21 Haziran 2024 Cuma

PEYGAMBER EFENDİMİZİ VEYA VEFAT ETMİŞ BİR KİMSEYİ RÜYADA GÖRMEK

PEYGAMBER EFENDİMİZİ VEYA VEFAT ETMİŞ BİR KİMSEYİ RÜYADA GÖRMEK
İmâm-ı Cafer Sâdık Hazretleri Havvâssu'l-Kur'ân isimli kitabında buyurdu: "Bir kimse yatsı namazından sonra hiç yüzünü kıbleden çevirmeden kalkıp iki rekat hacet namazı kılıp namazdan sonra yine yüzünü hiç kıbleden çevirmeden 1000 defa Efendimiz Hazretlerine salevat-ı şerife okuyup ardından 1000 defa Kevser sure-i celilesini okuyup Cenab-ı Hakka iltica etse elbette, hiç şüphesiz rüyasında Efendimiz ﷺ'i veya dilediği kimseyi görür ve halinden haber alır. Bu amel tecrübe olundu.
Yine Câfer-i Sâdık Hazretleri buyurdu: "Bir kimse güneş batarken 100 defa Kadr sure-i celilesini okusa, akşam namazını kılıp sonra 100 defa daha bu sure-i celileyi okusa o gece rüyasında Efendimiz ﷺ'i görmek nasib olur.
Bir kimse her hangi bir arabi ayın ilk Cuma gecesi gusül edip, 12 rekat hacet namazı kılsa, her rekatta Fâtiha-i şeriften sonra 1 defa Müzemmil sure-i celilesini okusa, selam verdikten sonra Efendimiz ﷺ'e 1000 defa salevat-ı şerife okusa, sonra yatıp uyusa elbette ve elbette rüyasında Peygamber efendimizle müşerref olur, her türlü haceti reva olunur.