28 Şubat 2024 Çarşamba

Esma-ül Hüsna El-Mümît Fazileti ve Havvası


 llah'ın güzel isimleri manasına gelen Esmaül Hüsna'dan El Mümit zikri 'Her canlıya ölümü tattıran' manasına gelmektedir. El Muhyi Esması hangi durumlarda okunur? El Mümit esmasının ebced değeri ve zikir vakti ne zamandır? Sizler için El Mümit esmasını araştırdık. İşte El Mümit esması hakkında bilmeniz gerekenler...Esmaül Hüsna

En güzel isimler manasına gelen Esmaül Hüsna Allah'ın 99 adet ismi bulunmaktadır. Esmaül Hüsna içerisinde büyük faziletler barındırır. Her ismin ayrı fazileti vardır.Bu yazımızda El Mümit Esmasının faziletlerini bulabilirsiniz. El-Mümît (c.c.) esmasının manası : Öldüren, can alan, ölümü yaratan. Ölümü tattıran, dönüştüren demektir.

El-Mümît : المميت

El Mümit esmasının fazileti ve faydaları

* Her gün güneş doğmadan önce 295 kere ” Ya Mümît celle celâlühû ” ism-i esmasını okuduktan sonra dua edilirse her türlü kötü huylardan ve haramdan uzak olur.

* El-Mümit ism-i şerifi, zalimlerin ve düşmanların helaki için, “Ya Mümit Celle Celalühü” diyerek 490 kere okunur.

* El-Mümit ism-i şerifini “Ya Mümit Celle Celalühü” diye çok zikreden kimseye manevi hal galip gelir.

* Zalim ve fasık bir kimsenin helakı için dua etse o kimse hemen ölür.

* Ya Mümit Celle Celalühü diyerek çok okursa, nefsi kendisine itaat eder, ibadetlere başlar.

* Ya Mumit esmasını zikreden, nefsinin şerrinden emin olur. Allah okuyanı Hak yoluna sokar.

* Düşmanlarının kötülüklerinden kurtulur. Nefsini yola getirir. 409 kez okuyan hasımlarının şerrinden korunur. Sevdiğinden ayrılmaz.

* El Mümit esmasını daha çok düşmanlar üzerine okunur ve onlara bu ismin zikriyle üstünlük sağlanır. Düşman ya mağlup olur yada hastalığa yakalanır.

* Bu esmanın zikrine devam eden kimse için kalplerde muhabbet yaratılır. Kötü niyetli ve zorba zalimler onunla karşılaşmak istemezler. Şayet karşılaşırlarsa, kendisine iyilik yapmaktan ve hizmet etmekten başka bir şey yapmazlar.

* Her gün 490 kez zikreden kimselerin kalplerinde haram sayılan dünyevi aşklar ve şehvetler yok olur. Kötü adetlerden kurtulur, harama meyli kalmaz.

* Hak yiyen, devamlı surette zulüm etmekten tatmin olan; alemin ırzını, namusunu çiğneyen ve hiçe sayan, bir zalim ve zorbayı kahır ve helak etmek için 7 gün Güneş doğarken, 4 rekat namaz kılınır, birinci, ikinci, üçüncü rekatlarda * * Fatiha’dan sonra 15 kez Fil Suresi okunur. Dördüncü rekatta Fatiha’dan sonra 10 kez Fil Suresi ve 5 kez de helakini dilediğin zalimin şerrinden seni ve Ümmet-i Muhammedi korumasını Allah’tan rica et. Selam verdikten sonra 490 kez Yâ Mümît esmasını zikret. Sonunda yüz salavat okunur ve: “Yâ ResulAllâh! Filan zalimin şerrinden himayene sığınıyoruz” denir. Bu esma her iki tarafı kesen bir kılıç gibidir. Haksız yere okunmaz.

* Yâ Mümît esmasını 7 gün temiz bir tabağa yazıp üzerine 490 kez Mümît esmasını okuduktans onra su ile silerek bir kumarbaza, bir ayyaşa veya bir sapkına içirilirse bi iznillah bir daha o kişi bu kötülüklere dönmez.

El-Mümît esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati

Ebced değeri ve zikir sayısı ; 490

Zikir günü ; Salı

Zikir saati ; Merih (Öğleden 2 saat önce ve akşamdan 1 saat önce. Gece okumalarında tam gece yarısı.)

Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Sol kol ve sol böğür.

Gezegeni : Mars

Hangi burç üzerinde etkili : Akrep

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder