4 Temmuz 2023 Salı

BİR KİŞİYE HİÇBİR KİMSENİN KÖTÜLÜGÜNÜN DOKUNMAMASI İÇİN DUA

BİR KİŞİYE HİÇBİR KİMSENİN KÖTÜLÜGÜNÜN DOKUNMAMASI İÇİN YAZILACAK BİR NUSKA
Her kim aşağıdaki duayı misk, zaferan (safran) ve gül suyu karışımından yapılan bir mürekkeple bir kağıda yazıp nuska yaparak üzerinde taşırsa, Allâh-u Te'âlâ'nın izniyle o kişiye hiç kimsenin kötülüğü dokunamaz. Yazılacak olan nuska şudur:


﴿هٰذَا يَوْمُ لَا يَنْطِقُونَۙ ۝ وَلَا يُؤْذَنُ لَهُمْ فَيَعْتَذِرُونَ﴾ ﴿فَوَقَعَ الْحَقُّ وَبَطَلَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَۚ﴾ ﴿وَوَقَعَ الْقَوْلُ عَلَيْهِمْ بِمَا ظَلَمُوا فَهُمْ لَا يَنْطِقُونَ﴾ ﴿حٰمٓ ۝ عٓسٓقٓ۠﴾ حُمِيتُ ﴿كٓهٰيٰعٓصٓۜ﴾ كُفِيتُ عَقَدْتُ عَنِّي أَلْسِنَةَ الْخَلْقِ وَ الْبَشَرِ مِنْ كُلِّ أُنْثَى وَ ذَكَرٍ بِأَلْفِ أَلْفِ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ وَ صَلَّى اللهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آلِهِ وَ صَحْبِهِ أَجْمَعِينَ

 
Nuskadaki Zikirlerin Manası
"İşte bu, onların (kapıldıkları büyük dehşet ve aşırı şaşkınlık nedeniyle dilleri tutulup) konuşamayacakları gündür. Onlara izin de verilmeyecektir ki, özür beyan edebilsinler." (Mürselât Suresi:35-36)
"Artık hak iyice belirdi ve onların yapmakta bulunmuş oldukları şeyler(in) batıl oldu(ğu açığa çıktı)." (A'râf Suresi:118)
"Böylece zulümleri sebebiyle o (azap) söz(ü) onlar üzerine gerekli olmuştur da, artık onlar (ağızlarına mühür vurulduğu için) konuşamazlar." (Neml Suresi:85)
"Hâ, Mîm, Ayn, Sîn, Kâf. (Bu huruf-u mukatta'a vesilesiyle) himaye olundum. Kâf, Hâ, Yâ, Ayn, Sâd. (Bu mübarek harflerle) kifayet olundum (isteklerim yerine geldi).
Milyon kere 'En üstün, en büyük ve en yüce olan Allâh-u Te'âlâ'nın yardımı olmadan (hiçbir şeye) güç ve kuvvet yetmez' zikri(vesilesi)yle erkek ve dişiden olan bütün mahlukatın ve beşerin dillerini kendimden bağladım.
Allâh-u Te'âlâ Efendimiz Muhammed'e ve onun al-i ashabının hepsine salat-ü selam eylesin." [Abdülhâdî Muhammed Harse, el-Edviyetü'l-İlâhiyye vel-ed'ıyetü'n-nebeviyye li cemî'i'l-emrâzi'n-nefsiyyeti ve'l-cesediyye, sh:49]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder