29 Aralık 2023 Cuma

Esma-ül Hüsna Ya Rakib C.C. Fazileti

ESMAULLAHİ'L-HÜSNA KIRK DÖRDÜNCÜ iSM-i ŞERiF ((Ya Rakib\)) iSM-i ŞERiFi
 İmam-ı Zerrük, Mau'l- 'Ayneyn, İmam-ı Şebravi ve Yüsuf-u Nebhani (Rahimehumüllôh} ın beyanları vechile; (( , ~ JjJln ism-i şerifi "Gönüllerde gizlenen şeyleri bilen, herkesin yaptığını görüp gözeten, her şeyi murakebe eden, yarattıklarından bir an bile gafil olmayıp onların işlerine asla ilgisiz ve kayıtsız kalmayan" gibi manalara gelmektedir.

  iSM-i ŞERiFiNiN BAZI HAVASSI

1) Bir eşyasını kaybeden kişi bu ism-i şerifi zikrederse, Allah-u Te'ala'nın izniyle kaybettiği şeyi bulur.

2) Bir kimse muhafaza olunmasını istediği şey üzerine bu ism-i şerifi okursa, Allah-u Te'ala'nın izniyle korunmasını istediği o şeye bir zarar gelmez.

3) Düşük tehlikesi olan cenin için bu ism-i şerif yedi kere okunursa, Allah-u Te'ala'nın izniyle düşmekten kurtulur ve sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir.

4) Sefere giden kişi, elini aile fertlerinin boynuna koyarak yedi kere bu ism-i şerifi zikrederse, Allah-u Te'ala'nın izniyle hiçbirinin başına kötü bir şey gelmez.

5) Kendisinden uzakta kaldığı herhangi bir şeyin başına bir kötülük gelmesinden korkan kişi, bu ism-i şerifi bu niyetle elli kere okursa. korktuğu durum gerçekleşmez.

6) Her gün sabah namazından sonra bu ism-i şerifi ((Ya Rakib) ~n şeklinde altı yüz on iki (612) kere zikreden kişi daima Allah-u Te'ala'nın koruması altında olur.

7) Kırk gün boyunca oruç tutup her gün bu ism-i şerifi dört bin dört yüz kırk (4440) kere okuyan kişide acayip sırlar zuhur eder. Ayrıca bu kişi büyü olan bir mekana girse. oradaki büyü bile bozulur.


(Yusuf ibni İbrôhlm. Kazôu'l-hôcôt ve teyslrü'l-mühimmôt bi zikri esmôillôhi'l-hüsnô, sh:3B; eş-Şeyh Môu'l-Ayneyn, Fôtiku'r-rotk alô Rôtikı'l-fetk, sh:330; İmôm-ı Zerruk. Şerhu Esmôillôhi'l-hüsnô, sh:74; Muhammed Şebrôvl, Fevôidü'l 'ızzi'l-esnô fı şerhi esmôillôhi'l-hüsnô, sh:55-56; Yusuf en-Nebhônl, Sa 'ôdetü'ddôreyn. sh:514; Seyyid Süleyman el-Hüseyni, Kenzü'l-havôs, 1/110-111)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder