1 Mart 2024 Cuma

El Muktedir Esmaül Hüsnasının faziletleri


 Allah'ın güzel isimleri manasına gelen Esmaül Hüsna'dan El Muktedir zikri Dilediği gibi tasarruf eden, her şeyi kolayca yaratabilen kudret sahibi' manasına gelmektedir. El Muktedir Esması hangi durumlarda okunur? El Muktedir Esmaül Hüsnasını ebced değeri ve zikir vakti ne zamandır? Sizler içinEl Muktedir Esmaül Hüsnasını araştırdık. İşte El Muktedir Esmaül Hüsnası hakkında bilmeniz gerekenler...Esmaül Hüsna

En güzel isimler manasına gelen Esmaül Hüsna Allah'ın 99 adet ismi bulunmaktadır. Esmaül Hüsna içerisinde büyük faziletler barındırır. Her ismin ayrı fazileti vardır.Bu yazımızda El Muktedir Esmasının faziletlerini bulabilirsiniz. El-Muktedir: Her şeye gücü yeten, kuvvet ve kudret sahibi, kuvvet ve kudreti altında her şeye boyun eğdiren, gücü altında tutan, istediği gibi tasarruf eden, iktidarı ve kudreti sonsuz olan.

El-Muktedir esmasının ebced değeri ve zikir adedi 744 adettir. Zikir saati Güneş, günü Pazar’dır.

El-Muktedir : المقتدر

Yâ Muktedir : يَا مُقْتَدِرُ

El-Muktedir esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati:

Ebced değeri ve zikir sayısı ; 744 Zikir günü ; Pazar Zikir saati ; Güneş (Sabah güneş doğarken ve ikindi sonrası)

“Allah, her şey üzerinde iktidar sahibidir.” (Kehf, 45)

“Biz de onları güç ve kudretimize lâyık bir şekilde yakaladık.” (Kamer, 42)

“Peki Allah’ın, ölüleri tekrar diriltmeye gücü yetmez mi?” (Kıyamet, 40)

El-Muktedir isminin Özellikleri, Faziletleri ve Faydaları:

“El Kâdir, El Muktedir” esmaları ayrı ayrı iki tabağa yazıp bal şerbetiyle silerek bir hastaya içirilirse Allah’ın izniyle o hasta dertlerinden kurtularak şifa bulur, sıhhat ve selamete kavuşur.

Zikir günü ve saatinde 744 kere “YA MUKTEDİR”şeklinde bu ism-i şerifin zikriyle meşgul olan kimse düşmanlarına karşı üstünlük sağlar. Giriştiği her hayırlı işte başarılı olur.

Kötü alışkanlıkları olan ve günahlardan çıkamayan kimse için her gün 744 kere “Ya Muktedir Celle Celalühü” ism-i şerifi okunursa Allah’ın izni ile kısa zamanda günahlarından vazgeçerek doğru yola döner.

5 vakit namazdan sonra “Ya Muktedir celle celâlühû” zikrine devam eden kişi her işinde başarılı olur, herkes tarafından sevilir.

Sabahları uyandığında 100 kere “Ya Muktedir celle celâlühû” ism-i şerifini okuyan kimse unutkanlıktan ve acizlikten kurtulur.

“Ya Muktedir” esmasını zikreden kişi teşebbüs ettiği her işte başarılı olur. Manen kuvvetlenir. Yaptığı işi ve sanatında başarılı olur, kolaylıkla yapar.

Hasta veya rahatsızlığından şikayet eden kimse için her gün bir bardak suya 744 kere “Ya Muktedir celle celâlühû” ism-i şerifini okuyup hastaya içirilirse Allah’ın izniyle kısa zamanda şifa bulur.

“El-Muktedir” Esmasının zikrini vird edinen kimse cin, insan ve şeytan şerrinden uzak olur.

“El-Muktedir” Esması büyük velilerden merhum Hacı Bayram Veli’nin virdi olduğun söylenmektedir. Gönül kazanmak, kalplere tesir etmek için çok etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder