8 Şubat 2024 Perşembe

Esma-ül Hüsna Ya Metîn Fazileti ve Esrarı


"Kuvvet ve kudret kaynağı, pek güçlü" anlamına gelen El Metin isminin ebced değeri ve zikir saatini Kuran-ı Kerim’de ki Arapça ve Türkçe manasını, El Metin isminin Kuran’da geçen ayetlerini, El Metin isminin faziletlerini, Esma-ül Hüsna yani Allah’ın güzel 99 isimlerinden El Metin isminin sırlarını ve zikirlerini yazımızda bulabilirsiniz. İşte Esmaül Hüsnadan El Metin ismi hakkında bilgiler...

Metîn olan Allah çok güçlüdür. Hiçbir şey onu sarzmaz. Mutlak güç ve kuvvet sahibi O’dur. Allah azze ve celle çok sağlamdır, hiç bir şekilde dağılmayan bitip tükenmeyen mutlak güç ve kudret sahibi de O’dur. Metîn olan Allah’ın gücü de, kuvveti de sarsılmaz, kaynağı hiçbir şekilde bitip tükenmeyen yok olmayan anlamına gelir. Metîn isminin özelliği ise hiç bir şey onu sarsmaz. Kuvvetini ve gücünü de hiçbir şey ondan almaya gücü yetmez.

Metîn Esması

Metîn : متین

El-Metin : المتين

Ya Metîn : يا متین

Metîn ismi arapça kökenli bir terimdir.

Metîn Esmaül Hüsnasının Anlamı

El-Metîn : Her şeye gücü yeter.

El-Metîn : Allah’u Teâla Çok Sağlamdır.

Metîn – اَلـْمَتِِينُ ( Kuvvetli) : Sağlam, kuvvetli, çok güçlü herdaim sapasağlam olan Metîn’dir.

El-Metîn : Çok güçlü olan, kuvveti eksilmeyen, hiçbir şekilde dağılmayan, çok dayanıklı olan Metin O’dur.

El-Metîn : Allah’ın kuvveti çok şiddetlidir.

El-Metîn : Sağlam ve kuvvetli olan O’dur.

El-Metîn : Çok sağlam, hiç sarsılmayan O’dur.

Metîn Esmasının Ebced Değeri ve Zikir Saati

Zikir Adedi : 500

Zikir Saati : Zühre

Zikir Günü : Cuma

Sabah gündoğarken

İkindi namazının son vaktinde

Akşam ile yatsı namazı arasında

Gece yarısı olan vakitte

Bu esma-i şerif “El-Metîn – Ya Metîn” diye zikir saatleri olan vakitlerde zikir adedince çekilirse tesiri çok kuvvetli olur.

Metîn Esmasının Faydaları, Havası ve Esrarı

Maddî ve manevî sağlam olmak için ismi şerifi ‘El-Metîn’ diyerek 500 defa zikir saatleri olan vakitlerinde okuyup zikredin.

Bir kimse daima güçlü ve kuvvetli olmak istiyorsa bu esmayı ‘Ya Metîn’ diyerek günlük 500 defa devamlı okumaya devam etsin.

Günlük 5 vakit namaz sonrasında bu esma-ı şerifi ‘Ya Metin Celle Celalühü’ diyerek 500 defa zikreden bir kulun bedeni ve ruhu güçlenir.

Yeni doğum yapmış ve sonrasında da sütü olmayan anneler yiyip içtiği yiyeceklere bu ism-i şerifi ‘Ya Metîn Celle Celalühü’ diyerek okuyup içtiği takdirde sütü bol olur.

Bu esma-i şerifi hasta bir kimseye bir bardak suyun içerisine ‘Ya Kaviyy-Ya Metîn Celle Celalühü’ diyerek 616 defa okuyup, o suyu o hastaya içirirse hasta yakın bir zaman içinde şifa bularak iyileşir.

Madden ve manen zayıf olan, tembellikten kurtulma niyetiyle bu ismi şerifi ‘Ya Metîn Celle Celalühü’ diye 500 defa okunduğunda bu hal ve durumu düzelir.

Günahkâr olan bir kimse bu halinden kurtulmak istiyorsa bu esma-ı şerifi ‘El-Kaviyyül-Metin’ diye 10 defa okuduğunda o günahkâr halinden kurtulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder