4 Eylül 2020 Cuma

FÂTİHA SÛRESİ HAKKINDAKİ BAZI HAVÂS Dertlerin İzalesi İçin Fâtiha Suresi Okumak 2

 

FÂTİHA SÛRESİ HAKKINDAKİ BAZI HAVÂS 


Dertlerin İzalesi İçin Fâtiha Suresi Okumak

 
2. Derdinden ve sıkıntısından kurtulmak isteyen kişi yağmur yağdıktan sonra abdestli bir halde kıbleye müteveccihen (yönelmiş olarak) oturup 30 ya da 40 kere Fâtiha Suresi'ni okuduktan sonra Esmâ-i Hüsnâ'yı, ardından da: 
“Euzübillahimineşşeytanirracim” “Bismillahirrahmanirrahim”
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 

وَذَا النُّونِ اِذْ ذَهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ اَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادٰى فِي الظُّلُمَاتِ اَنْ لَٓا اِلٰهَ اِلَّٓا اَنْتَ سُبْحَانَكَۗ اِنّ۪ي كُنْتُ مِنَ الظَّالِم۪ينَۚ
 
 
Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne).
 
Anlamı : Zünnûn’u da hatırla. Hani öfkelenerek (halkından ayrılıp) gitmişti de kendisini asla sıkıştırmayacağımızı sanmıştı. Derken karanlıklar içinde, “Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Seni eksikliklerden uzak tutarım. Ben gerçekten (nefsine) zulmedenlerden oldum” diye dua etti.
 
 
 
 
(el-Enbiyâ Suresi:87) ayet-i kerimesini okursa, Allâh-u Te'âlâ o kişinin sıkıntısını izale eder. 
 
 
 
 
[Muhammed ibnü 'Alî Hırîd et-Terîmî, el-Vesâilü'ş-şâfi'a fi'l-ezkâri'n-nâfi'a, sh:451]
 

 
[Şihâbüddîn eş-Şercî, el-Fevâid fi's-sılâti ve'l- 'avâid, sh:5; Muhammed ibnü 'Alî Hırîd et-Terîmî, el-Vesâilü'ş-şâfi'a fi'l-ezkâri'n-nâfi'a, sh:451; Muhammed Hakkî en-Nazillî, Hazînetü'l-esrâr, sh: 118]
 
 ALINTIDIR
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder