18 Temmuz 2023 Salı

Hicri Sene Başı Duası (18.07.2023 Salı'yı,19.07.2023 Çarşamba'ya Bağlayan Gece)

 


 [1] Mâü’l-Ayneyn, Na‘tü’l-Bidâyât, s. 167. [2] Müslim, Sıyam:55; Tirmizî, Savm:40.
[3] Buhârî, “Îmân”, 4; Ebû Dâvûd, “Cihâd”, 4, “Vitir”, 11; Müsned, IV, 114.

 

Hicrî Sene Başı Duâsı

Sıbt ibnü’l-Cevzî (Rahimehullâh) gibi bâzı ulemadan nakledilen rivâyete göre: “Her kim Muharrem ayının evvelinde (Hicrî Sene Sonu (30 Zilhicce 1444 / 18 Temmuz 2023 Salı)

Hicrî Sene Başı (1 Muharrem 1445 / 19 Temmuz 2023 Çarşamba)

Hicrî Sene Sonu Duasının, Zilhicce ayının son günü akşam ezanı okunmadan evvel 3 kez okunması tavsiye edilmektedir.

Hicrî Sene Başı Duasının ise, Muharrem ayının ilk günü akşam ezanı okunmadan evvel 3 kez okunması tavsiye edilmektedir.

3 kere: 

Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdülillâhi rabbil âlemin. Vessalâtü vesselâmu alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Allâhümme entel ebediyyül qadîm. El hayyül kerîm. El Hannânül Mennân. Ve hâzihî senetün cedîdeh. Es-elüke fîhel ismete mineşşeytânirracîmi ve evliyâih. Vel avne alâ hâzihinnefsil emmârati bissû. Vel iştiğale bimâ yuqarribunî ileyke ya Kerîmu ya Zel celâli vel ikrâm. Bi rahmetike yâ erhamerrâhimîn. Ve sallallâhu ve selleme alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihî ve ehli beytihî ecmaîn. 


Rahmân ve Rahîm olan Allâh’ın adıyla! Bütün hamdler, âlemlerin Rabbi olan Allâh’a âittir. Salât-ü selâm, Efendimiz Muhammed’in ve âl-i ashâbının tamâmının üzerine olsun. Ey Allâh! Sen Ebedî’sin, Kadîm’sin (başlangıcın ve sonun yoktur). Hayy’sın, Kerîm’sin (hâkîkî hayat sâhibi de, kerem sâhibi de ancak Sensin). Hannân’sın, Mennân’sın (son derece acıyan ve çokça lütuflarda bulunan Rabbimiz’sin).

İşte bu yeni senedir. Ben bu sene Senden dilerim ki beni kovulmuş şeytandan ve onun dostlarından koruyasın, kötülüğü çokça emreden bu nefse karşı bana yardım edesin ve beni Sana yaklaştıran amellerle meşgul edesin. Ey kerem sâhibi! Ey celâl ve ikrâm sâhibi! Ey acıyanların en merhametlisi! Rahmetinle (duâmı) kabul eyle! Allâh-u Te’âlâ, Efendimiz ve Peygamberimiz Muhammed (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)e, âl-i ashâbının ve Ehl-i Beyti’nin tamâmına salât ve Selâm eylesin. Âmîne!’ derse, şeytan: ‘Ömrünün kalan kısmında kendisini güvenceye aldı, artık biz bu kişden ümidi kestik.’ Der ve Allâh (Celle Celâlühû) ona, kendisini şeytan ve etbâından sene boyunca korumak üzere iki melek görevlendirir.” (es-Safûrî, Nüzhetü’l-mecâlis, 1/156; Sıbt ibnü’l-Cevzî, Mir’âtü’z-zemân fî tevârîhi,l-a’yân, 22/180; Mâü’l-‘Ayneyn, Na’tü’l-bidâyât, sh:165; ed-Diyarbî, el-Mücerrebât, sh: 70-71; ‘Abdülhamîd Kuds, Kenzü’n-necâh ve’s-sürûr, sh:69)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder