1 Şubat 2024 Perşembe

Esmaül Hüsna Ya Celil Fazileti

 Allah'ın güzel isimleri manasına gelen Esmaül Hüsna'ya dair merak edilenleri sizler için araştırdık. Esmaül Hüsna büyük bir şifa kaynağı olarak görülen Allah'ın sonsuzluğunu ve özelliklerini anlatan isimlerin tamamıdır. Esmaül Hüsna'nın iççinde yer alan Ya Celil esmasının faziletlerini ne anlama geldiğini sizler için araştırdık. Allah'ın ululuğunu ve sonsuz yüceliğini anlatmaktadır Ya Celil esması. Allah'ın sonsuz büyüklüğüne sığınan ve Ya Celil esmasının yüzü suyu hürmetine zelil olmaktan muhafaza olabilmeyi Allah nasip etsin.

NAZARDAN KORUNMA DUASI

ESMAÜL HÜSNA

TÜKETİCİ ŞİKÂYETİ

İSMİ AZAM DUASI

FETİH SURESİ

El-Celil Celalet ve azamet sahibi

Şanına yakışmayan ve yaramayan şeylerden uzak. Zatı ve sıfatları pek büyük ve ulu. Celâdet, ululuk ve heybet sâhibi, celâl sıfatları ile muttasıf… Celâdet ve ululuk, Allah’a mahsustur. Onun zâtı da büyük, sıfatları da büyüktür. Fakat bu büyüklük, cisimlerdeki gibi hacim veya yaşlılık itibarı ile değildir. Zamanla ölçülmez, mekânlara sığmaz.

El-Celil

El-Celil : الجليل

Cenab-ı Hak Buyuruyor: “Celal ve ikram sahibi Rabbinin zâtı bâki kalacak” (Rahman, 27)

“Celal ve ikram sahibi Rabbinin adı yücelerden yücedir.” (Rahman, 78)

Celil ismi, Kur’an’da bu şekliyle değil, Zü’l-celâli ve’l-ikram olarak Rahman suresinde iki yerde geçer.

Celalet ve ululuk ancak Allah’a mahsustur. Her yerde, her zaman hazır ve nazır olan Allah’ın ilmi her şeyi kuşatır.

Her büyük O’nun büyüklüğünün yanında hiç bir anlam ifade etmez.

Allah’ı diğer insanlardan daha fazla tanıyan ariflerin pek çoğu bu isimlerle O’nu dua etmeyi tercih ederler.

Bir müslüman ihlasla, inanarak ve yaşayarak “Yâ Celil” diye bu mübarek ismin zikrine devam ederse, onun tecellisine, eserlerine nail olur. Saygı görür. ahlakı güzelleşir. Zalimlerden kurtulur. Maddi ve manevi güce kavuşur.

ESMAÜL HÜSNA HAKKINDA GENEL BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu ismi bilmenin faydası

Allah’ın sana iyilik ve bağışta bulunup nimetler verdiği gibi sen de, başkalarına iyililik yap ve bağışta bulun. İnsanların yaptıkları hataları bağışla. Kötülükleri terk etmeyenleri güzelce terk et, kötülükleririni iyilikle başından sav. Seninle ilşikisini kesenle sen ilişkini kesme. Sana vermeyene sen vermeye devam et. Sana haksızlık edeni affet. Seni kötüleyen ve sana sövene karşılık verme, sabret. Allah’ın sana iyilik yaptığı gibi sen de başklarına iyilik yap ve sana kötülük edene iyilikle davran.

El Celil Ebced değeri ve zikir saati:El-Celil esmasının zikri(73) adettir.Zikir saati Güneş,Günü Pazar‘dır.

El-Celil Esmasının Fazileti, Havas ve Esrarı El-Celil ism-i şerifi, zalimlerin zulmünden, düşmanların hilesinden ve insanların hakaret ve küçümseyici bakışlarından kurtulmak ve saygın bir kişi olmak için, “Ya Celil Celle Celalühü” diyerek 73 kere okunur. El-Celil ism-i şerifi, zikreden veya miske ve zaferan’a yazıp üzerinde taşıyanın kadri yüce olur, manevi halleri güzeleşir. Surelerin Fazilet ve Sırlarını okumak için tıklayınız Bir önceki yazımız olan El-Kerim Esmasının Anlamı ve Faziletleri başlıklı makalemizde el kerim, el kerim ebced değeri ve el kerim esması hakkında bilgiler verilmektedir.

EL-CELİL Diye Okumak Nelere Faydası Var? EL-CELİL İsmini Okumanın İnsana Faydası Nedir?

99 Esmaül Hüsna'nın 42. sırasındaki, Allah'ın Faziletli El-Celil ismi; Zalimler için, sevilmek, sayılmak, hürmet görmek, heybet, güç, manevi güç, zalimi dize getirmek ve güzel ahlak için okunur.

EL-CELİL Ne İçin Okunur? 1-Şiddet yapan zalimi zelil hale getirmek isteyen; 5329 defa Yâ Celil ismini okur. 2- İnsanlardan sevgi görmek isteyen; Yâ Celil ismini zikreder. 3- İnsanlardan saygı görmek isteyen; Yâ Celil ismini zikreder. 4- İnsanlardan hürmet görmek isteyen; Yâ Celil ismini okur. 5- Güçlü ve heybetli görünmek isteyen; Yâ Celil ismini zikretmeye devam eder. 6- Manevi güç isteyen; Yâ Celil ismini zikretmeye devam eder. 7- Tehlikeden korunmak isteyen; Yâ Celil ismini okur. 8- Ahlâkının düzelmesini isteyen; Yâ Celil ismini zikreder ve zikretmeye devam eder. El-Celil isminin zikir sayısı kaç? El-Celil isminin zikir günü ne günler? El-Celil isminin zikir saati ne zaman?

El-Celîl : الجليل

Cenab-ı Hak Buyuruyor:

BismillahirRahmanirRahim

“Celal ve ikram sahibi Rabbinin zâtı bâki kalacak” Rahman-27

“Celal ve ikram sahibi Rabbinin adı yücelerden yücedir.” Rahman-78

Celîl ismi, Kur’an’da bu şekliyle değil, Zü’l-celâli ve’l-ikram olarak Rahmansuresinde iki yerde geçmektedir.

Celalet ve ululuk ancak Allah’a mahsustur. Her yerde, her zaman hazır ve nazır olan Allah’ın ilmi her şeyi kuşatmaktadır.

Her büyük O’nun büyüklüğünün yanında hiç bir anlam ifade etmez kati suretle…

Allah’ı diğer insanlardan daha fazla tanıyan ariflerin pek çoğu da bu isimlerle O’nu dua etmeyi tercih etmişlerdir.

El-Celîl Esması

Bir müslüman ihlasla, inanarak ve yaşayarak “Yâ-Celîl” diye bu mübarek ismin zikrine devam ederse, onun tecellisine, eserlerine nail olmaktadır. Hem saygı görür,hemde ahlakı güzelleşir. Zalimlerden kurtulmuş olur. Maddi ve manevi güce kavuşur.

El-Mü’min Esmasının Faydaları

Allah’ın sana iyilik ve bağışta bulunup nimetler verdiği gibi sen de, başkalarına iyililik yap ve bağışta bulun ki infak et. İnsanların yaptıkları hataları bağışlamak en büyük erdemli davranışlardan birisidir. Kötülükleri terk etmeyenleri güzelce terk et, kötülükleririni iyilikle başından sav. Seninle ilşikisini kesenle sen ilişkini kesme sakın. Sana vermeyene sen vermeye devam et herdaim. Sana haksızlık edeni affet affet ki, ehli mumin olduğunu göster. Seni kötüleyen ve sana sövene karşılık verme, sabret ve bekle. Allah’ın sana iyilik yaptığı gibi sen de başkalarına iyilik yapmaya devam et ve sana kötülük edene iyilikle davranarak erdemli olduğunu göster.

El-Celîl Esmasının Fazileti,

Havas ve Esrarı

El-Celîl ism-i şerifi, zalimlerin zulmünden, düşmanların hilesinden ve insanların hakaret ve küçümseyici bakışlarından kurtulmak ve saygın bir kişi olmak için, “Ya Celîl Celle Celalühü” diyerek 73 defa okunması gerekiyor.

El-Celîl ism-i şerifi, zikreden veya miske ve zaferan’a yazıp üzerinde taşıyanın kadri yüce olduğu gibi, manevi halleri de güzelleşmektedir.

Bir Hadis

Hz. Aişe R.A anlatıyor:

” Rasullullaha (Sallahu Aleyhi Vessellem) özlü duaları tercih eder, diğerlerini bırakırdı.” buyurmuşlardır…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder