26 Ocak 2024 Cuma

Esma-ül Hüsna "el-Halîm" Fazileti

ESMÂULLÂHİ'L-HÜSNÂ HAVÂSSI (OTUZ ÜÇÜNCÜ İSM-İ ŞERİF)
"el-Halîm" اَلْحَلِيمُ
el-Halîm, Yüce Rabbimizin "Cezalandırmaya gücü yettiği halde hemen ceza vermeyen; günahkar kullarının isyanına rağmen cezalandırmakta aceleci olmayan, çok sabırlı; mühlet veren, cezaları erteleyen" manalarına gelen ism-i şerifidir. 
 BU İSM-İ ŞERÎFİN HAVÂSSI
1. Her kim bu ism-i şerifi her namazdan sonra seksen sekiz kere okumaya devam ederse ahakı güzelleşir.
2. Her hangi bir işte sorumluluk sahibi olan yetkili bir kişi bu ism-i şerifi zikretmeye devam ederse, o işte yetkili olduğu mevkiden azledilmez ve görevini rahatça devam ettirir.
3. Her kim misk, zaferan (safran) ve gül suyu karışımından yapılan bir mürekkep ile bu ism-i şerifi bir kağıda yazıp, o kağıdı içinde su olan bir kapta, yazı suya geçinceye kadar beklettikten sonra o suyu alıp iş yerine ve iş aletlerine serpiştirirse işinde birçok başarılara muvaffak olur.
4. Üzerinde bu ism-i şerifin yazılı olduğu bir gemiye binen kişi Allâh-u Te'âlâ'nın izniyle boğulmaz, bir araca binen de kötü bir akıbete uğramaz.
5. Bir kişi sinirlendiği anda bu ism-i şerifi okursa sakinleşir.
6. Gazaplanan bir kişinin yanında bu ism-i şerif seksen sekiz kere okunursa Allâh-u
Te'âlâ'nın izniyle o kişinin gazaplı hali geçer. [Yûsuf ibni İbrâhîm, Kazâu'l-hâcât, sh:33; eş-Şeyh Mâu'l-'ayneyn, Fâtiku'r-ratk alâ Râtikı'l-fetk, sh:327; İmâm-ı Zerrûk, Şerhu Esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:63-64; Muhammed Şebrâvî, Fevâidü'l 'ızzi'l-esnâ fî şerhi esmâillâhi'l-hüsnâ, sh:42; Yûsuf en-Nebhânî, Se'âdetü'd-dâreyn, sh:511; Seyyid Süleymân el-Hüseynî, Kenzü'l-havâs, sh:1/98, 3/199]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder