24 Temmuz 2017 Pazartesi

Namaz Kilmak Sizi ve Ailenizi Koruma Altına Alır

Allah' Teala'nın Yardımının Gelmesi  İçin Namaz Kılmanın Önemi Çoktur.
Ne yazıkki bir çok insanımız benim kimseye zararım yok, herkeze elimden geldiği kadar iyi davranıp, hayvanlara karşı merhametli olduğunu o yüzden namazı kılmasada olur görüşünde.
Bir kişi çok iyi bir insan ve hayır sever olabilir ama ahirette bunlardan sorulmayacak bundan bir haber yaşıyor. Oysa Rabbimiz Namaz,Oruç,Hac, Zekat ve diğer farz ve vacip olan amellerinizden hesap soracak.

Siz farz olanları önce yapın sonra hayrınızı yapın, mutlaka mahşer günü Rabbim bundan dolayı size mükfatı verir. 

Namaz ve zikir  öncelikle ailenizi Allah'u Teala'nın korumasına alır.
Namaz kılmak zikir yapmak komşularınızı Allah'u Teala'nın korumasına alır.
Namaz kılmak ve zikir
VATANIMIZI TÜM DÜŞMANLARIMIZA KARŞI KORUMA ALTINA ALIR.!!!!!!!
Ülkemize yapılacak hertürlü saldırıya karşı
ALLAH'U TEALA'NIN YARDIMININ GELMESİ SAĞLAR. !!!!!!!


NAMAZ KILMAK NEFES ALMAK KADAR ÖNEMLİDİR. !!!!!!!

BU YAZIYI OKUYORSAN MÜSLAMANSIN DEMEK,
NAMAZ KILMIYORSAN MÜMİN OLAMADIN, MÜMİN OLMAK İÇİN ÖNCE NAMAZ KILMALISIN.


NAMAZ KILMAK VE ZİKİRLE ÜLKEMİ KURTULUR DEME KENDİNİ YABANA ATMA. SEN MÜSLAMSIN VE NAMAZLA MÜMİNSİN.  ŞEMSİYE MİSALİ NAMAZIN VE ZİKRİN 360 DERECE ETRAFINDAKİ KOMŞULARINIDA ETKİSİ ALTINA ALIR.  BU ETKİ HANELERLE BİRLİKTE ÖNCE SENİN EVİNİ VE DİĞER EVLERDE NAMAZ VE ZİKİR EHLİ OLANLARLA ÖNCE MAHALLE SONRA SEMT, SONRA ŞEHRİ, SONRADA ÜLKEMİZİ ALLAH'U TEALANIN KORUMASINA ALIR.  

FARKINDAMISIN ÜLKEMİZ, ŞEYTANI BİR ETKİ ALTINDA.  CİNAYETLER, HIRSIZLIK, YOLSUZLUK, ZİNA, FAİZİ HELAL SAYANLAR, KUMAR, DOLANDIRICILIK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR.
KENDİNİ SORGULA !!!!!!.



ÖYLE İSE SENDE NAMAZ KILMIYORSAN HEMEN BAŞLA ÖNCE KENDİN, SONRA AİLE FERTLERİNİ DE  TEŞFİK ET.


KILDIĞIN NAMAZA ALLAH'U TEALA'NIN İHTİYACI YOK.  

MAHŞERDE ONDAN SORULACAKSIN UNUTMA.
ZAMANI VAR DEME, BELKİ DE KILMAYA HİÇ FIRSATIN OLMAYACAK.
ÖLÜM SENİ NERDE NEZAMAN YAKALAR KENDİNE BİR SOR.


KILMADIĞIN HER VAKİT NAMAZINDANDAN HESAP SORULACAĞINA GÖRE 40-50 SENELİK FARZ NAMAZ BORCUNU NASIL KILACAKSIN HİÇ DÜŞÜNÜP HESAP YAPTINMI ?


5 VAKİT NAMAZ GÜNDE 1 SAAT. VAKTİM YOK ZEMİN BOZUK DEME
BAHANE ARAYIP BULMA, KENDİNİ KANDIRMA.



Ayet ve hadislerle namazın önemi ve mükafatı


وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ
NAMAZIN ÖNEMİ VE SEVABI-FAZİLETİ

İnsanın düzenli bir şekilde Rabbi ile bağlantısını sağlayan namaz, İslamın şartlarından biri ve en önemlisidir. Ergenlik çağına gelen, akıl sahibi her Müslüman’a günde beş vakit namaz kılmak farzdır. Gerek kitabımız Kur an-ı Kerimde, gerek Peygamberimizin Hadisi Şeriflerinde namazla ilgili pek çok emir ve öğüt vardır. Hutbemizin başında okuduğum ayet i kerimede Cenabı Hak şöyle buyuruyor:
“(Ey Muhammed !) Kitaptan sana vahyolunanı oku ve namazı dosdoğru kıl. Çünkü namaz insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah ı anmak elbette ( ibadetlerin ) en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı biliyor.” (1)

Namazın kişinin kalbini aydınlatacağı, kalbindeki aydınlığı artırmak isteyenin bunu namazla elde edebileceği de hadislerde vurgulanmıştır. Sevgili Peygamberimiz ( as.) şöyle buyuruyor: “ İslam beş temel üzerine kurulmuştur. Allah tan başka ilah olmadığına ve Muhammedin (a.s.) Allah ın Resulü olduğuna şahitlik etmek, namazı dosdoğru kılmak, zekât vermek, Allah ın evi Kabeyi haccetmek ve Ramazan Orucunu tutmaktır.” (2)

Allah ın sonsuz güç ve kudreti, kâinata koyduğu harika uyum ve nizamı, insana lütfettiği sayısız nimetler, akıl sahibi insanları O’na kaşı derin bir övgü, saygı, sevgi ve şükre yöneltir. Namaz bu saygı ve sevginin sürekli ve düzenli bir şekilde ifadesidir. İnsanın buna ihtiyacı vardır. Çünkü insan diğer canlılardan farklı olarak akıl, duygu, düşünce ve ruh sahibi olarak yaratılmıştır. Bedenin ihtiyaçları olduğu gibi ruhun da ihtiyaçları vardır. Namaz Allah’a inanan insanın ruhunun günlük gıdasıdır. Namazdan uzak kalmak, ruhu açlığa mahkûm etmek demektir. Her an Yüce Allah’ın sayısız nimet ve ihsanlarına kavuştuğunun bilinciyle yaşayan ve her an O’nun rahmetini üzerinde hisseden bir kul, o lütuf, ihsan ve rahmetin kaynağı ile bağını canlı tutmak ister. Namaz, kul ile rabbi arasındaki bağın güçlenmesine büyük katkı sağlar.
Değerli Müminler!
İmanın alameti, dinin direği, müminin miracı ve huzurun kaynağı olan namazı, cemaatle kılmak yalnız başına kılmaktan daha faziletlidir. Zira cemaatle kılınan namaz, Müslümanların kaynaşmasına vesile olur. Bir Hadis-i Şeriflerinde Efendimiz (sav.) : “ Cemaatle kılınan namazın sevabı, yalnız başına kılınan namazdan 27 derece efdaldir” buyurmuştur. (3)
Ancak cemaate devam eden kardeşlerimiz özellikle temizlik hususunda her zamankinden daha çok titiz olmalı, camide kimseyi rahatsız etmemeli, safları sık ve düzgün tutmalıdırlar.
Rabbimizin ilahi rahmet ve mağfiretine nail olmak istiyorsak, namazlarımızı tam bir samimiyetle kılmalıyız. Özellikle cemaatle namaza devam etmeliyiz. Peygamber efendimiz (a.s) ve sahabelerin namazı niçin hiç terk etmediklerini iyice düşünmeliyiz. Aile halkımıza da küçük yaştan itibaren namazı öğretmeli ve onlara bizzat örnek olmalıyız. Aksi halde Yüce Allah’ın “Sonra arkalarından öyle bir nesil geldi ki, namazı bıraktılar, şehvetlerine uydular. İşte bunlarda azgınlıklarının cezasına uğrayacaklardır.” (4) ilahi hükmü gereğince yargılanacağımızı, hesaba çekileceğimizi bilmeliyiz.

Yazımızı müslim’in Kab El-Eslemi’den rivayet ettiği bir Hadis-i şerifle bitirelim. Adı geçen sahabi diyor ki: Bir yolculuk sırasında Hz. Peygamber(sav.) le birlikte geceledim, hizmetinde bulundum. Bana: “Neyi arzu ediyorsun, iste” buyurdu.
— Ya Resulullah, Cennette seninle beraber olmayı arzu ediyorum, dedim. Gerçekten yalnız bunu mu istiyorsun? buyurdu.
— Evet, yalnız bunu istiyorum, dedim. Bunun üzerine Hz. Peygamber: “O halde pek çok namaz kılarak nefsin için bana yardımcı ol” diye öğüt verdi.

HAZIRLAYAN: Yusuf BÜYÜKÇELEBİ
_________________________
1-Ankebut Suresi ayet:45
2-Buhari, Müslim, Tirmizi Nesei: İman
3-Buhari, Tecrid Terc. C.2 Sayfa:606
4-Meryem Suresi ayet:60

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder