22 Aralık 2017 Cuma

El Halim (c.c.) Zikri Fazilet Ve Faydaları

El-Halîm (c.c.) esmasının manası : Günahkarlara ceza vermekte acele etmeyen gerçek ve mutlak hilm, (tabiat, huy yavaşlığı, yumuşaklık, sabır) affı, bağışlaması, müsamahası geniş olan. Acele ve kızgınlıkla iş görmeyen, yarattıklarına son derece iyi muamele eden demektir.
El-Halîm : الحليم  
Fazilet ve faydaları :
* Bir bardak suya 88 kere ” Ya Halîm ” okunduktan sonra sinir hastasına içirilirse sakinleşir.
* Kötü düşünceleri olana karşı 88 kere ” Ya Halîm celle celâlühû ” denirse o kişiden bir zarar gelmez.
* Her gün ” Ya Halîm celle celâlühû ” esmasını okuyan bütün bela ve musibetlerden korunur.
* Ekin tarlalarına ve meyve bahçelerine ” Ya Halîm ” ism-i ilahi okunursa bereketli ve bol ürün elde edilir.
* Bu isim ümidi tükenmekte olan kişiler için, çok önemlidir. Hayatına yeniden başlamak isteyenlere, tükendiğini düşünenlere, karamsarlığa kapılanlara bir ümit ışığıdır. Bu ismi her gün usulüyle okuyanlar, uyumlu bir kişiliğe sahip olurlar.
* Hayırsız eşler, huysuz kişiler üzerine okunduğunda fayda sağlar.
* Hz Musa Firavun ‘un yanına giderken şerrinden korktuğundan Ya Halim ismini okurdu.
* Bir makamda olan, idarecilik yapan kişilerin günde 88 kez okuması faydalı olacaktır.
* Öfkesine hakim olamayan kişiler, öfke anlarında 88 kez okurlarsa faydasını göreceklerdir.
* Gül suyuna ya da suya okuyarak, istediğiniz yere serpmeniz, oraya bereket getirecektir. Araçlara dökerseniz, kazadan emin olursunuz.
* Mahkemesi olanlar, giderken 88 kez okurlarsa, hakimin haksızlığına karşı korunurlar.
* Geceleri huzursuz olan, ağlayan çocukların yataklarının üzerine yazılarak asıldığında, üzerlerine 88 kez okunduğunda uyumlu, selim bir çocuk olmasına fayda sağlayacaktır.
* El-Halim ism-i şerifi, hiddet, kızcınlık ve gadap gibi kötü ahlakın sona ermesi, halim, selim ve yumuşak huylu ve güzel ahlaklı olmak için, “Ya Halim Celle Celalühü” diyerek 88 kere okunur.
* El-Halim ism-i şerifi, çok zikreden idareciliğinde halim olur, sözü makbul ve hürmete layık olur.
* Kim El-Halim ism-i şerifini bir kağıt üzerine yazar ve onu su ile siler ve suyu herhangi bir alet üzerine dökerse; onun bereketi çok olur.
* Kim, El-Halim ism-i şerifini bir kağıt üzerine levha halinde yazar bir binek içinde bulundurursa; her türlü tehlikelerden emin olur.
* Kim, bir meyve üzerine El-Halim ism-i şerifini yazar ve herhangi bir kişiye yedirirse; o kişi çok şiddetli bir sevgi ve aşkla onu sever. Bunu caiz olmayan haram olan şeyler için yazmak asla caiz değildir.
El-Halîm esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati :
Ebced değeri ve zikir sayısı ; 88
Zikir günü ; Cumartesi
Zikir saati ; Zuhal (Sabah  güneş  doğarken  ve  yaklaşık  ikindi  namazı  sonrasıdır. Gece  okumalarında  tam  gece yarısı.)
Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Sağ ayak bileği, Sol dirsek.
Gezegeni : Neptün
Hangi burç üzerinde etkili : Terazi
İçinde El Halim İsm-i şerifi geçen Kur’an ayetleri :
1-) Bakara suresi 225. ayet
لاَّ يُؤَاخِذُكُمُ اللّهُ بِاللَّغْوِ فِيَ أَيْمَانِكُمْ وَلَكِن يُؤَاخِذُكُم بِمَا كَسَبَتْ قُلُوبُكُمْ وَاللّهُ غَفُورٌ حَلِيمٌ
Okunuşu :
Lâ yuâhızukumullâhu bil lagvi fî eymânikum ve lâkin yuâhızukum bi mâ kesebet kulûbukum vallâhu gafûrun halîm(halîmun).
Anlamı :
Allah sizi, yeminlerinizdeki boş sözlerden dolayı muaheze etmez (sorumlu tutmaz). fakat, kalplerinizin kazandığı şeylerden (negatif derecelerden, şerlerden, günahlardan) sizi muaheze eder (sorumlu tutar). Ve Allah, Gafûr’dur, Halîm’dir.
2-) Bakara suresi 235. ayet
وَلاَ جُنَاحَ عَلَيْكُمْ فِيمَا عَرَّضْتُم بِهِ مِنْ خِطْبَةِ النِّسَاء أَوْ أَكْنَنتُمْ فِي أَنفُسِكُمْ عَلِمَ اللّهُ أَنَّكُمْ سَتَذْكُرُونَهُنَّ وَلَكِن لاَّ تُوَاعِدُوهُنَّ سِرًّا إِلاَّ أَن تَقُولُواْ قَوْلاً مَّعْرُوفًا وَلاَ تَعْزِمُواْ عُقْدَةَ النِّكَاحِ حَتَّىَ يَبْلُغَ الْكِتَابُ أَجَلَهُ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ يَعْلَمُ مَا فِي أَنفُسِكُمْ فَاحْذَرُوهُ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ غَفُورٌ حَلِيمٌ
Okunuşu :
Ve lâ cunâhe aleykum fîmâ arradtum bihî min hitbetin nisâi ev eknentum fî enfusikum, alimallâhu ennekum se tezkurûnehunne ve lâkin lâ tuvâıdûhunne sirran illâ en tekûlû kavlen ma’rûfâ(ma’rûfen), ve lâ ta’zimû ukdeten nikâhı hattâ yeblugal kitâbu eceleh(ecelehu), va’lemû ennallâhe ya’lemu mâ fî enfusikum fahzerûh(fahzerûhu), va’lemû ennallâhe gafûrun halîm(halîmun).
Anlamı :
(Bekleme süresi içindeki kadınlara), onlarla evlenme istediğinizi ima etmenizde veya kendi içinizde (böyle bir arzuyu) gizlemenizde sizin üzerinize günah yoktur. Allah, sizin onları daima hatırlayacağınızı bildi. Fakat onlara (örf ve adete uygun) bir söz söylemeniz hariç (üstü kapalı evlenme isteğiniz dışında), sakın onlarla gizlice sözleşmeyin. Farz olan bekleme süresi sona erinceye kadar nikâh akdine azmetmeyin. Ve Allah’ın, içinizde olanı bildiğini bilin! Artık O’ndan sakının. Allah’ın, Gafûr (ve) Halîm olduğunu bilin!
3-) İsra suresi 44.ayet
تُسَبِّحُ لَهُ السَّمَاوَاتُ السَّبْعُ وَالأَرْضُ وَمَن فِيهِنَّ وَإِن مِّن شَيْءٍ إِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدَهِ وَلَكِن لاَّ تَفْقَهُونَ تَسْبِيحَهُمْ إِنَّهُ كَانَ حَلِيمًا غَفُورًا
Okunuşu :
Tusebbihu lehus semâvâtus seb’u vel ardu ve men fîhinne, ve in min şey’in illâ yusebbihu bi hamdihî ve lâkin lâ tefkahûne tesbîhahum, innehu kâne halîmen gafûrâ(gafûran).
Anlamı :
yedi kat gökler ve yeryüzü ve onlarda bulunanlar, O’nu (Allah’ı) tesbih ederler. O’nu hamd ile tesbih etmeyen bir şey yoktur. Ve fakat onların tesbihlerini siz fıkıh edemezsiniz (anlayamazsınız, idrak edemezsiniz). Muhakkak ki O; Halim’dir, Gafûr’dur (mağfiret edendir).
4-) Hac suresi 59. ayet
لَيُدْخِلَنَّهُم مُّدْخَلًا يَرْضَوْنَهُ وَإِنَّ اللَّهَ لَعَلِيمٌ حَلِيمٌ
Okunuşu :
Le yudhılennehum mudhalen yerdavnehu, ve innallâhe le alîmun halîm(halîmun).
Anlamı :
(Allah), onları mutlaka razı olacakları bir yere dahil edecektir. Ve şüphesiz ki Allah, mutlaka en iyi bilendir, Halim’dir.
5-) Fatır suresi 41. ayet
إِنَّ اللَّهَ يُمْسِكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ أَن تَزُولَا وَلَئِن زَالَتَا إِنْ أَمْسَكَهُمَا مِنْ أَحَدٍ مِّن بَعْدِهِ إِنَّهُ كَانَ حَلِيمًا غَفُورًا
Okunuşu :
İnnallâhe yumsikus semâvâti vel arda en tezûlâ, ve le in zâletâ in emsekehumâ min ehadin min ba’dihî, innehu kâne halîmen gafûrâ(gafûran).
Anlamı :
Muhakkak ki Allah, gökleri ve yeri, zail olurlar diye (zail olmaması için) tutuyor. Gerçekten ikisi de zail olurlarsa (yok olurlarsa), ondan sonra, o ikisini (gökleri ve yeri) O’ndan (Allah’tan) başka tutacak (yoktur). Muhakkak ki O; Halîm’dir, Gafûr’dur (günahları sevaba çeviren).
6-) Tevbe suresi 114. ayet (Hz. İbrahim için kullanılmıştır.)
وَمَا كَانَ اسْتِغْفَارُ إِبْرَاهِيمَ لِأَبِيهِ إِلاَّ عَن مَّوْعِدَةٍ وَعَدَهَا إِيَّاهُ فَلَمَّا تَبَيَّنَ لَهُ أَنَّهُ عَدُوٌّ لِلّهِ تَبَرَّأَ مِنْهُ إِنَّ إِبْرَاهِيمَ لأوَّاهٌ حَلِيمٌ
Okunuşu :
Ve mâ kânestigfâru ibrâhîme li ebîhi illâ an mev’ıdetin vaadehâ iyyâhu, fe lemmâ tebeyyene lehû ennehu aduvvun lillâhi teberree minhu, inne ibrâhîme le evvâhun halîm(halîmun).
Anlamı :
Ve İbrâhîm’in babası için mağfiret dilemesi olamaz (olmaz). Yalnız ona vaadettiği vaad hariç. Fakat onun (babasının), Allah’ın düşmanı olduğu, ona belli olduğu (beyan edildiği) zaman, ondan uzaklaştı. İbrâhîm muhakkak ki evvah (yüreği çok sızlayan)tır, halîm (çok merhametli)dir.
1
İşlerin açıklığı için
Allâhümme innî es’elüke biesmâike
Yâ Allah
Yâ Rahman
Yâ Rahîm
Yâ’Alîm
Yâ Halîm
Yâ Azîm
Yâ Hakîm
Yâ Kadîm
Yâ Mukîm
Yâ Kerîm
سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ خَلِّصْنَا مِنَ النَّارِ Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l-emâ-ne’l-emâne hallisnâ mine’n-nâr.
Allah’ım Senden şu isimlerinin hakkı için istiyor ve yalvarıyorum.
Ey her şeyin Gerçek Mâbudu olan Allah
Ey dünyada dost ve düşman ayırt etmeden bütün mahlukatını rızıklandıran Rahman
Ey âhirette sadece dostlarına rahmet edecek olan Rahim
Ey herseyi hakkıyla bilen Alîm
Ey yarattıklarına son derece yumuşak muamele eden Halîm
Ey sonsuz büyüklük ve yücelik sahibi olan Azîm
Ey herşeyi yerli yerinde yapan Hakîm
Ey varlığının başlangıcı olmayan Kadîm
Ey herşeyi ayakta tutan Mukîm
Ey iyilik ve ikrami bol olan Kerîm
Bütün kusurlardan münezzehsin, Senden başka ilah yok. Eman ver bize. Bizi Cehennemden kurtar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder