25 Haziran 2017 Pazar

Nazar Duası

Nazar değimiş kişeye 3-7 defa okunur
Evvelinde 7 Fatiha Şerif 7 Ayetel Kürsi Okuyun.
NAZAR DUASI

68/KALEM SURESİ -51-52.AYETLER


اَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm. 

وَإِن يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ
 وَمَا هُوَ إِلَّا ذِكْرٌ لِّلْعَالَمِينَ

"Ve in yekâdullezîne keferû le yuzlikûneke bi ebsârihim lemmâ semiûz zikra ve yekûlûne innehu le mecnûn.
Ve mâ huve illâ zikrun lil âlemîn"

 Meali :
51-  Muhakkak ki o kâfir olmuş kimseler (bir) zik(i)r (olan Kur’ân-ı Kerîm)i duydukları zaman elbette gözleriyle seni (yerinden) kaydırmalarına/ he lâk etmelerine/ pek yakın olmuştu! Bir de onlar (Kur’ân’da bulunan eşsiz ilimleri hiç anlayamadıkların dan dolayı, senin hakkında bir karar veremeyip): “Şüphesiz ki o elbette deli bir kimsedir!” diyorlar.
    52-  Hâlbuki o (Kur’ân), tüm âlemler için ancak (Allâh-u Te`âlâ tarafından gönderilen) büyük bir öğüttür.
Bu âyet-i kerîmeler göz ve nazarın hak olduğuna ve Allâh’ın izniyle tesir ettiğine delâlet etmektedir. Nitekim, nazarın; deveyi kazana, insanı mezara sokacak kadar etkili olduğuna delâlet eden sahih hadîs-i şerîfler mevcuttur. Rasûlûllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) zamanında Esedoğulları diye bilinen kabîlenin nazarı çok değerdi, onlardan biri üç gün aç kalıp sonra bir şeye gözü değdirir ve: “Böyle bir şey görmedim!” derse o şey mutlaka helâk olurdu. Müşrikler onlardan birini Rasûlûllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)`e getirip bu sözü söylettilerse de, Allâh-u Te’âlâ Habîbini nazardan korudu! (Beyzâvî, Nesefî, Hâzin) (http://www.kuranimecid.com/index.php?sayfa=565)


 Kendisini nazar değmiş bir kimseye bir kez okunması bile fayda getirir.

3 yorum: