15 Şubat 2024 Perşembe

Esma-ül Hüsna, El-Velîyy Fazileti ve Havvası

 

El-Veliyy (c.c.) esmasının manası : Dost ve yardım edici, Müminlere dost, yardım eden, seven ve işlerini neticelendiren beraber, yakın olan, yardımcı, hami, dost ve dilediğine arka çıkıp onları kemale ulaştıran.


El-Velîyy : : الولي

Fazilet ve faydaları : Birinin elinizden tutması için : El-Veliyy * Her gün 2116 kere ” Ya Veliyy celle celâlühû ” ism-i şerifini zikreden mesleğinde ilerler, herkes tarafından sevilir. * 5 vakit namazdan sonra 46 kere ” Ya Veliyy celle celâlühû ” zikrine devam edenin altıncı hissi gelişir. * Eşlerden birinin diğer eşe itaatli olması için eve girip çıkarken “Ya Veliyy celle celâlühû” okunur. * Ya Veliyy ismini zikreden kıyamet gününde hesabı kolayca görülür. * Okuyanın derecesi Allah katında artar. İçi ve dışı temizlenir. Kötülüklerden uzak olur. * Gece ve gündüz 10000 defa okuyan Allah’ın veli kullarından olur. * Salı günü sabah vaktinde 46 defa her işte Allah’ın yardımını istemek için okunmalıdır. * Bu ismin tertibini yerine getiren (her gün 46 defa okuyan) kimse hayırlı ve güzel rüyalar görür. * Kalp daralması ve sıkıntı çeken kimseler her dün (46) defa okumaya devam edip virt edinirse ,kabız(sıkıntı) hali Basit edip genişlemeye ve huzura dönüşür. * Cuma günü(1000) kere “EL VELİYY” ismini,”YA VELİYYÜ YA ALLAH” şeklinde zikredenin,istediği yerine gelir.itaat etmeyen eşi için okusa ve yanına girip çıktıkça “YA VELİYY” derse,eşi ıslah olur ve itaat eder.

El-Veliyy esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati : Ebced değeri ve zikir sayısı ; 46 Zikir günü ; Salı Zikir saati ; Merih (Sabah güneş doğarken ve ikindi sonrası. Gece okumalarında tam gece yarısı.) Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Başın sol kısmı ve boğazın sol kısmı. Gezegeni : Merkür. Hangi gezegeni etkiliyor : Yengeç

Cenab-ı Hak buyuruyor:

“Allah, iman edenlerin Veli’si’dir, Onları karanlıklardan nura çıkarır…” (Bakara, 257)

“Allah, iman edenlerin Veli’si’dir; kâfirlerin ise, velisi yoktur.” (Muhammed, 11)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder