6 Nisan 2017 Perşembe

Salavat Zamanı

صلاة حل العقدة
Salatul Hallul Ugad (Düğümleri çözme salatı)


احمد الصياد Ahmed Es Sayyâd (kuddise sirruhu) nun beyanı vechile; Seyyid Ahmed er-Rifa'i (kuddise sirruhu) ya mensup olan bu salavat-ı şerifenin her gün yüz kere okunması bütün sıkıntıların hal olması için çok tesirlidir.

صلاة حل العقدة
Salatul Hallul Ugad


اَللّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ الطَّاهِرِ الزَّكِيِّ صَلَاةً تُحَلُّ بَهَا الْعُقَدُ وَتُفَكُّ بِهَا الْكُرَبُ وَعَلى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمْ.

Allahumme salli ala seyyidina muhammedin nebiyyil ummiyyi et tahiri ez zekiyyi salaten tehullu bihal ugdetu ve tufekku bihal kurabu ve ala alihi ve sahbihi ve sellim.

Ey Allah! o nebiyyi-ümmi'ye (içi ve dışı) tertemiz ve pak olan Efendimiz Muhammed'e Ehli Beytine ve sahabesine öyle bir salat ile salatu selam eyle ki onun vesilesiyle düğümler çözülsün ve onun sebebiyle sıkıntılar açılsın.

*****
'' Allâhümme Salli Alâ Seyyidina Muhammed , adede mâ ındallâh minel adedi , bi kulli lemhati aynin , minel ezeli , ilel ebedi''

MANASI : « Ey Allâh-ım! Ezelden ebede, her göz kırpma adedince, Allâh katında bulunan adedler sayısınca Efendimiz Muhammed’e salât eyle.»

***
SALÂTÜ’L-FÂTİH SÎĞASI

(Salevatı fatih'i 1 defa OKUMADAN GEÇME kardeşim-Aşağıdadır.
İhlâsla Ömründe 1 kere dahi bu salâtı okuyan kişi cehenneme girmez. (Cehenneme girmesi mukadder olana nasip edilmez.)
Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm.
Allahümme Salli ve Sellim ve Bârik Alâ Seyyidinâ Muhammedinil Fâtihi limâ Uğlika vel Hâtimi li mâ Sebeka ven Nâsırıl Hakkı bîl Hakkı Vel Hâdî ilâ Sıratıkel Müstekıymi Sallellahü Aleyhi ve Alâ Alihi Ve Ashâbihi Hakka Kadrihi ve Mikdârihil Aziym.

Salatul fatih(Arapçasıyla okuyalım inşaALLAHURRAHMAN :

اَللّٰهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلٰى سَــيِّــدِنَا مُحَمَّدِ ۨالْفَاتِحِ لِمَا اُغْلِقَ وَالْخَاتِمِ لِمَا سَبَقَ نَاصِرِ الْحَقِّ بِالْحَـقِّ وَالْهَادِى اِلٰى صِرَاطِكَ الْمُسْتَقِيمِ وَعَلٰى اٰلِه۪ وَاَصْحَابِه۪ حَقَّ قَدْرِه۪ وَمِقْدَارِهِ الْعَظِيمِ.

salatul fatihin Manası :
“Ey Allâh-ım! Bütün kilitlenmişleri açan, bütün geçmiş (peygamber)leri sonlandıran, hak (din olan İslâm)a, Hakk (Te῾âlâ’nın emri) ile yardım eden ve Senin dosdoğru yoluna ileten Efendimiz Muhammed (sallallâhu aleyh-i ve sellem)’e, O’nun âl’ine ve ashâbına, O’nun gerçek kadrinin ve büyük şânının miktârınca salât-ü selâm eyle!”-ÂMİN.

*****

ALLAHUMME SALLİ VE SELLİM VE BARİK ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİHİ VE SAHBİHİ VESSELLİM Fİ KÜLLİ LEMHATİV-VE NEFESİN ADEDE MA VESİAHU ILMULLAH

Kaynak: Cübbeli Ahmet Hoca Efendi-Anonim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder