22 Mart 2024 Cuma

Esma-ül Hüsna El-Müntakim Fazileti ve Havvası

 El-Müntakim (c.c.) esmasının anlamı : Suçluları, adaleti ile hak ettikleri cezaya çarptıran, kendisine isyan edenleri, asileri, canileri, azgınları şiddetle cezalandıran. Kulun hak ettiği ceza ne ise onun cezasını tam olarak veren demektir. Zarar verenin yaptığının karşılığıyla ödeştiren.

El-Müntakim

المنتقم

İntikam alan

EL-MÜNTEKİM; Dilediğine ceza vermede şiddetli davranan,suçlulara müstehak oldukları cezaya çarptıran. Acizlerin ve zayıfların alamadıkları intikamı onların yerine zalimlerden, zorbalardan alan.

Ebced değeri ve zikir saati: EL-MÜNTEKİM isminin zikri 630 adettir.

Zikrin saati merih, günü Salı’dır.

El-Müntakim esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati :

Ebced değeri ve zikir sayısı ; 630

Zikir günü ; Salı

Zikir saati ; Merih (Öğleden 2 saat önce ve akşamdan bir saat önce. Gece okumalarında tam gece yarısı.)

Havas alimleri bu ismin AZRAİL (a.s)’ın zikri olduğunu söylemişler.

El – Müntekim isminin Özellikleri, Fazileti ve faydaları : EL-MÜNTEKİM ismi de “KAHHAR” ve “CEBBAR” isimleri gibi,Allah (c.c)’nın kahredici isimlerindendir. Düşmanlar ve intikam almak için üzerlerine okunur. Kahredici isimlerin başında gelen bir isimdir. Havas alimleri bu ismin AZRAİL (a.s)’ın zikri olduğunu söylemişler.muntekim_44 Her gün (630) defa “YA MÜNTEKİM” diye zikreden kimseye hiç bir düşmanı zarar veremez. Zarar vermek için uğraşanların kendileri zarara uğrarlar. Kahır ve helakı hak etmiş bir kimseye 7 gece üst üste (3969) kere “YA MÜNTEKİM” okuma ve sonunda “Ya rabbi, Ya Cebbar,Ya müntekim! sana sığınıyorum, falan kimseden hakkımı ve intikamımı al!” diye dua etse,Allah(c.c) mazlumun hakkını alır, ahını yerde bırakmaz. Zalimin zulmünden kurtulmak için günde 100 defa “Ya Müntakim celle celâlühû” ismi şerifini okursa Allah’ın yardımını görür. Cinlerin musallat olduğu birine karşı 630 kere “Ya Müntakim celle celâlühû” ism-i şerifi okunursa o kişi derdinden kurtulur. Her gün 639 kere “Ya Müntakim celle celâlühû” zikrine devam edene hiç kimse kötülük yapamaz. Ya Müntekim ismini okuyan Haksızlığa uğrayan kimse Okumaya devam ederse Cenabı Hak , Hakkını o zalim kimseden alıverir. Ya Müntekim ismini okuyanlar düşmanlarının şerrinden korunurlar. Zulüm ve fenalıktan korunurlar. Hiç kimse Ya Müntekim ismini zikredene bir kötülük yapamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder