14 Kasım 2023 Salı

SIKINTILARIN, DERTLERİN VE KEDERLERİN AÇILMASI

SIKINTILARIN, DERTLERİN VE KEDERLERİN AÇILMASI, RIZKIN KOLAYLAŞMASI, HAPİSTEKİNİN KURTULMASI, İSTEKEKLERİN ACİL YERİNE GELMESİ VE ZALİMLERİN GÖZLERİNDEN GİZLENMEK İÇİN OKUNACAK DUALAR (3)
 
Ahmed Deyrebî Hazretleri "el-Mücerrebât" isimli eserinin on beşinci babında şöyle demiştir:
Allâh-u Te'âlâ'nın Latîf ism-i şerifi, kadri yüce ve şanı meşhur bir ism-i şeriftir ki bereketi zahir olmuş ve fazileti şamil olmuştur. Zira bu ism-i şerif ile yapılan duaya icabet süratlidir. Rızıkların celbi, isteklerin yerine gelmesi, sıkıntıların açılması, zalimlerin hilelerinin def edilerek helak edilmeleri gibi birçok konuda bu ism-i şerifin pek çok sırrı ve acayip havassı (ilginç özellikleri) vardır. Ulema ve evliyadan bazısı kendi hali ve makamı nisbetinde bu ism-i şerif ile alakalı zikirler hakkında konuşmuşlardır. Şimdi ben de sana bu hususta bazı virdler zikredeceğim:
 
3. Latîf ism-i şerifini aded-i kebir (büyük sayı) üzere zikretmek isteyen kişi temiz bir mahalde temiz elbiseler giyinerek, bedeni de temiz vaziyette iki rekat hacet namazı kılar, sonra kıbleye dönük vaziyette oturarak "Yâ Latîf!" ism-i şerifini 1000 kere okur, her 1000 kereden sonra aşağıda zikredeceğimiz duayı bir okur, böylece büyük sayısı olan 16.641 sayısı tamamlanana kadar dua 16 kere okunmuş olur. Sayı tamamlandığında ise inşâ Allâhü Te'âlâ hacet görülmüş olur. İsm-i şerif her 1000 kere zikredildiğinde 1 kere okunacak dua şudur: "Allâhümme ente ekrabü min külli karîbin ve ekramü min külli kerîmin ve ecvedü min külli cevâdin ve ehfezu min külli hafîzin ve eltafü min külli latîfin, fe es'elüke bi hakkismike'l-latîfi en tüse(kh)(kh)ira lî min (kh)alkike men yekdî hâcetî ve yedfeğ 'annî (kh)asmî ve tüncînî mimmen zalemenî ve 'âdânî bi hakkike yâ Latîf! Yâ Latîf! Ültuf bî 'inde'ş-şedâidi ve neccinî mine'l-mekâyidi küllihâ, ﴾Allâhü latîfün bi 'ibâdihî yerzüku men yeşâü ve hüve'l-kaviyyü'l-'azîz﴿"
 
اَللّٰهُمَّ أَنْتَ أَقْرَبُ مِنْ كُلِّ قَرِيبٍ وَ أَكْرَمُ مِنْ كُلِّ كَرِيمٍ وَ أَجْوَدُ مِنْ كُلِّ جَوَادٍ وَ أَحْفَظُ مِنْ كُلِّ حَفِيظٍ وَ أَلْطَفُ مِنْ كُلِّ لَطِيفٍ، فَأَسْأَلُكَ بِحَقِّ اسْمِكَ اللَّطِيفِ أَنْ تِسَخِّرَ لِي مِنْ خَلْقِكَ مَنْ يَقْضِي حَاجَتِي وَ يَدْفَعْ عَنِّي خَصْمِي وَ تُنْجِينِي مِمَّنْ ظَلَمَنِي وَ عَادَانِي بِحَقِّكَ يَا لَطِيفُ! يَا لَطِيفُ! اُلْطُفْ بِي عِنْدَ الشَّدَائِدِ وَ نَجِّنِي مِنَ الْمَكَايِدِ كُلِّهَا، ﴿اَللهُ لَطِيفٌ بِعِبَادِهِ يَرْزُقُ مَنْ يَشَٓاءُۚ وَهُوَ الْقَوِيُّ الْعَزِيزُ۟﴾
"Ey Allâh! Sen her yakından daha yakınsın, her ikram edenden daha ikram edicisin, her cömertten daha cömertsin, her koruyandan daha muhafaza edicisin ve her lütufkardan daha lütuf sahibisin.
Latîf ism-i şerifin hürmetine Senden diliyorum ki; yarattıklarından her kim hacetimi görecek, hasmımı benden def edecek, bana zulmeden ve düşmanlık edenden beni kurtaracaksa onu bana müsahhar kılasın. Ya Latîf! Ya Latîf! Zatın hakkı için zor zamanlarda bana lütufkar ol ve beni bütün tuzaklardan kurtar.
﴾Allâh kullarına Latîf'tir (çok lütufkardır), (bu lütfun bir tezahürü olarak, onların hak edip etmemelerine bakmaksızın) dilediğini (istediği şekilde) rızıklandırır. (Her şeye hakkıyla gücü yeten ve istediği hiçbir şey engellenemeyen) Kaviyy de, 'Azîz de ancak Odur.﴿" [Ahmed ed-Deyrebî, Fethu'l-Meliki'l-Mecîd, sh:38]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder