28 Mart 2019 Perşembe

İbrahim Suresi 7.Ayetin Fazileti (Şükür Edersek Rabbimiz Nimetlerinizi Artırırım Buyuruyor)


(79)  Bize verilen yediklerimiz, içtiklerimiz, giydiklerimiz, eşlerimiz çocuklarımız herşeyimiz , sağlığımız birer nimetse bizlere düşen verilen bunca NİMETE KARŞI RABBİMİZE ŞÜKRETMEK.
Hz. Peygamber de yaptığı ibadetleri Allah’ın verdiği nimetlere karşılık bir şükran ifadesi olarak değerlendirmektedir (Buhârî, “Teheccüd”, 6; Müslim, “Münâfikun”, 79-81).



وَاِذْ تَاَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ
(Ve iz te’ezzene rabbukum le in şekertum..)

14.İbrahim Suresi 7.Ayetin Bir Kısmı
( Rabbiniz size bildirmiş; eğer şükrederseniz (ni'metlerinizi) artırırız.).


Günde 100 okunabilir.

Buradaki şuur Aydınlığı, sahip olduğumuz , kullandığımız HER ŞEYİN, bize Nimet Olarak verildiğinin farkına VAR'maktır
Bunun kabulü , tanınması ve teşekkürüyle nimetin artarak DEVAMI sağlanıyorr.

Hayatımız, Aklımız, sağlığımız, İmanımız , SEVDİKLERİMİZ çocuklarımız, hayat arkadaşımız, İLMİMİZ, Şifamız , duygu ve düşüncelerimiz , sahip OL'duğumuz HER ŞEY , Nimet Olarak VERİLMİŞ'tir
Vereni tanıyarak gösterilen , teşekkür nezaketi , hem hepsini koruyor, hem de artırıyor
Eyy Rabbim , öncelikle Sana iman edip tanıyarak, HAMD ile Saygı ve Sevgimizi sunuyoruz.
Bu Duamızla , hem teşekkürümüzü , hemde AŞK-ı Rahman'a giden sebeplerimizi kolylaştırarak ARTIRRR..Aminn .
 Kaynak : Alıntı

Tefsir (Kur'an Yolu) Diyanet İşleri

Şükür, “verdiği nimetlerden dolayı kulun Allah’a minnettarlık duyması, bunu sözleri ve amelleriyle göstermesi” anlamında kullanılmaktadır. Kur’an’da kulluğun gereği olarak değerlendirilmiş, Allah’ın nimetlerine mazhar oldukları halde şükretmeyenler kınanmıştır (bk. A‘râf 7/10; Nahl 16/78; Gafir 40/61). Hz. Peygamber de yaptığı ibadetleri Allah’ın verdiği nimetlere karşılık bir şükran ifadesi olarak değerlendirmektedir (Buhârî, “Teheccüd”, 6; Müslim, “Münâfikun”, 79-81). Şükür sadece sözle değil, eldeki nimetlerin gerçek sahibinin Allah olduğuna gönülden inanarak bu nimetleri Allah’ın rızasına uygun şekilde kullanmakla olur. Servetin şükrü muhtaçlara yardım etmek, ilmin şükrü bilgiyi insanların yararına kullanmak, sıhhatin şükrü ise Allah’a kulluk ve insanlara hizmet etmektir. Yüce Allah burada olduğu gibi başka âyetlerde de şükrünü yerine getirenlere daha çok nimet vereceğini vaad etmiştir (krş. Âl-i İmrân 3/144-145; Zümer 39/7). Âyette Allah Teâlâ İsrâiloğulları’na verdiği çeşitli nimetleri Hz. Mûsâ vasıtasıyla onlara hatırlatarak şükredenlere bu nimetleri kat kat arttıracağına, nankörlük edenleri de şiddetli bir şekilde cezalandıracağına işaret etmektedir.


Kaynak : Kur'an Yolu Tefsiri Cilt: 3 Sayfa: 305

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder