20 Şubat 2024 Salı

Esma-ül Hüsna, El-Muid Fazileti ve Havvası

 


Allah'ın güzel isimleri manasına gelen Esmaül Hüsna'dan El Muid zikri 'Yarattıklarını yok edip sonra tekrar diriltecek olan' manasına gelmektedir. El Muid Esması hangi durumlarda okunur? El Muid esmasının ebced değeri ve zikir vakti ne zamandır? Sizler için El Muid esmasını araştırdık. İşte El Muid esması hakkında bilmeniz gerekenler...Esmaül Hüsna

En güzel isimler manasına gelen Esmaül Hüsna Allah'ın 99 adet ismi bulunmaktadır. Esmaül Hüsna içerisinde büyük faziletler barındırır. Her ismin ayrı fazileti vardır.Bu yazımızda El Muid Esmasının faziletlerini bulabilirsiniz. El-Muid esmasının Anlamı : Canlı varlıkları öldükten sonra tekrar dirilten, tekrar yaratan, ölmüş olanların canlarını tekrar geri iade eden demektir. Yaratılmışları yok ettikten sonra tekrar yaratan.

EL MUÎD

Mahlukatı hayattan sonra ölüme, öldükten sonrada tekrar hayata iade eden; öldüren ve dirilten

Cenab-ı Hakk zamanı gelince yarattıklarının çürümüş bedenlerini en ince teferruatına kadar El- Mu’id esmasının tecellisiyle yeni baştan yaratacak ve her bedenin ruhunu kendisine iade edecektir.

Yaratılmışları yok ettikten sonra tekrar yaratan, ölümden sonra tekrar dirilten Allahü Teala’dır.

El- Mu’id esmasının zikri 124 adettir. Zikir saati Utarit, günü Perşembe‘dir.

El-Muîd Arapça Yazılışı

El-Muid : المعيد

Ya Muid : يَا مُع۪يدُ

El- Mu’id esmasının ebced değeri, zikir sayısı:

Ebced değeri ve zikir sayısı ; 124

Zikir günü ; Perşembe

Zikir saati ; Perşembe Utarit yani öğleden bir saat önce ve akşama bir saat kala, gece okumalarında tam gece yarısı.

Eldeki fırsatları değerlendirmek için : El- Mu’id okunmalıdır.

El- Mu’id isminin Özellikleri, Faziletleri ve Faydaları:

Her gün 181 defa “Yâ Mübdî, Yâ Mü’id celle celalühû” esmasının zikrine devam edenin her hayırlı muradı Allah’ın izni ile olur.

Unutkanlık hastalığı çekenler her gün “Ya Muiyd celle celâlühû” ism-i şerifini okursa unutkanlık hastalığından kurtulur.

5 vakit namazdan sonra “Ya Muiyd celle celâlühû” zikrine devam edenin bozulmuş olan işleri kısa zamanda düzelir.

Bu ismin zikri ile gereği gibi meşgul olan kimseler psikolojik sıkıntılardan kurtulur.

Korkulu rüya görenler “Ya Mu’îd” ism-i şerifinin zikrine devam etmeleri halinde bu durumdan kurtulur.

“Yâ Mübdî, Yâ Mü’id” isimleri birlikte okunup zikrine devam edilirse, unutkanlığa karşı faydalı olur. Zikrine devam eden kimse, hafıza canlılığı ve kolay hatırlama özelliği kazanır.

“Ya Mu’îd” ism-i şerifini her gün 124 defa zikretmeyi vird edinen kimse, kıyamet ve ahireti düşünür, gaflette yaşamaktan kurtulur.

“Ya Mu’îd” ism-i şerifini zikrine devam eden kimsenin kaybettiği şeyler mutlaka bir gün kendine geri gelir.

İşleri bozulmuş, işlerinde başarıyı bulamamış kimse işlerin yoluna girmesi niyetiyle her gün sabah ve yatsı namazından sonra 124 defa “Ya Mu’îd” esmasının zikrine devam ederse, en kısa zamanda işleri yoluna girer. Konuşup görüştüğü kimseler kendisine yardım eder ve sözü sohbeti itibar görür. Sevilen bir insan olur.

“Ya Mu’îd” esmasının zikri ile her gün belirtilen adette meşgul olan kimseler psikolojik sıkıntılardan kurtulur.

Öldükten sonra tekrar dirilten. Yaratılmışları yok ettikten sonra tekrar yaratan… Herşey mukadder olan ömrünü tamamlayıp öldükten sonra, Allah’tan başka kimse kalmaz, fakat varken yok olan bu insanları âhiret günü Allah Teâlâ diriltip yeniden hayatlandırır, yeniden yaratır. Sonra da dünya hayatlarında yaptıkları işlerden hesaba çeker.

El Muid ism-i şerifi, elden çıkan maddi ve manevi nimetlerin geri dönmesi ve bozulmuş işin düzelmesi için “Ya Muid Celle Celalühü” diyerek 124 kere okunur.

El Muid ismi şerifi 7 gün evin dört tarafına 70 kere “Ya Muid Celle Celalühü” diyerek okunursa kaybolan şey salim olarak çıktığı yere gelir.

Bir kimsenin ev halkından birisi yolda eğlense ve ondan bir haber gelsin, bir haberim olsun isterse, evdekiler uyuduktan sonra El Muid ism-i şerifini yetmiş kere “Ya Muid Celle Celalühü” diyerek evinin dört bir tarafına üflemelidir ve “Ya Müid, filan kimseyi bana geri dönde veya haberini gönder” diye dua etmelidir. Umulur ki yakın bir zamanda o kaybolan veya eğlenen kimsenin ya kendisi ya da haberi gelir.

El-Muid Esmasının Anlamı ve Faziletleri

El-Muid : المعيد

Cenab-ı Hak buyuruyor:

“Başlangıçta insanları yaratan O’dur. Mahşerde de yaratacak O’dur. “Allah’ın rahmetinin eserlerine bir bak: Arzı, ölümünün ardından nasıl diriltiyor! Şüphesiz O, ölüleri de mutlaka diriltecektir. O, her şeye kadirdir.” (Rum, 50)

“Senin yeryüzünü kupkuru görmen de Allah’ın âyetlerindendir. Biz onun üzerine suyu indirdiğimiz zaman, harekete geçip kabarır. Ona can veren, elbette ölüleri de diriltir. O, her şeye kadirdir.”(Fussilet, 39)

“Ey kâfirler! Siz ölü iken sizi dirilten Allah’ı nasıl inkâr ediyorsunuz? Sonra sizi öldürecek, tekrar sizi diriltecek ve sonunda O’na döndürüleceksiniz.” (Bakara, 28)

El-Muid Esması

Ölümlerinden sonra varlıkları yeniden dirilten, canlarını iade eden, yeniden yaratan. ikinci kez yaratılış, başka bir şekilde yaratılış değildir. Var olup yok olan bir şey,başka şekilde değil aynen yaratılacaktır. Dünyadaki insan nasıl ise, kıyamet gününde de aynı olacaktır. Her müslüman, Allah’ın ilk kez ve (âhirette) ikinci kez yaratan olduğunu bilmelidir. Yok olduktn sonra onları tekrar yaratacak olan O’dur. O’nun tekrar yaratması bir ihtiyaçtan değil, bir hikmet gereği kudretinin bir göstergesi içindir.

Halbuki iş bu kadar değil, bunun ilerisi de var. O sizi öldürdükten sonra yine diriltir ve diriltecektir. Size önce verdiği gibi ve hatta ondan daha yüksek yine bir hayat verir ve verecektir. Ba’sü ba’de’l-mevt(öldükten sonra dirilmek) de haktır. Görmez misin olan yine olur. Eğer olmasaydı sen kâinatta hiçbir kanun göremezdin. Bir yaptığını bir daha yapamazdın. İlimden, sanattan hiçbir hissen olmazdı. Sen bu sayededir ki hangi şeyi iyi bilirsen onu bir daha ve bir daha yapabilirsin. Tohumlarını bu sayede eker, çiftlerini bu sayede sürer, hasılatını bu sayede kaldırırsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder