu okuyana büyük sevaplar ihsan edilir." [İbnü Acîbe, es-Salevâtü'l-kesîratü'l-hasenât, sh:12-13] 
 
Bahsedilen salevat siğası şöylecedir:
 
"Allâhümme salli 'alâ seyydinâ Muhammedin salaten tühallü bihe'l-ukadü, ve tüferricü bihe'l-kürabü, ve tüşrahu bihe's-sudûru, ve tüyesseru bihe'l-ümûru, ve 'alâ âlihî ve sahbihî ve sellim, allâhümme salli 'alâ seyyidinâ Muhammed ibni 'abdillâhi, el-kâimi bi hakkillâhi, 'adede ma fî 'ilmillâhi, salâten ve selâmen dâimeyni yedûmâni bi devâmi mülkillâhi, ve 'alâ e(kh)îhi cibrîle'l-mütavveki bi'n-nûri, ve âlihî ve sahbihî, ve ferric 'annî mâ ehemmenî, inneke 'alâ külli şey'in kadîr" 
 
اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ صَلَاةً تُحَلُّ بِهَا الْعُقَدُ، وَ تُفَرِّجُ بِهَا الْكُرَبُ، وَ تُشْرَحُ بِهَا الصُّدُورُ، وَ تُيَسَّرُ بِهَا الْأُمُورُ، وَ عَلٰى آلِهِ وَ صَحْبِهِ وَ سَلِّمْ، اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ اللهِ، الْقَائِمِ بِحَقِّ اللهِ، عَدَدَ مَا فِي عِلْمِ اللهِ، صَلَاةً وَ سَلَامًا دَائِمَينِ يَدُومَانِ بِدَوَامِ مُلْكِ اللهِ، وَ عَلٰى أَخِيهِ جِبْرِيلَ الْمُطَوَّقِ بِالنُّورِ، وَ آلِهِ وَ صَحْبِهِ، وَ فَرِّجْ عَنِّي مَا أَهَمَّنِي، إِنَّكَ عَلٰى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
 
"Ey Allâh! Efendimiz Muhammed'e ve al-i ashabına öyle bir salat ve selam et ki, onunla düğümler çözülsün, sıkıntılar açılsın, gönüller şerh olunsun ve işler kolaylaştırılsın.
Ey Allâh! Efendimiz olan ve Allâh'ın hakkını yerine getiren Abdullâh oğlu Muhammed'e, nurla taçlanmış olan kardeşi Cibrîl'e ve al-i ashabına, Allâh'ın ilmindekiler sayısınca ve Allâh'ın mülkünün devamıyla daim olacak kadar salat-ü selam eyle ve beni dertlendiren şeyleri benden aç. Şüphesiz ki Sen her şeye hakkıyla gücü yetensin."
 
Kaynak : Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder