29 Aralık 2023 Cuma

Esma-ül Hüsna El Mücib ism-i şerifi Fazileti

ESMAULLAHİ'L-HÜSNA KIRK BEŞİNCİ SM-İ ŞERİF « El Mücib)) İSM-İ ŞERİFİ İmam-ı Zerrük, Mau'l-' Ayneyn, İmam-ı Şebravi ve Yüsuf-u Nebhani {Rahimehumüllah)ın beyanları vechile; i)) ism-i şerifi "Kulların isteklerine cevap veren, dualarını kabul eden" demektir. Mücib ism-i şerifi "Bir şey isteyene yardımıyla mukabelede bulunan, dua edenlerin duasına icabetle karşılık veren ve darda kalanların sıkıntısına kafi gelen" demektir. Hatta Allah-u Te'ala kulunun duasını kabul etmekle de kalmaz, bazen ona istediğinden daha hayırlısını da nasip edebilir.

 İSM-İ SERİFİNİN BAZI HAVASSI ... ;.
1) Her kim bu ism-i şerifi sabah namazından sonra doksan dokuz (99) kere okumaya devam ederse ailesiyle çok uyum içerisinde yaşar.

2) Güneş doğarken bu ism-i şerifi yirmi beş (25) kere zikreden kişinin duaları makbul olur.

3) Bu ism-i şerifi gece sabaha karşı elli beş (55) defa okuduktan sonra Allah-u Te'ala'ya dua eden kişinin duası müstecab olur.


(Yusuf ibni İbrahim, Kazau'l-hacat ve teysirü'l-mühimmat bi zikri esmaillahi'l-hüsna. sh:39; eş-Şeyh Mau'l-Ayneyn. Fatiku'r-ratk ala Ratikı l-fetk . sh:330; imam-ı Zerruk. Şerhu Esmaillahi'l-hüsna, sh:74; Muhammed Şebravi, Fevaidü'l ızzi'l-esna fi şerhi esmaillahi'l-hüsna, sh:55-56; Yusuf en-Nebhani, Sa'adetü'd-dareyn. sh:514; Seyyid Süleyman elHüseyni. Kenzü'l-havas, 1/111)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder