29 Aralık 2023 Cuma

Esma-ül Hüsna El Mecid Fazileti

ESMAULLAHİ'L-HÜSNA KIRK DOKUZUNCU İSM-İ SERİF .

<< El Mecid  İSM-İ SERİFİ . İmam-ı Zerrük, M~~·l-'Ayneyn. İmam-ı Şebravi ve Yüsuf-u Nebhani (Rahimehumüllôh)ın beyanları vechile; lıı ism-i şerlfı "En kamil manadaki şeref ve sonu olmayan büyüklükteki mülk Kendisine ait olup, kullarına karşı ihsan ve kerem sahibi olan Yüce Zat" demektir.


 İSM-İ ŞERİFİNİN BAZI HAVASSI
1) Bu ism-i şerifi zikretmeye devam edenler şeref ve haysiyet bakımından yücelir.
 2) Abraş (derinin lekeli olması) hastalığına yakalanan birisi eyyam-ı biz yani hicri ayın 13. 14 ve 15. günlerinde oruç tutup. iftar vaktinden önce (sayısız olarak) bu ism-i şerifi zikretmekle meşgul olursa, bir rivayete göre ise yüz (100) kere bu ism-i şerifi okursa, Allah-u Te'ala'nın izniyle hastalığından kurtulur.
3) Her farz namazın ardından bu ism-i şerifi elli yedi (57) kere okuyan kişinin sureti (görünüşü) ve ahlakı çok güzelleşir.
4) Her kim sabah namazından sonra bu ism-i şerifi doksan dokuz (99) kere okuyup iki eline üfleyerek ellerini yüzüne sürerse ya da bütün vücuduna iki kere üflerse, Allah-u Te'ala'nın izniyle o kişi akranları arasında çok belirgin bir şekilde izzet, heybet ve muhabbet sahibi olur.


(YOsuf ibni İbrôhlm. Kazôu'l-hôcôt ve teyslrü'l-mühimmôt bi zikri esmôillôhi'l-hüsnô, sh:38; eş-Şeyh Môu'l-Ayneyn. Fôtiku'r-rotk alô Rôtikı l-fetk, sh:332; İmôm-ı ZerrOk, Şerhu Esmôillôhi'l-hüsnô, sh:79-80; Muhammed Şebrôvl, Fevôidü'l 'ızzi'l-esnô fr şerhi esmôillôhi'l-hüsnô. sh:59-60; YOsuf en-Nebhônl. Sa'ôdetü'd-dôreyn. sh:515; Seyyid Süleyman el-Hüseyni. Kenzü'l-havôs, 1/110-111)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder